Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Nisan ayında mutlaka gitmeniz gereken festivaller / Festival rehberi

Nisan ayında mutlaka gitmeniz gereken festivaller / Festival rehberi

Türkiye festivaller açısından her geçen yıl daha da zenginleşen bir yelpaze sunuyor. Peki festivallerin en yoğun oluduğu Nisan ayında mutlaka gitmeniz gereken festivaller hangileri?

Nisan; hem gezi hem festival aşıklarının en sevdiği ay diyebiliriz 🙂 Gezmek için bir bahane arıyorsanız bu bereketli ayı sakın es geçmeyin deriz… Peki festivalden festivale gezerken en sağlıklı ulaşım yolu hangisi? Bizim tavsiyemiz araç kiralama . Yolcu360 sayesinde pek çok noktadan araç kiralayıp dilediğinizce gezebilirsiniz. 😉 Hadi gelin Nisan ayında hangi festivallere katılabiliriz bakalım…

Nisan ayı festivalleri

  • Portakal Çiçeği Festivali / 3-7 Nisan

Adana’da gerçekleştirilen, bu yıl 7’ncisi düzenlenen Portakal Çiçeği Festivali, Türkiye’nin ilk ve tek sokak festivalidir. Festivalin simgesi haline gelen kostümlü kortej geçişi ise 6 Nisan Cumartesi günü gerçekleşecek. Gerek kültürel gerek sanatsal aktiviteleriyle oldukça eğlenceli geçen bu sokak festivalini yapılacaklar listenize eklemelisiniz.

  • Alaçatı Ot Festivali / 4-7 Nisan

Bu yıl 10’uncusu düzenlenen festival, Alaçatı’da gerçekleştiriliyor. Otlarla ilgili fazlasıyla bilgi edinebileceğiniz, tadabileceğiniz aynı zamanda bir sürü etkinlik ve yarışmalara katılabileceğiniz dolu dolu geçecek bir festival sizi bekliyor olacak.

  • Coachella Festivali / 12-14 Nisan / 19-21 Nisan

Türkiye’nin Şeyma Subaşı sayesinde tanıdığı festivalimize geldi sıra 🙂 Amerika Kaliforniya eyaletinin Colorado Çölü bölgesinde düzenlenen Coachella, Dünya’nın en büyük müzik festivalleri arasındadır. Çılgın kıyafetlerin ve eğlencelerin eşlik edeceği festivale katılmanın biraz tuzlu olduğunu belirtelim.

  • İzmir Çikolata Ve Tatlı Festivali / 12-14 Nisan

3’üncüsü gerçekleştirilen Çikolata Ve Tatlı Festivali itiraf etmeliyiz ki mutluluk hormonun tavan yaptıracak festivallerden 🙂 Sizi burada çikolataya dair her şeyin beklediğini unutmayın. Sadece damağınız değil, ruhunuz ve kalbinizde şenlenecek 🙂 Workshoplardan tadımlara, yarışmalardan atölyelere birçok aktivite özellikle çikolataya hayır diyemeyenlerin gözünü döndürecek 🙂

  • Bloemencorso Bollenstreek (Çiçek Geçidi Festivali) / 13 Nisan

72’ncisi düzenlenen Çiçek Geçidi Festivali, İkinci Dünya Savaşı’nın bitiminden bu güne kutlanmaya devam etmektedir. Bahar çiçeklerinin güzelliğinin kutlandığı bu festival de Hollanda’da ile bütünleşen lale başta olmak üzere birçok çiçekle süslenen devasa heykellerin geçidine eşlik edilecektir.

  • Sağlıklı Yaşam Festivali / 13-14 Nisan

İstanbul’da gerçekleştirilecek Diyet Fest 2019’da sizi ünlü diyetisyenlerle söyleşilerden konserlere, tadımlardan workshoplara, spordan yarışmalara pek çok etkinlik bekliyor olacak J. “Çocuğu bırakacak yerim yok festivale gidemiyorum” bahanelerini yaratamamanız için çocuk oyun alanları da kurulan festivalde, sağlıklı yaşama ve eğlenceye dair her şey gününüze eşlik edecek.

  • Songkran Festivali / 13-15 Nisan

Aslında okul yıllarında özellikle sıcak havalarda hepimizin yaptığı bir aktivitenin festivali bu 🙂 Tayland Su Festivali olarak bilinen, herkesin birbirini kovalarla, su tabancalarıyla ve hatta fillerin hortumlarıyla ıslattığı oldukça eğlenceli, sizi sıcaklarda ferahlatacak güzel bir festival.

  • Holifest Türkiye / 20 Nisan / 27 Nisan

İzmir, İstanbul ve Ankara’da on binlerce kişinin katılımı ile düzenlenen bu Holifest aslında Dünya’nın 50’den fazla ülkesinde her yıl büyük coşkuyla kutlanan Geleneksel Hint Kültürünün en büyük bayramıdır.

Bu rengârenk festival İzmir’de 20 Nisan, İstanbul’da 27 Nisan, Ankara’da ise Mayıs’ta kutlanacaktır. Kendinizi rengarenk görmek ve deliler gibi eğlenmek istiyorsanız bu festival kaçmaz 🙂

Ulaşım seçenekleri için İstanbul araç kiralama , İzmir araç kiralama , Ankara araç kiralama tekliflerine Yolcu360’tan mutlaka göz atın.

Yorum ekle