Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Oslo Gezilecek Yerler | Oslo Gezi Rehberi

Oslo Gezilecek Yerler | Oslo Gezi Rehberi

Norveç‘in başkenti olan Oslo, Viking tarihi ve Norveç kültürünün izlerini taşıyan inanılmaz bir şehir. Sanat, tarih ve eğlence dolu olan bu şehri, daha önce ziyaret etme fırsatı bulamadıysanız mutlaka gelmenizi öneririz. Ülkenin güney kıyısında bulunan Oslo’yu merak ediyor veya gezilecek yerler listesi hazırlamak istiyorsanız bu yazı tam sizlik diyebiliriz. Öyleyse hadi hep birlikte Oslo gezilecek yerler listesine bir göz atalım. Oslo gezi rehberi / Oslo turu yazısı sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı. 🙂

Oslo Gezilecek Yerler

  • Oslo Opera Binası

Oslo Opera Binası, tüm Oslo’daki en muhteşem yerlerden biri diyebiliriz. Geleneksel bir opera binası ve buluşma noktası olarak hizmet veriyor. Oslo Opera Binası’nın çatısı ise en havalı özelliklerden biri. Eğimli bir çatıya sahip olan yapıya zemin seviyesinden yürüyebilirsiniz. Aynı zamanda, Oslo Opera Binası’nın çatısında yürüme izni, Oslo’nun gevşemiş kültürünün bir ifadesiymiş.

  • Holmenkollen Kayak Müzesi

Holmenkollen Kayak Müzesi, dünyanın dört bir yanındaki ünlülerin ve sporcuların kayak ekipmanı koleksiyonuna ev sahipliği yapıyor. Norveç’te ikliminin hüküm sürdüğü koşulların bir kısmı soğuk ve kar yağışlı olduğundan, kayak müzesi Norveç kültürünün bir sembolü olmuş durumda.

  • Norveç Halk Müzesi

Müzeler, bir şehrin ve ülkenin kültürüne dalmanın ve tarihini öğrenmenin en harika bir yolu. Norveç Halk Müzesi içerisinde de Halk Sanatı, Halk Kıyafetleri ve Sami Kültürü sergileri dahil olmak üzere çeşitli sergiler yer alıyor. Ayrıca, Norveç Halk Müzesi bünyesinde yiyecek satın alabileceğiniz bir kafede mevcut. Dilerseniz kendi yemeğinizi getirebiliyorsunuz da.

  • Astrup Fearnley Müzesi

Astrup Fearnley Sanat Müzesi, Oslo’daki en iyilerden biri. Bu modern sanat müzesi, güzel eserlerin koleksiyonlarını sergileyen bir dizi dönen sergiye sahip. Müzedeki eserlerin çoğu çağdaş soyut sanat olarak kabul ediliyor. Dolayısıyla, eserlerin çoğu izleyicinin yorumuna kalmış durumda.

Müze giriş ücretlerinde öğrencilere indirim ve 18 yaşın altındaki çocuklara ücretsiz giriş fırsatı sunuluyor.

  • Vigeland Park’taki Heykeller

Vigeland Park, yüzlerce değişik ve birbirinden güzel heykele ev sahipliği yapıyor. Heykeller, hareket halinde donmuş bedenlere ait. Heykellerin amacı ise burayı ziyaret edenlerin insan vücudunun ihtişamına hayran kalmalarını sağlamakmış.

Zürih Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

Oslo Gezi Rehberi

  • Norveç Kraliyet Sarayı


Oslo’daki Kraliyet Sarayı, Norveç Kraliyet Ailesi’nin evidir. Saray günümüzde hem ev hem de iş yeri olarak kullanılıyor. Bu güzel sarayın inşası 1820’lerin başında başlamış. Yapı, Norveç’in zengin kültürünün ve tarihinin sembolü olarak hizmet verecek şekilde tasarlanmış. Oslo’yu yaz aylarında ziyaret ediyorsanız rehberli turlara katılarak sarayı gezebiliyorsunuz. 

  • Akershus Kalesi


Akershus Kalesi, Oslo gezi rehberinizde mutlaka bulunması gereken bir adres. Çünkü yapı, Norveç’in büyük ulusunun bir sembolü olarak görülüyor. Hatta şehrin boğucu havasından kaçmak için Oslo’nun yerel halkıda Akershus Kalesi’ni sıklıkla ziyaret ediyormuş. Kalenin arazisinde ise bir şapel, kale ve birkaç müze dahil olmak üzere çok sayıda bina mevcut.

  • Karl Johan Kapısı / Karl Johan Caddesi

Karl Johan, Oslo’nun en popüler caddelerinden arasında. Caddenin ismi ise hem anavatanını hem de Norveç’i yöneten İsveç Kralı’ndan gelmekte. Hem turistlerin hem de yerel halkın sıklıkla ziyaret ettiği bir cadde olduğundan seyahat listenize burayı da ekleyebilirsiniz.

  • Viking Gemi Müzesi

Bu müze, Viking mezarlıklarından çıkarılan eserlerden oluşuyor. Kazı sırasında insan kalıntılarından ahşap oymalara kadar birçok şey bulunmuş. İskandinav kültürünün bir parçasının Vikingler olduğu içinde Oslo’ya kadar gelmişken Viking Gemi Müzesini gezmeden dönmek olmaz.

Norveç Vizesi

Turla vize almak

Norveç vizesi almak istiyorsanız Schengen vizesi başvurusu yapmış olmanız gerekiyor. Yani Oslo’yu gezebilmeniz için Schengen vizesi almanız gerekiyor ya da bu vizeye sahipseniz Schengen vizeniz ile ülkeye giriş yapabiliyorsunuz. Norveç vizesi için Norveç Türkiye temsilciliklerine şahsi başvuru yapabilir veya danışman firmalar üzerinden Norveç vize başvurusunda bulunabilirsiniz.

Schengen Vizesi İçin Gerekli Evraklar Nelerdir yazısı için tıklayınız.

Oslo’ya Nasıl Gidilir?

Oslo’ya Türkiye’den uçuş seferleri mevcut. Oslo gezilecek yerler için Oslo-Gardermoen Havalimanı üzerinden şehre ulaşım sağlayabilirsiniz.

Oslo turu sonrasında İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Oslo gezilecek yerler listesini bitirip Ankara‘ya hava yolu üzerinden gidecek olanlar, kiralık araba için Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler.

Oslo gezisi için seyahat planlarını tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise kiralık araç için İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle