Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Ribeauville : Ahşabın dile geldiği bir köy / Fransa

Ribeauville : Ahşabın dile geldiği bir köy / Fransa

Ribeauville ahşap evleriyle Avrupa’nın ortasında muhteşem bir seyahat rotası.

Alsace şarap yolu rotanıza ekleyebileceğiniz şirin köylerden bir diğeri Ribeauville. Bir yanınızda Vosges Dağları, diğer yanınızda üzüm bağları ile adeta tablo gibi bir görünüme sahip olan Ribeauville, 15. yüzyıldan 18. yüzyıla uzanan tarihi evlerle çevrili. Tahta detaylarla süslenmiş üçgen çatılı renkli evler burada da hayranlık verecek kadar güzel. 5000 kişilik nüfusuyla şarap üretimine büyük oranda katkı sağlayan Ribeauville’i hep birlikte keşfetmeye ne dersiniz?

Ribeauville ’e Nasıl Gidilir?

Colmar ile Strasbourg arasında yer alan Ribeauville görülmeye değer Alsace kasabalarından biri. Colmar’a ortalama 20 dakikalık araç mesafesinde bulunan köy Riquewihr’e ise sadece iki kilometre uzaklıkta. Basel-Mulhouse Havalimanı’ndan Yolcu360 uygulamasını kullanarak araç kiralayabilir, aynı gün içerisinde Ribeauville başta olmak üzere Kaysersberg, Riquewihr ve Eguisheim köylerini gezebilirsiniz. Çünkü köyler arasındaki mesafe oldukça kısa. 

Bu sebeple Saint Louis  EuroAirport Basel-Mulhouse-Freiburg havalimanı araç kiralama seçeneklerine göz atmanızı tavsiye ederiz.

Ribeauville gezilecek yerler

Alsace mimarisinin izlerini görebileceğiniz Ribeauville tarihi çeşmeleri, kuleleri ve Ortaçağ dönemine yolculuğa çıkaran yapılarıyla her yıl milyonlarca turisti ağırlıyor. Sabah erken saatlerde yola çıkarsanız henüz etraf kalabalık olmadan kasabayı keşfe başlayabilirsiniz. Yüzyıllar öncesinden kalma Saint Ulrich Kalesi, Girsberg Kalesi ve Haut-Ribeaupierre Kalesi tüm ihtişamıyla zamana direnirken dağ kenarındaki yürüyüş parkurunu takip ederek kaleleri ziyaret edebilirsiniz. Hem Ribeauville hem de Alsace ovasına hakim konumda bulunan kaleler büyüleyici bir manzara sunuyor.

Taihi yapılara meraklıysanız Belediye Sarayı olarak da bilinen Hotel de Ville, 13. yüzyıldan kalma Kasap Kulesi (Tours des Bouchers) ve 1600’lü yıllara ait Kemancıların Evi (Maison des Menetriers) listenize ekleyebileceğiniz yerler arasında. Gezinizi sadece ana caddelerle sınırlandırmayın, ara sokakları da mutlaka dolaşın. Rengarenk çiçeklerle süslenmiş dekoratif evler gezinizden daha fazla keyif almanızı sağlayabilir.

Grand Rue caddesinde gezerken hediyelik eşya mağazalarından hangisine gireceğinizi şaşırabilirsiniz. Alsace temalı tabak ve bardaklar sevdikleriniz için iyi birer hediye seçeneği olabilir.

Eğer alışverişe düşkünseniz Les Confitures de Nicole’ye mutlaka uğrayın derim. Riesling şarabı ile ünlü Ribeauville’de şarap keyfi yapmak için Wistub Zum Pfifferhaus’a uğrayabilir, yöresel lezzetleri de deneme şansı bulabilirsiniz. Herkese şimdiden keyifli seyahatler diliyorum!

Yorum ekle