Yolcu360 Blog
paros-adasi-1 (1)
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Paros Adası Turu: Yunan Adaları Rehberi

Paros Adası Turu: Yunan Adaları Rehberi

Yunan Adaları rehberi arayanlar için bölgenin güzelliklerini ve tarihini bilmek önemli oluyor. Yunan Adaları gezilerinde çok ziyaret edilen hatlardan biri de Paros Adası. Yunanistan Paros turu hakkında bilmeniz gerekenleri paylaştık. İşte Paros Adası gezisi hakkında detaylar…

Paros Adası Gezisi

paros-adasi.jpg

Yunanistan’ın en eğlenceli adalarından biri olarak bilinen Paros Adası pek çok farklı aktiviteye ev sahipliği yapıyor. Özellikle bir Yunan Adaları turu planlayanların muhakkak uğradığı Paros Adası güzelliği ile adeta büyülüyor. 

Paros Adasının özelliği ne, sorusunun yanıtı ise oldukça detaylı. Beyaz evleri ve masmavi denizi ile Yunanistan’ın pek çok adası ile ortak bir tasarıma sahip olsa da özgün pek çok özelliği de var. Ada, özellikle oldukça parlak plajları deniz tatili yapmayı sevenlerin gözdesi. Burada aynı zamanda dikkat çeken geleneksel yapılar da bulunmaktadır. 

Pek çok özgün yapı Yunan kültürünü yansıtan özellikleri ile görsel açıdan da göze hoş gelmektedir. Aynı zamanda burada dini merkezler yer almakta ve bu merkezler turistik önemi ile de bilinmektedir. Buna bir Bizans Manastırını örnek vermek mümkün olsa da bölgede daha pek çok manastır yer almaktadır. Manastır mimarisini incelemek için alternatiflere sahip olan adada buna dair bir gezi de planlanmaktadır. Burada bir kale, liman ve birçok plaj da buna eşlik ederek turu çok daha keyifli bir hale getirmektedir. 

Paros Adası Konumu

Paros Adası konumu itibari ile Yunanistan’ın bir parçasıdır. Yunanistan adalarının adeta kalbinde, tam merkezinde yer almaktadır. Orta Ege Denizi üzerinde yer alır ve Naxos’un hemen batısında olacak şekildedir. âdeta iki ada bir kanal ile ayrılmaktadır. Paros Adasında plaj da yer almaktadır. Zaten adanın hemen her yerinde plaj için uygun bir arazi ve hoş bir manzara bulunmaktadır. Birçok adaya yakın oluşu ile ulaşım da oldukça kolay olmaktadır. Adada yapılabilecek aktiviteler özellikle yaz mevsiminde daha fazladır. Ancak kışın da ılıman olmakta ve bu mevsimde de görülmeye müsait olmaktadır. Paros Adası içerisinde pek çok köy de yer almaktadır. Köylerin birbiri ile olan benzerliği ilgi çekse de içerisinde bulunan yapılar daha önemli hale getirmektedir. En sevilen Paros Adası köyleri arasında Parikia ve Naoussa önemli.

En güzel Yunan Adaları yazımız için tıklayın.

Paros Adası Tarihçesi

Paros Adası tarihçesi itibari ile bölge adalar ile benzerlik göstermektedir. Ada, Kiklad Adası olarak bilinmektedir. Bugün 13 bin nüfusa sahip olan ada her yıl yüzbinlerce turiste ev sahipliği yapmaktadır. Yunanistan için adeta ikinci Mykonos olan ada benzerliği ve eğlenceli hayatı ile dikkat çekmektedir. 

Bölge,  Paros mermeri ile her zaman önemli bir ticari hacme sahip olmuştur. Hali hazırda merkezi konumu ile de tercih edilen ada mermer ticareti ile zenginleşmiştir. Antik devir öncesinde yerleşime sahip olan ada en önemli zamanlarını bu tarihlerde geçirmiştir. Antik dönemde Paros Adası pek çok tapınak için mermer gönderimi sağlamıştır. Sonrasında Roma ve ardından Bizans hâkimiyeti altına giren alan, birçok etkileyici yapıya ev sahipliği yapmaktadır. 

Parikia bölgesi de çok ziyaret ediliyor. Parikia daha canlı bir yer olup Naoussa ise daha sakin bir bölge olarak tercih edilmektedir. Geleneksel köylerin bulunduğu bu kentlerde tarihi dokuyu inceleme imkanı da bulunmaktadır. 

Paros Adasında Yapılacaklar

Paros turu kapsamında yer alan pek çok görülecek unsur bulunmaktadır. Adada yapılacaklar listesi bu nedenle bir hayli kalabalıktır. 

  • Paros Plajları

paros-adasi-2.jpg

Adada yapılacaklar listesinin başında plajların keşfi var. Paros Adası plajları oldukça zengin ve çeşitlidir. Bu plajlar arasında bazıları yoğun olsa da bazıları çok daha sakin ve isteğe bağlı tercih edilebilmektedir. Bunların yanında doğayı keşfe çıkmak için uygun alanlar da söz konusu olmaktadır. 

  • Paros Tarihi Eserleri

Paros Adası içerisinde tarihi kalıntılar oldukça fazladır. Bunlar arasında en öne çıkan Panagia Ekatontapyliani Kilisesi olmaktadır. Bu kilise diğer adı ile “yüz kapılı kilise” olarak bilinmektedir. Erken dönem Hıristiyan mimarisinin örnekleri arasında yer alan kilise St. Helen tarafından yaptırılmıştır. Hac yolculuğu esnasında St. Helen’in bu yapıyı yaptırdığı söylenmektedir. Bir diğer önemli yapı ise Naoussa Venedik Kalesi olmaktadır. 16.yüzyılda yapılan bu kale kenti Osmanlı İmparatorluğu’ndan korumak için yapılmıştır. 

  • Paros Arkeoloji Müzesi

Paros Adası arkeoloji müzesi de gezilebilir. Bu müze içerisinde burada elde edilen kalıntıların olduğunu belirtmek gerekmektedir. Neolitik dönemden Bizans dönemine kadar pek çok unsuru burada görmek mümkündür. Kabartma plakalar, çanak çömlekler ve benzeri burada yer almaktadır. Paros Adası içerisinde bölgeleri gezmek de oldukça yaygındır. Bunların başında Parikia gelmektedir. Kent dokusunu oldukça iyi yansıtan bu bölgede dar sokaklar ve geleneksel Kiklad mimarisi yer almaktadır. Renkli kapı ve pencereleri sokaklara bakmaktadır ve taş yollardan keyifle yürünmektedir. Naousa ise biraz daha sakin bir balıkçı kasabası olmaktadır. Merkeze oldukça yakın olan bu kasabada sakin bir biçimde vakit geçirmek mümkün olmaktadır. 

  • Paros Gece Hayatı

paros-adasi-3.jpg

Yunanistan Paros gece hayatı için de uygun mekanlara sahip. Küçük eğlence mekânları bölge dokusuna uyumlu olacak biçimde tasarlanmıştır. Aynı zamanda adada özgün lezzetleri denemek de mümkündür. Ayrıca Gündüz ve gece saatlerinde yemek yenecek pek çok yer olmaktadır. Balık ve mezeler ise adanın vazgeçilmezidir. 

Paros Adasına Gitmek İçin Gerekenler

Yunanistan gezisi esnasında sıkça rotaya eklenen bir yer olan Paros Adası günlük seferlerin bulunduğu bir adadır. Paros Adasına gitmek için deniz ile ulaşım gerekmektedir. Bu ulaşımı Yunanistan kara bağlantısı üzerinden veya Türkiye’den gerçekleştirmek mümkündür. Bu esnada araç kiralamak en sık tercih edilen yöntem olmaktadır. Araç kiralayarak adanın büyük bir bölümünü rahatça gezebilmek ve kolayca ulaşım sağlayabilmek mümkündür. Adalara gitmeden önce feribot seferlerinde de araç kullanımı kolay ulaşımı sağlarken daha rahat bir tatil imkanı sunmaktadır. 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle