Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Minsk Gezilecek Yerler | Minsk Turu | Belarus

Minsk Gezilecek Yerler | Minsk Turu | Belarus

Doğu Avrupa’da bulunan ve Beyaz Rusya olarak da bilinen Belarus, hem tarihi yerleri hem de mimari yapıları ile sizi kendisine hayran bırakacak kadar güzel. Eğer daha önce Belarus’u ziyaret etme fırsatınız olmadıysa, seyahatinize Belarus’un başkenti olan Minsk ile başlamanızı şiddetle tavsiye ederiz. 🙂 Ülke kültürünü ve tarihini en yakından deneyimleyebileceğiniz Minsk için bu yıl bir tatil planı yapmaya ne dersiniz? Tatiliniz için gezi rehberi olabilecek Minsk gezilecek yerler / Minsk turu ise sizler için Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı. Şimdiden keyifli gezmeler! 🙂

Minsk Gezilecek Yerler

  • Minsk Zafer Meydanı / Victory Square

Minsk gezilecek yerler için şehre geldiğinizde ilk görmeniz gereken yerlerden biri mutlaka Zafer Meydanı. Şehrin simgesi durumunda olan Zafer Meydanı, aynı zamanda oldukça hareketli bir alan. Meydanın tam ortasında II. Dünya Savaşı’nda hayatını kaybedenleri anmak adına yapılmış olan bir anıt buunuyor. Anıt 40 metre yüksekliğinde. 1954 yılında dikilen anıt çevresinde her yıl zafer kutlamaları gerçekleşiyor.

  • Belarus Modern Milli Kütüphanesi / Belarus National Library

Misnk’e gelip kültür turizmi açısından şehirle ilgili bir şeyler öğrenmek istiyorsanız, adreslerinizden birisi Belarus Modern Milli Kütüphanesi. Hem Minsk’in hem de ülkenin en büyük kütüphanesi. Dünya’da ise Rusça kaynak bakımından en büyük üçüncü kütüphane. 23 katlı olan bina, eşkenar dörtgen bir küp şeklinde. Hem mimari açıdan hem de zengin bir kaynağa sahip olmasından dolayı kültür bakımından oldukça değerli bir bina.

  • Aziz Simon ve Helena Kilisesi / Church of Saints Simon and Helena

Minsk gezilecek yerler listenizde mutlaka yer alması gereken yerlerden bir diğeri ise Aziz Simon ve Helena Kilisesi. Görüntüsü ile büyüleyen kilise, aynı zamanda adının dramatik hikayesi ile sizi şaşkına çeviriyor. Kilisenin adının nereden aldığı konusu oldukça üzücü. Bu kiliseyi yaptıran ailenin çocukları da dünyaya gözlerini prematüre doğarak açmış. Kilisenin kulelerine eğer dikkatli bakarsanız, biri yüksek biri alçak durumda. Yüksek olan kule, ailenin içinde yaşadığı acıyı simgeliyor. Küçük olan kule ise çocuklarını temsil ediyor. 1095 ve 1910 yılları arasında inşa edilen Aziz Simon ve Helena Kilisesi hem hikayesi hem de görüntüsü ile Beyaz Rusya’nın en dikkat çekici yapılarından biri.

  • Kutsal Ruh Katedrali / Holy Spirit Cathedral

Minsk gezilecek yerler sırasında karşılaşabileceğiniz en güzel yapılardan biri. 17. Yüzyılda inşa edilen Kutsal Ruh Katedrali, Belarus Ortodoks Kilisesi’nin de merkezi olma özelliğine sahip. Bir dönem manastır olarak da kullanılan yapının içerisinde mucizevi olduğunan inanılan Theotokos adında bir ikona yer alıyor. İkona aslında Meryem Ana’yı temsil ediyor. Theotokos, Yunanca’da anne ve tanrı isimlerinin birleşmesinden oluşan bir ifade.

Minsk Turu

  • Büyük Vatanseverlik Savaşı Müzesi / Belarusian State Museum of the History of the Great Patriotic War

1944 yılında Sovyet egemenliği altında kurulan müze, aslında Belarus halkının İkinci Dünya Savaşı’nda Nazi işgaline karşı gösterdiği direnişi ve o dönemde yaşananları anlatıyor. Müze içerisinde bulunan 142 binden fazla eşyanın her birinin farklı farklı anlamları var. Müze için tarihin tekrardan canlandığı diyebiliriz. Gezerken kendinizi o trajedinin içerisinde gibi hissediyorsunuz. Bu yüzden Minsk gezilecek yerler kapsamında bu müzeyi gezmelisiniz.

  • Trinity

Svisloch Nehri kıyısında yer alan sevimli ve tarihi bir banliyö burası. 12. yüzyıla kadar dayanan tarihi ile şehrin en eski yerleşim alanlarından biri. Orta Çağ’da Minsk’in ticarete açılan kapısıymış burası. Günümüzde ise Minsk gezilecek yerler arasında bulunan bir alan. Trinity sokaklarında gezerken keyifli ve hoş bir mimari doku ile karşılaştığınız gibi ünlü şair Maksim Bogdanovich gibi birçok önemli ismin heykellerini de görme fırsatı buluyorsunuz. Ayrıca burada oturup keyif yapabileceğiniz kafe ve restoranlar da mevcut.

  • Gözyaşı Adası / Island of Tears

Belarus’a Sovyetler Birliği’nin egemen olduğu dönemin en net izlerini Gözyaşı Adası’nda görebilirsiniz. Trinity Bölgesi ile bir köprü sayesinde bağlantı kuran Gözyaşı Adası, aslında yapay bir ada. 1988 yıllında tamamlanan ada içerisinde 1979-1988 yılları arasında Afganistan’da savaşırken şehit olan askerlerin isimlerinin yazılı olduğu bir anıt bulunuyor. Ama yalnızca şehitlerin isimleri değil onların ailelerinin yaşadığı acılarda anıt çevresindeki heykellerle yansıtılarak, şavaşın ve ölümün yıkıcılığına vurgu yapılmış. Minsk gezilecek yerler arasında burayı gördüğünüzde bir kez daha insan hayatının ne denli kıymetli olduğunu anlıyorsunuz.

  • Gorki Parkı

Minsk’in en eski parkı burası. 1800’lü yıllardan beri kullanılan bahçe, o dönemler de Vali’nin bahçesi olarak biliniyormuş. Sovyet döneminde ismi değiştirilerek Gorki adını almış. Park içerisindeki 56 metre yüksekliğinde bir dönme dolap bulunuyor. Dönme dolaba binerek şehre kuş bakışı bakma ırsatı yakalayabiliyorsunuz.

Minsk Gezi Rehberi

  • Belarus Opera ve Tiyatro Binası / National Opera and Ballet of Belarus

Minsk gezilecek yerler listenizde değişik bir aktiviteye yer vermek istiyorsanız, Belarus Opera ve Tiyatro Binası’nı tercih edebilirsniz. 1933 yılında kurulan Belarus Opera ve Tiyatro Binası, harika sahne performanslarına ev sahipliği yapıyor. İster opera, ister bale ya da konser hiç fark etmez önceden bakın ve tatilinizi renklendirecek bir deneyimi burada yaşayın. Bunları tercih etmeseniz bile opera ve tiyatro binasının çeşitli yerlerini müze gibi gezebiliyorsunuz.

  • Belarus Ulusal Sanat Müzesi / Belarusian National Arts Museum

1939 yılında kurulan Belarus Ulusal Sanat Müzesi, Ortodoks ve Katolik kiliselerinden gelen sanat eserleri ile hizmet vermeye başlamış. Daha sonrasında ise gittikçe zenginleşen bir koleksiyona ev sahipliği yapar olmuş. Öyle ki günümüzde Belarus’un en büyük müzesi konumuna gelmiş. Ayrıca müzenin dış mimarisi de bir o kadar görülmeye değer.

St. Elisabeth Manastırı / Saint Elisabeth Convent

Minsk gezilecek yerler listesinde yer alan ve 1999 yılında açılan manastır, inanç turizmi kapsamında listenizdeki en ilginç yapılardan biri olabilir. Manastırın ismi prenses Elizabeth’ten geliyor. Neden diye merak ettiyseniz, prenses bütün hayatını hayır işleri yaparak geçirmiş. Burada yaşayan kişiler dini görevlerini yerine getirmekle kalmayıp, prenses Elizabeth gibi tüm hayatlarını topluma yarar sağlayacak olan işlerle geçiriyorlar.

Vizesiz Ülkeler: Belarus Vize

Minsk gezilecek yerler için Belarus’u ziyaret etmek isteyen Türk vatandaşları, 30 günü aşmadıkları sürece vizeden muaflar. Başka bir deyişle, Belarus’a 30 günlük bir gezi için Bordo pasaport, Gri pasaport ve Yeşil pasaport sahiplerinin Belarus vizesi almaları gerekmiyor.

Minsk’e Nasıl Gidilir?

Misnk gezilecek yerler için yola çıkmaya karar verdiyseniz, Türkiye’den Belarus Minsk‘e direk uçuş seferleri bulunuyor. Minsk seyahati için uçak bileti alırken Minsk Ulusal Havalimanı‘nı tercih etmelisiniz.

Minsk gezilecek yerler için seyahat listesi bittikten sonra İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, kiralık araba için İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler.

Minsk gezilecek yerler kapsamında şehri detaylı bir şekilde gezdikten sonra Ankara‘ya hava yolu üzerinden gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek bir sonraki gezileri için rahat bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler. 

Minsk gezisi için seyahat listesini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler ise İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

Yorum ekle