Yolcu360 Blog
Opel Astra HB testi

Opel Astra HB Testi

Detaylı bir Opel Astra HB Testi

Opel Astra HB testi arayanlar için yeni Astra’yı denedik. Sıfır km HB Astra almayı düşünenler için benzinli otomatik Astra’nın yakıt tüketim miktarına ve diğer detaylara baktık. Bakalım yeni turbo motorlu Astra nasıl olmuş?

Opel Astra HB Testi

Opel Astra HB karoserde şahane bir iş başardı. Hemen her Hb otomobil alma hayalinin ilk sıralarında Astra var. Güçlü motor, güçlü karoser, kaliteli işçilik ve sonunda gelen güven duygusu. Opel mühendisliği, hızlanma ile yakıt tüketimini iyi optimize eder. Bu, tüm dünyada bilinen bir gerçek. Astra 1,6 turbo ise bu konuda zirve yapmış. Güç aktarımında sorun yaşatmayan otomatik şanzıman ile turbo motor ikilisi şahane bir iş çıkarıyor.

Testimizde spor düğmesini kullandığımızda tepkilerin çok daha hızlı olduğunu fark ettik. Bu fonksiyon ayrıca direksiyon sertliğine de müdahale edebiliyor. Sport sürüş ile Astra, çok daha sportif bir sürüş keyfi sunuyor. Eğer hızlanma sizin için önemliyse Astra 1,6 turbo tam size göre. Spor otomobil performansını kompakt sınıf bir araçta yaşamak şahane bir fikir. Peki, yeni Opel Astra HB teknik özellikleri neler?

Opel Astra HB 1,6 T AT6 OPC Line Teknik Özellikler

Teknik özellikler denilince akla mühendislik bilgisi gerektiren karmaşık veriler geliyor. Oysa motor gücü, maksimum hız verisi ya da yakıt tüketim miktarı gibi bilgiler, satın alacağınız araçtan ne kadar keyif alacağınız veya aracın sizin ihtiyaçlarınızı ne kadar karşılayacağını verir. Peki, HB Opel Astra’nın teknik özellikleri neler?

Opel Astra HB testi

Astra Motor Özellikleri

Motor Tipi ve Konumu: Sıralı- Turbo- Önde ve enlemesine

Silindir/ Subap Sayısı: 4/16

Motor Silindir Hacmi: 1598cc

Motorun Maksimum Gücü: 147kW/200HP 5500d/d

Motorun Maksimum Torku: 280Nm 1650-5000 d/d

Opel Astra 1,6 Hızlanma Verileri

Opel Astra HB testi Opel’İn tüm modellerinden hızlanma verileri sınıfının en iyisidir. Marka mühendisleri bununla övünür. Turbo motorlu Astra HB’de de durum oldukça iyi. Hızlanma verileri şöyle:

0-50km/s Hızlanma: 3,3 sn

0-80km/s Hızlanma: 5,6 sn

0-100km/s Hızlanma: 7,9 sn

0-120km/s Hızlanma: 10,3 sn

0-130km/s Hızlanma: 12,2 sn

0-400m/s Hızlanma: 15,7sn

Maksimum Hız: 235km/s

Opel Astra Boyutlar

Yeni HB Astra’nın boyutları da aşağıdaki gibi.

Uzunluk: 4370mm

Genişlik: 1809mm

Yükseklik: 1485mm

Bagaj Hacmi: 360litre

Opel Astra HB Kaç Para?

Sıfır km Astra HB almayı düşünüyorsanız fiyatlar şöyle: Opel Astra HB fiyatı 110 bin TL’den başlıyor.

Kiralık Opel Astra fiyatları

Sıfır km Astra almak yerine Astra kiralama da yapabilirsiniz. Kiralık Opel Astra fiyatları konusunda yolcu360.com sistemini kullanabilirsiniz. yolcu360.com üzerinden online olarak bulunduğunuz bölgedeki en uygun fiyatlı kiralık Astra seçeneğini bulabilirsiniz. Ucuz kiralık Opel Astra var mı arayışında sistem üzerinden fiyat karşılaştırması yapmak çok kolay. Ana sayfadaki modüle lokasyon bilgisini girdikten hemen sonra karşınıza çıkan listeden fiyatları görebilir ve Astra özelinde filtreleme yapabilirsiniz.  

Yorum ekle