Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > İtalya Roma Turu: Avrupa’nın En Çok Ziyaret Edilen Şehri

İtalya Roma Turu: Avrupa’nın En Çok Ziyaret Edilen Şehri

Roma ’nın tarihine de lezzetlerine de doyum olmaz. Bunun yanı sıra Avrupa’nın en çok ziyaretçi çeken lokasyonu. Kusursuz yapıları, huzurlu bahçeleri ve köklü mirası ile Roma turumuza başlıyoruz. 

Roma Turu

Rönesans’ı kucaklayan Roma, medeniyetiyle diğer ülkelere yüzyıllardır ışık tutuyor. Sayısız tarihi esere ev sahipliği yapan kent aynı zamanda sayısız eğlenceye ve kültürel etkinliğe de yer veriyor.

Eşsiz gün batımı manzaraları, berrak denizi ile insanın aklını başından alıyor. Roma “Ebedi Şehir” unvanının hakkını veren, Antik Dönem misafiri. Gelin Roma’yı yakından tanıyalım.

Roma Görmeniz Gereken Yerler

Roma’daki gezmeye de yemeğe de doyacaksınız. İtalya’nın dünyayı etkileyen kadim tarihi, parlak güneşi ile sizleri karşılıyor. Roma görmeniz gereken yerler listemizi kaçırmayın. 

roma-kolezyum

Bazı şehirlerin sembolleri vardır. O şehrin adını duyduğumuz an kafamızda canlanıverir. İstiklal Caddesi, Atakule gibi. Kolezyum da tıpkı böyledir. Roma dediğimiz an akla ilk gelen fotoğraf karesi Kolezyum’dur. 

Her turistin İtalya gezisi sırasında mutlaka uğraması gereken lokasyonlardan biridir. M.S. 70 ile 80 yılları arası inşa edilen dev Kolezyum binlerce gladyatör dövüşüne ev sahipliği yapmıştır. Arenanın dış bölümünde yer alan kemerler gladyatör figürleri ile bezenmiş. Her noktasında ayrı bir tarih yatan vazgeçilmez Kolezyum’u Roma gezisinde ziyaret etmeden dönmeyin.

  • Adım Adım Tarih Roma Forumu

roma-magnum.jpg

Yerel halkın Forum Magnum olarak adlandırdığı Roma Forumu, şehrin en popüler yapılarından biri. M.Ö. 5 ve M.Ö. 7.YY arası döneme ait kalıntıların yer aldığı Forum adeta bir açıkhava müzesi. Pek çok dini ve kutsal oluşumun bir arada yer aldığı bu şaheser Roma görmeniz gereken yerler listenizin ilk sıralarında olmalı. Satürn Tapınağı, Septimus Severus Zafer Takı ve Curia Forum’un içerisinde siz değerli ziyaretçilerini bekliyor.

  • Olimpos Tanrıları’na Pantheon

rome-pant.jpg

Pantheon, Olimpos Tanrılarına adanan ve tapınak niteliği gören bir yapıdır. 7.YY’dan itibaren kiliseye dönüştürülen eser Roma’nın en köklü tarihi yapıları arasında bulunuyor. Ayrıca günümüzde de hala ibadet amaçlı kullanıma açıktır. İtalya gezisi sırasında Pantheon içerisinde yer alan Vittorio Emanuele II’nin ve ressam Raphael’in mezarlarını da ziyaret etme şansına sahipsiniz. 

Burası adeta zamanda yolculuk gibi. Sizce de öyle değil mi?

  • Meşhur Trevi Çeşmesi

roma-trevei.jpg

Trevi Çeşmesi. Nam-ı diğer “Aşk Çeşmesi.” İtalya gezisi sırasında buraya uğramazsanız İtalya’yı gezmiş sayılmıyorsunuz. Abartmıyoruz. Gezi dönüşü sizlere sorulacak ilk soru: “Trevi Çeşmesi’ne gittin mi?” olacak. 1762 yılında inşa edilen çeşme Roma’nın sembolleri arasında. Heykeltıraş Nicola Salvi’nin ellerinden çıkan eser görenleri büyülüyor. Aynı zamanda orta kısımda yer alan Neptune ve Tritons’un heykelleri de çeşmeye ayrı bir ezgi katıyor. Trevi Çeşmesi’ne gelip, dilek tutmadan olmaz. Umarız para atarken kalbinizden geçenler gerçekleşir. 

  • Simgesel Venezia Meydanı

roma-venez.jpg

Şehrin merkezine konuşlanan meydan Kolezyum’a yakınlığı ile de oldukça çok tercih ediliyor. Çevresindeki tarihi mekanlar ve butik alışveriş dükkanları ile uyum içerisinde. İtalya gezisinde bitmek bilmeyen bir tarih ile karşılaşacağınıza eminiz. O tarihi yapı senin, bu tarihi meydan benim gez gez bitiremeyeceğiniz kadar derin bir tarihe sahip.

  • Mimarisi İle Aziz Petrus Bazilikası 

roma-saint.jpg

Vatikan’da yer alan Aziz Petrus Bazilikası, Michelangelo ve Raphael’in en güzel imzası. 1506 yılında yapımına başlanan bazilikada Rönesans ve Bark stilleri kullanılmıştır. Bazilikası içerisinde yer alan VII. Alexander Anıtı ile Aziz Petrus Heykeli de mimari yapının tarihi değerini artıran unsurlardan. 

  • Biraz Mola Tiber Nehri

roma-tiber.jpg

Yıllar önce en önemli ticaret yolları üzerinde bulunan Tiber Nehri, şimdilerde turistlerin ilgi odağı. Roma görmeniz gereken yerler arasında en huzurlu noktalardan biri. Aynı zamanda İtalya’nın en büyük üçüncü nehri özelliğine de sahip. Çevresinde yer alan tarihi yapıları ile görkemli bir manzaraya ev sahipliği yapıyor. Roma turuna biraz ara verip, soluklanmak için harika bir adres.

pompei-antik-kenti-3

İki bin yıllık geçmişe sahip olan Pompei hala ayakta kalmayı başarmış İtalya’nın büyüleyici güzelliklerinden biri. Vezüv Yanardağı’nda meydana gelen patlama sonucu taşlaşmış insanlar, lavlara yenik düşmüş koca bir şehir. Alışılagelmiş tarihi eser ve mimariden farklı olarak Pompei’nin doğal oluşumu sizleri derinden etkileyecek. Sessiz tarihe yapacağınız gezi Roma görmeniz gereken yerler arasında bambaşka bir yere sahip.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle