Yolcu360 Blog
dallas-plaji-3

6 Soruda Tekirdağ Dallas Plajı

Türkiye, berrak suları ve tertemiz kıyılarıyla ziyaretçilerini büyüleyen çok sayıda plaja sahip. Özellikle yaz aylarında güzel plaj tercihinde bulunmak isteyenler birçok araştırma içerisinde giriyor. Tekirdağ’da yer alan Dallas Beach geniş kıyı şeridi, kristal turkuaz sularla kaplı kum bir plajdır. Dolayısıyla yaz aylarında gönül rahatlığı ile tercih edilebilir. 6 soruda Tekirdağ Dallas Plajı hakkında detaylı bilgileri sizler için derledik.

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Tekirdağ Plajları ve Dallas Plajı Hakkında

dallas-plaji

Dallas Beach Tekirdağ bölgesindeki 20 plaj arasında 3. sırada yer alır, Tekirdağ şehrinin merkezinden 34.4km uzaklıkta bulunmaktadır. Marmara Ereğlisi köyünün plajlarından biri olduğu için merkeze sadece 2,2 kilometre uzaklıktadır. Bu da plaja oldukça fazla turist akını olmasını sağlıyor. İşte Dallas Plajı hakkında bilmeniz gerekenleri ve Dallas Plajı hakkında merak edilen soruları yanıtladık. 

Dallas Plajı Nerede?

Dallas Plajı Tekirdağ Bölgesi Marmara Ereğlisi içerisinde yer alır. Bu da ulaşımı kolaylaştırmaktadır. Kalabalık sezonlarda fazla turist akınına uğrar. Plaj kum bir plaj olduğu için ayakkabıya ihtiyaç olmuyor. Suya giriş normal bir keskinlikte olduğu için birçok tatilciye uygundur. Yalnız seyahat edenler, yaşlı turistler ya da gruplar için oldukça tercih edilen bir plaj olma özelliği taşıyor.

dallas-plaji-

  • Dallas Plajı Kamp Alanı Tekirdağ Marmara Ereğlisinde yer alan ve ücretsiz olarak çadır ve karavan kampı yapabileceğiniz doğal ve denize sıfır kamp yerlerinden birisidir.
  • Dallas Plajına girişler ücretsiz fakat şezlong ve şemsiye kullanmak isterseniz kiralama yapabilirsiniz. Dallas Plajının plaj alanı ince kumdan oluştuğu için oldukça konforlu bir tatil imkânı sunar.
  • Uzun bir kıyı şeridine sahip olan plaj yaklaşık 40 çadır kapasitesine sahip. Şehir merkezine yaklaşık 25 kilometre uzaklıkta.

Dallas Plajı Kamp Alanı Aileler İçin Uygun mu?

Aileler için oldukça uygun olan Dallas Plajında şezlonglar, şemsiyeler, plaj restoranı, soyunma odaları, duş ve tuvalet de bulunuyor. Bu özellikleri ile plaj aileler tarafından oldukça tercih ediliyor. Kumlu bir plaja sahip olan Dallas Plajı, temiz ve sakin denizi ile çocuklu aileler için uygundur. 250 metre uzunluğundaki plaj, mavi bayraklı değildir. Plajda, ziyaretçiler için şezlong, şemsiye, duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi olanaklar mevcuttur.

Dallas Plajı Kamp Alanında Otopark Var mı?

Evet otopark var. Dallas plajına giriş ücretsizdir. Plajında ücretli bir otoparkı bulunur. Otopark sahilde yer almaktadır. Plaj, kentin yerleşim sınırları içinde bulunur. Dolayısıyla plaja ulaşmak zor değildir. Konaklamanız plaja uzak değilse yürüyerek de ulaşabilirsiniz. Bu durumda, otoparkı kullanmak ve park yeri bulmak zorunda kalmazsınız.  Araba ile seyahat ediyorsanız, sadece navigasyonunuzu kullanmanızı tavsiye ederiz. Her durumda, toplu taşıma ve taksilerin var olduğunu unutmayın.

Dallas Plajı Kamp Alanında Market ve Restoran Var mı?

Dallas Plajında market ve restoran bulunmaktadır. Yiyeceklerinizi kendiniz getirebileceğiniz gibi civar yerlerde bulunan restoran ve kafelerin servis imkanından da yararlanabilirsiniz.

Dallas Plajı Kamp Alanında Wc ve Duş Var mı?

Plajda ziyaretçiler için şezlong, şemsiye, duş, tuvalet ve soyunma kabini gibi olanaklar mevcuttur.

Dallas Plajı Kamp Alanı Yakınlarında Gezilecek Yerler Hangileri?

dallas-plaji-2

Marmaraereğlisi ilçesindeki Dallas Plajı, Tekirdağ’ın en ünlü plajlarından biridir. Şehir merkezine 40 km uzaklıktadır ve ulaşım E-84 üzerinden sağlanmaktadır. Merkezden kalkan Marmara Ereğlisi otobüsleri ile de gidilebilir. Buraya vardıktan sonra her tatilcinin beklentisine uygun yerler mevcut. İşte bunlardan bazıları.

  • Hoşköy

Hoşköy tarihi ve turistik bir mahalle olma özelliği taşıyan Tekirdağ ili, Şarköy ilçesine bağlı bir mahalledir. İlçe merkezine mesafesi yaklaşık 16 kilometredir. Şarköy’ün hemen girişinde Fransız yapımı Hora Feneri var. Denizcilerin dostu Hora Feneri 1861 yılında Osmanlı Padişahı Abdülmecit tarafından yaptırılmıştır. Hora Feneri Hoşköy’e tarihi bir hava katar. Hoşköy çiçekli bahçeleri, berrak denizi ile muhteşem bir güzelliğe sahiptir. Tarihi ve doğal güzellikleriyle her yıl çok sayıda turistin uğrak yeri olmaktadır. Buraya yolunuz düşerse mutlaka ziyaret edin. Buraya şahsi aracınızla gelecekseniz Tekirdağ- Malkara yolunun 48. kilometresinde Şarköy yoluna girin. Burada 38 km yola devam ettikten sonra Şarköy’e ulaşacaksınız. Buradan tabelalar yardımıyla 16 km daha devam ederseniz Hoşköy mahallesine ulaşırsınız.  Ya da otobüs firmalarıyla Şarköy’e gelin buradan kalkan servislerle de Hoşköy Mahallesine ulaşabilirsiniz.

  • İğdebağlar

İğdebağlar Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine bağlı olan güzel bir Trakya köyüdür. Şarköy’ün hemen üstünde, kıyıdan 2 km içeride yer alan İğdebağları, Marmara Denizi’nin muhteşem manzarasının ayaklar altında olduğu, zeytin ağaçları ve üzüm bağları ile bezenmiş nadide bir köydür. Bir dönem Arapların, Rumların ve sonrasında ise Türklerin yaşadığı İğdebağları, ismini yine bölgedeki en iyi iğde ağaçlarından ve bağlarından almıştır. Manzarası, doğal güzelliği ve suyu ile meşhur olan İğdebağları, Şarköy’ün en güzel yerleşim yerlerinden biri olma özelliği taşımaktadır.

  • Çamlıköy Kastro Sahili

Kastro, yani yeni adıyla Çamlıköy il merkezine 10 kilometre uzaklıkta ve Tekirdağ’ın Saray ilçesinin sahil şeridinde yer alır. Özelliği, Bahçeköy deresinin Karadeniz’e döküldüğü yerde almasıdır. Ayrıca Istranca Dağı eteklerindeki Kastro Doğal Plajı’na ve Milli Park olarak ayrılan 329 hektarlık karaçam ormanına sahip olması sahili farklı kılan diğer bir özelliktir. Bu özelliği sayesinde hem dere dibinde ve orman içinde kamp yapabilir, hem de hemen yanında denize girebilirsiniz.

  • Namık Kemal Evi

Vatan şairimiz Namık Kemal’in evine zamanda yolculuk yapmak istiyorsanız mutlaka ziyaret etmenizi öneririz. Namık Kemal’in 1840 yılında Tekirdağ’da doğduğu evin yakın çevresinde eski Tekirdağ evleri örnek alınarak, şairin hatırasına Tekirdağ Namık Kemal Derneği tarafından 1993 yılında yaptırılmıştır ve 1994 yılında hizmete girmiştir. Namık Kemal Evi; Tekirdağ mutfağı, baş odası ve yatak odasını tanıtan etnografik eşya ile süslenmiş, ayrıca Namık Kemal ve onun hakkında yazılmış eserler evde teşhir edilmektedir. Cumartesi ve pazar günleri ziyarete kapalı olan ev hafta içi 08.00-12.00 / 13.00-17.00 saatleri arasında açıktır.

  • Eriklice

Tarihi çok eskilere dayanan Eriklice Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine 6-7 km mesafede yer alan tarihi bir köydür. Yerli halkın birçoğu Selanik göçmenidir. Eriklice, Marmara iklimi etkisi altındadır. Köyün ekonomisini %70 zeytin, %30 ise üzüme oluşturur. Küçük ama bir o kadar da sıcacık bir köy olan Eriklice, oldukça huzurlu ve görülesi bir yerdir. Denizinin bir hayli temiz olması ve Trakya’nın gözde tatil beldelerinden biri olan Şarköy’e arabayla 10 dakika mesafede olması, Eriklice’yi popüler yapan unsurlar arasında.

  • Uçmakdere

Tekirdağ’ın Şarköy İlçesi’ne bağlı eski bir Rum köyü olan Uçmakdere eski yerleşim dokusunu ve yaşam kültürünü günümüzde de korumaktadır. İstanbul’a olan yakınlığı sayesinde her dönem çok sayıda ziyaretçiyi ağırlayan Uçmakdere, Ganos Dağları’nın yeşili ve Marmara Denizi’nin mavisi birleşiminde ziyaretçilerine yöresel köy ürünleri ve köy yaşamıyla buluşmanın keyfini yaşatmaktadır.

Ergene Havzasının güney kesimindeki en büyük kent olan Tekirdağ geniş bir körfezin kıyısına kurulu olduğu için plaj seçenekleri oldukça fazla ve bu seçenekler her geçen gün de artıyor.  Doğal güzelliklere sahip olması, denize sıfır konumu ile Çorlu’ya oldukça yakın olan Marmara Ereğlisinin harika plajından yararlanmak için siz de Dallas Plajına gidebilirsiniz. 

 

Yorum ekle