Yolcu360 Blog
milos-adasi
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Milos Adası Turu: Yunan Adaları Gezi Rehberi

Milos Adası Turu: Yunan Adaları Gezi Rehberi

Deniz, kum, güneş… Yazın kavurucu sıcaklarının başladığı şu günlerde kulağa ne de hoş geliyor değil mi? Sene boyunca çalıştın, iş stresi artık seni yordu! Şimdi kendini ödüllendirmenin tam zamanı. O halde gelin Sizinle Yunanistan’ın enfes adalarından biri olan Milos Adası ’nı gezelim. Hem sakin hem de keşfedilmemiş bir mekan olan bu şirin yer, tatil destinasyonu arayanlar için adeta bulunmaz nimet. 

Yunan adaları turu serimizde durağımız bu kez Milos Adası. Ege’nin meşhur 12 Ada’sı Türkler için vazgeçilmez tatil mekanları arasında. Sizler için sağladığımız Yunanistan gezisi rehberimizde tatil programlarımızı kolayca hazırlayabilirsiniz. Gelin hep birlikte bu şirin adayı birlikte tanıyalım.  

milos-adasi-3.jpg

Milos Adası Gezisi – Milos Adası Nerede?  

Size tavsiyemiz, adaların keşfetmeye plajı ve masmavi denizi ile göz kamaştıran Milos’tan başlamanız. Milos, Kiklad (Cyclades) Adaları bünyesinde yer alan volkanik bir adacıktır. Adını ise Paris’teki Louvre müzesinde yer alan Afrodit heykelinden aldığı biliniyor. Bu küçük ada 70’in üzerinde plaja ev sahipliği yapıyor. Gün batımları, enfes mavi plajları, beyaza boyanmış Kiklad kasabaları ile ayrılmak istemeyeceğiniz bir tatil cenneti. Milos, yüzölçümü açısından beşinci sırada yer alıyor. O kadar övdük ‘Peki nerede bu Milos Adası?’ dediğinizi duyar gibiyiz. Kısaca tarif etmek gerekirse ünlü Santorini Adası’nın hemen batısında, Heraklion, Girit ve Yunanistan ana karası arasında yer alıyor. 

Milos Adası’nda Gezilecek Yerler 

milos-adasi-2.jpg

Nüfusu 5 bin olan bu şirin adanın geçim kaynakları balıkçılık, hayvancılık, tarım ve turizmdir. Milos’a ulaşmak için Atina’nın Pire Limanı’ndan bineceğiniz feribot ile 4 saatlik bir yolculuk yapmanız gerekiyor. Bu saklı cennetin en büyük avantajı ise Santorini, Mykonos, Rodos veya Midilli gibi adalara göre daha sakin olmasıdır. Eğer bu tatili bir deniz macerası olarak kurguladıysanız, plaj konusunda aklınızı başınızdan alacak bir adaya geldiğinizi bilin. Adada ücretli, ücretsiz, tenha ya da kalabalık her türlü plajı bulabilirsiniz.  

Milos Adası’nda yedi tane kasaba yer alıyor. Bunların en büyükleri, Adamas, Plaka ve Pollonia. Diğerleri ise Klima, Mandrakia, Fourkovouni ve Firopotamos. Bunların her biri aynı zamanda birer balıkçı kasabası. Mandrakia, rengarenk evleri ve kayıkları ile adeta bir masal diyarı. Özellikle fotoğrafçılar için harika bir görsel şölen.  

Gezi Fotoğrafçılığı: Harika Seyahat Fotoğrafları İçin Profesyonel Tavsiyeleri için tıklayın.

 

Milos Adası’na Nasıl Gidilir? 

Yunan Adaları turuna doyamayanlar için harika bir tercih olan Milos turuna ulaşım da hayli kolay. Adaya ulaşmak için öncelikle Atina’ya uçmanız gerekiyor. İstanbul’dan her hava yolu şirketinin Atina seferi mevcut. Alternatif seçenekler arasında karayolu da var. Daha sonra Milos’a ulaşmak için iki seçenek var. Biri feribot, diğeri yine havayolu.  

Milos Adası’nda Feribot Seyahati  

Pire’den bineceğiniz yüksek hızlı katamaran tipi feribot ile dört saatlik bir yolculuk sonrası adaya ulaşabilirsiniz. Feribot biletleri özellikle de yaz sezonunda hızlıca bitiyor. Eğer rezervasyonu son dakika yaparsanız bilet bulamama ihtimali çok yüksektir. Pire Limanı oldukça büyük ve dağınık olduğu için feribotun hangi kısımdan kalkacağını önceden öğrenmenizde yarar vardır.  

Milos Adası’na Uçakla Ulaşım 

Eğer Milos’a uçakla ulaşımı tercih ederseniz, Yunan havayolu şirketleri her gün karşılıklı olarak Atina-Milos uçuşları gerçekleştiriyor. Atina’dan adaya uçuş yaklaşık olarak 40 dakika sürüyor. 

Milos Adası’nda Konaklama

Milos Adası’nda oldukça geniş bir konaklama seçeneği mevcut. Adanın merkezi olan Adamas’ta kiralık dairelerden otellere pek çok seçenek var. Tatil inzivaya çekilmek isteyenler için harika bir fırsat. Milos tatilinizde Fourkovouni veya Firopotamos koylarındaki balıkçı barınaklarında kalabilirsiniz. Burada eski balıkçı barınakları restore edilerek birer eve dönüştürülmüş. Burada elektrik ve su ısıtması için yalnızca güneş enerjisi kullanılıyor. 

Gece karanlığı olunca evin balkonundan yakamozu, gökyüzünde yıldızlarını seyretmek ve denizin sesini dinlemek sizler için oldukça dinlendirici olacaktır. Sabah uyanınca, evden serin sulara atlamak ise harika bir deneyim oluyor.   

Milos Adası’nda Tekne Turu 

Milos turu deyince akla adanın en önemli aktivitelerinden biri olan tekne turu geliyor. Limandaki küçük teknelerle de koyları gezmek mümkün. Fakat adada bulunan dev bir yat diğerlerinden biraz farklı. Seçtikleri müşterileri özel olarak davet eden bu yat, diğer teknelerden kat kat büyük ve lük ama en fazla 20 kişilik turlar düzenliyor. Teknede gün boyu enfes içecek ve meyve ikramları veü ç öğün yemek servisi yapılıyor. Çocuklu ailelerin bulunmadığı tekneyi daha çok gençler tercih ediyor. Koylar arası seyir relaxation/jazz müziği eşliğinde yapılıyor.  

Milos Adası’nın En Güzel Plajları

Sarakiniko Plajı 

Buraya Yunanistan’da beyaz Kapadokya da diyorlar. Volkanik beyaz kayaları ve beyaz kireçli kumlarıyla ilgi çekiyor. Dalgaların şekillendirdiği kireçli kayaların oyuklarında ki mağaralarda yüzmenin keyfine doyamayacaksınız.  

Fyropotamos Plajı 

Milos gibi doğasını korumayı başarmış turizm dönemi dışında az sayıda kişinin yaşadığı bir adayı süsleyen plajlardan biri de Fyropotamos plajıdır. Burada dokusunu korumuş köylerde taze ve lezzetli Yunan mutfağını deneyebilirsiniz. Özellikle deniz mahsülleri olmazsa olmazlarındandır. Yöresel kültüre tanıklık ederken tertemiz sahillerinde de denize girebilirsiniz. 

Milos’da Ne Yenir? 

Yunan adalarında meze, peynir ve deniz ürünlerinin hepsi enfes. Milos’da da bu gelenek bozulmuyor. Taze deniz mahsülleri yemek ve meze olarak çeşit çeşit sofralara geliyor. Fakat bu adaya özel tütsülenmiş balık ya da karidesi de denemeden geçmeyin.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı vade farksız 3 taksitle kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle