Yolcu360 Blog
Otonom Sürüş Teknolojileri
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Otonom Sürüş Teknolojileri Sadece Son Moda Bi’ Kelime Grubu Değil, İş Fırsatı!

Otonom Sürüş Teknolojileri Sadece Son Moda Bi’ Kelime Grubu Değil, İş Fırsatı!

Otonom Sürüş teknolojisi ne demek? Otonom sürüş teknolojisi hayatımızda neleri değiştirebilir? Otonom sürüşe neden odaklanmak gerek? Otonom sürüşten hangi iş fırsatları doğar? Geleceğe bakalım mı?

“Kimsenin gitmediği yoldan gittim ve farkı yarattım” R.Frost

Otonom Sürüş Teknolojileri Sadece Son Moda Bi’ Kelime Grubu Değil, İş Fırsatı!

Otomobillere meraklı olanlar bilir, son yıllarda bir elektrikli arabalar bir de bu otonom sürüş teknolojileri pek bi’ dillere pelesenk oldu. Oto dergilerinde, oto haberlerinde hep bunlar var. Her ikisi de bugün milyarlarca hatta sayılamayacak kadar çok paraların çatır çatır saçıldıkları alanlar. Elbette bu alanlara bu kadar yatırım yapılıyorsa, var bi’ bildikleri. 

Otonom Sürüş TeknolojileriGelecek 20 yıl içinde trafikte gördüğünüz araçların %80’i elektrikli ya da hybrid olacak. Benzinli motorlar yani içten yanmalı motorlar belki de sadece yarış pistleri için üretilecek. Bir de doğal gaz, hidrojen gibi alternatif enerjileri kullanan otomobiller olacak. Diğer yandan gelecek 20 yıl içinde otomobillerin, otobüslerin, tırların vs kendi kendine gideni mi dersiniz, yayayı görünce kendi kendine insiyatif kullanıp duranı mı dersiniz, bisikletliyi görünce kenara çekeni mi… Tamam, kenara çekme kısmını abarttık. 🙂

Kiralık araba için İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama seçeneklerini inceleyebilirsiniz.

McKinsey Center For Future Mobility adlı kurum bir araştırma yaptı. buna göre dünyada neler olacak bi’ bakalım mı?

  • 2030 yılında otonom araçlar, küresel pazarda yılda 1,6 trilyon dolar para kaynağı yaratacak.
  • Otoparkların büyük bir kısmı gereksizleşecek
  • Kazalar önleneceği için sadece Almanya’da yılda 1,5 milyar Euro sağlık harcaması tasarrufu elde edilecek. 
  • Alkollü araç kullanma cezası tarihe karışacak.
  • Sürücüden kaynaklanan trafik kusurlarının kitabı yeniden yazılacak
  • Sürücülerin seyahatte iyi vakit geçirmesi için yeni alanlar tasarlanacak. 

Hah! işte o son madde varya orada hayat var: Sürücülerin belki de film izlemesi, oyun oynaması ve diğer şeyler mümkün olacak. Çünkü aracı büyük ölçüde bilgisayarlar kullanacak. Sürücüler için yolculuğun keyfini artıracak araca adapte uygulamaları geliştirmek, geleceğin önemli bir iş alanı olabilir. Bunlardan birini belki de en çok tercih edilenini neden bir Türk yazılımcı yapmasın 🙂

Ucuz araç kiralama için Ankara araç kiralama opsiyonlarına bakabilirsiniz.

Yorum ekle