Yolcu360 Blog
Spil Dağı Milli Parkı

Spil Dağı Milli Parkı

Spil Dağı Milli Parkı nerede? Spil Dağı’nda neler yapılabilir? Spil Dağı doğa aktiviteler neler? Spil’de otel seçenekleri ya da Spil konaklama alternatifleri ve Spil hava durumu gibi bilgiler için okumaya devam edin…

Spil Dağı Milli Parkı

Spil Dağı Milli Parkı, kıyı Ege’nin en önemli doğa ve kış tatili noktalarından biri. Spil Dağı Milli Parkı bölgesi, baharda ve yazın yem yeşil, kışın da bembeyaz bir dokuya sahip. Manisa’da Spil Dağı’nda kamp yapmak, doğa yürüyüşü yapmak, piknik yapmak, konaklamak gibi seçenekler var. Spil Dağı Milli Parkı hakkında bilgiler şöyle…

Spil Dağı Milli Parkı Hakkında Bilgiler

Spil EvlerSpil, Manisa ilinin en önemli doğal güzelliklerinden biridir. Manisa şehrine geldiğinizde yaz aylarına bile ferah bir hava etkisi hissedilir. Bunun nedeni Spil Dağıdır. Dağ, büyük ölçüde bozulmamış olan doğası, endemik türleri barındıran dokusu ile çok değerlidir. Özellikle mantar türleri açısından, kuşburnu, kestane ve çam türleri açısından önemlidir.

Spil Dağı, 1968 yılından beri Milli Pak statüsündedir. Spil yüksekliği 1517m’dir. Dere yatakları, vadiler, yabani at ve yabani keçileri ile koruma altındadır. Çok sayıda mağara olması dağa mağaracıların gelmesine neden olur. Spil Sülük Gölü de sülük toplamak isteyenler için önemli bir uğrak yeridir. Spil lalesi ya da Manisa lalesi olarak bilinen çiçek türü ve bir çiğdem türü de bölgenin özgün değerleridir.

Spil Dağı Milli Parkı Nerede?

Spil Dağı Miili Parkı, Manisa il sınırları içinedir. Şahzadeler bölgesi içinde kalır. Manisa şehir merkezinden araba ile yaklaşık 50 dakikada ulaşılabilecek konumdadır. Manisa merkezden kuzey yolunu izlemeniz yeterli. Yol ve tabelalar, sizi hemen Spil’e ulaştıracaktır. Dönemeçli ve muhteşem doğa manzarası sunan bir yolun sonunda Spil Dağı Milli Parkına ulaşmış olacaksınız. Manisa merkezden Spil Dağı arası mesafe 25km. İzmir’den Spil’e mesafe ise 50km.

Spil’e Nasıl Çıkılır?

Spil’ e çıkan toplu taşıma aracı yok. Spil’e çıkmak için özel araca ihtiyacınız var. Eğer arabanız yoksa Manisa merkez araç kiralama seçenekleri ile bölgeye ulaşabilirsiniz. Özellikle kış koşullarında 4X4 araç kiralama ya da kış lastiği olan araç kiralama seçeneklerini tercih edebilirsiniz.

Spil Dağı Milli Parkı Spil Hava Durumu

Spil Dağı, hemen her mevsimde keyifle ziyaret edilen bir alan. Yazın sıcaklarından kaçıp bahar havası yaşamak ve serin bir ortamda piknik yapmak isteyenler bölgeye akın ediyor. Son baharda ve ilk baharda ise Spil Dağı gerçek bir doğal cennet sunuyor. Diğer yandan özellikle İzmir’de kar göremeyenler için karda oynamak ya da kar tatili yapmak için mükemmel bir seçenek sunuyor. Bu nedenle Spil’de hava nasıl, Spil’de kar var mı aramaları çok popüler…

Spil Dağı’nda Neler Yapılabilir?

Spil Dağı Milli Parkı’nda piknik yapabilir, kar tatili yapabilir, doğa yürüyüşü yapabilir, mantar toplayabilir, dinlenebilir, tarihi kalıntıları inceleyebilirsiniz. Spil’de yapabileceklerinizden bazıları şöyle…

Spil’de Piknik

Spil Dağı’nda ve Milli Parı içinde piknik yapacak çok sayıda alan var. Üstelik piknik alanları çok temiz, bakımlı ve konforlu. Müstakil ve bir birine uzak ahşap verandalar parkın hemen yerine yayılmış durumda. Ayrıca hemen hepsinin yakınında içme suyu akan çeşmeler var. Burası için Türkiye’deki belki en bakımlı ve doğası en az bozulmuş piknik alanlarından biri demek yanlış olmaz.

Spil Doğa Yürüyüşü

Dağ, doğa severlerin sürekli ziyaret ettiği popüler bir güzergah. Doğa yürüyüşü yapmak, doğada olmak için mükemmel bir seçenek oluşturuyor. Mantar toplamak, endemik türlerin izini sürmek, yabai erik ve kulburnu yemek için de Spil’i ziyaret edebilirsiniz.

Spil Manzarası

Spil dağının farklı noktalarından Manisa şehrini kuşbakışı isleyebilir, Körfez’e bakabilirsiniz.

Tantal Kalesi Kalıntıları

Roma dönemine tarihlenen Tantan Kalesi, Spil’in ereklerinde bulunuyor. Ayrıca Magnesia yani Manisa Kalesinin kalıntıları da burada görülebilir.

Spil Ağlayan Kaya

Niobe Kayası ya da Spil Ağlayan Kaya, en çok ziyaret edilen noktalardan biridir. Tamamen doğal aşınma sonucunda başını öne eğmiş ağlayan bir kadın silüeti ortaya çıkmıştır. Bu kaya, Antik Yunan, Roma kayıtlarında da geçer. Pek çok medeniyet, kayayı kutsal kabul etmiş, ona çeşitli anlamlar yüklemiştir.

Spil Otel / Spil Konaklama ve Yemek

Spil Dağı Milli Parkında ağaç evler ya da Spil bungalow evler adıyla bilinen konaklama alanı bulunuyor. Park yönetimi tarafından işletilen Spil ağaç evlerinde konaklamak için rezervasyon yaptırabilirsiniz. Evlerin her biri müstakil bahçelere sahiptir. Mutfak, banyo, yatak odaları ve şömineli salonlardan oluşur. Geniş verandaları ile bu evlerde ailece ya da arkadaşlarınızla keyifli bir doğa tatili planı yapabilirsiniz. Baharda arkadaşlarınızla birlikte Spil bungalovlarında konaklayarak, doğada dinlenmek, doğa yürüyüşleri yapmak, ormanın güzelliğini zilemek, mangal keyfi yapmak gibi aktivitelerle keyifli vakit geçirebilirsiniz. Ayrıca kışın da keyifli bir alternatif olabilir.

Spil’de yemek yenecek yer var mı sorusunun yanıtı biraz sınırlı. Park işletmesine ait bir restoran var ancak sürekli aktif değil. bu nedenle Spil Milli Parkına çıkarken yanınıza yiyecek bir şeyler almanız tavsiye edilebilir.

Yorum ekle