Yolcu360 Blog
mg-zs-luxury-1

MG ZS Luxury İncelemesi

MG ZS Luxury, B SUV segmentinin en güçlü modellerinden biri. Otomobilin genel özellikleri, onu tercih sebebi haline getiriyor. Peki, MG ZS Luxury nasıl? Otomobilin donanımı, teknik özellikleri ve tasarım ayrıntılarını inceledik. MG ZS Luxury incelemesi ve fiyatı hakkında detaylı bilgi için okumaya devam edin. 

2022 Hyundai Ioniq 5 İncelemesi ve Özellikleri yazımızı okumak için tıklayın.

mg-zs-luxury

MG ZS Luxury Özellikleri ve Fiyatı

Araç fiyat ve özellik açısından dikkat çekici. Fiyat performans otomobili olarak da yorumlanabilir. Ancak genel olarak tasarım, motor ve iç mekan detayları güçlü bir seçenek olduğunu söylemek gerek. Önce tasarım sonra iç mekan ve en sonunda da motor detaylarına birlikte bakalım. 

  • MG ZS Luxury Tasarım Özellikleri Nasıl?

Ön tasarımdaki kocaman MG logosu önemli bir detay. Öncelikle MG logosu çok oturaklı. Otomobil ile ilgili güçlü bir izlenim veriyor. Sis lambaları ve tampon özellikleri ile çekici ve şık bir havası var. Metalik gri rengi en çok tutulan seçeneği. Otomobilin bunun dışında altı renk seçeneği var. 17 inçlik elmas kesim jantlar her donanım seviyesinde var. B segmentindeki SUV modelinde tavan rayları profili, arazi izlenimine taşımış. C trunundaki kelebek camlar, sportif etkiyi desteklemiş. Tampon altından başlayan plastik aksam da aynı etkiyi vermeye çalışıyor. MG ZS arka tasarımında da şık stop formu dikkati çekiyor. Tampon kenarlarındaki detaylar etkileyici. Difüzör benzeri ama fonksiyonu olmayan parçalar da var. Egzoz aslında yok çünkü araç elektrikli. Ama egzoz çıkışı varmış gibi görsel detaylar var. 

  • MG ZS Luxury İncelemesi: İç Mekan Özellikleri Nasıl?

Anahtarsız giriş ve anahtarsız çalıştırma teknolojisi var. Otomatik katlanan yan ayna detayı da sunuluyor. MG ZS Luxury iç mekanında da dış görünümdeki şıklığı sunuyor. MG ZS Luxury içinde konfor detayları da şıklık da yerinde. 

Arka koltuklar epeyce geniş. Konfor odaklı arka alan, yeterli diz ve baş mesafesi sunuyor. Cam yüzeyler de geniş tutulmuş. Bu da iç mekanda ferah bir yaşam alanı sunuyor. Açık renk döşeme, yüksek tavan ve geniş cam tercihi oldukça ferah bir etki sağlamış. Arka koltuk alanında iki adet USB çıkışı var. Kol dayama yok. Koltuklar ayrıca 60’a 40 oranında yatırılabiliyor. Ayrıca koltuklarda suni deri kullanılmış. Zemindeki halı paspas dokusu çok kaliteli. Ek olarak IsoFix bağlantı noktaları da var. Dolayısıyla arka koltukta üç kişi rahatlıkla oturabiliyor. Koltuk kızakları yüksek ve ayakları koltuk altına yerleştirmek mümkün. 

Ön kısımda büyük bir multimedya ekranı var. Kokpit, ZS EV ile çok benziyor. 10,11 inçlik ekran dışa çıkık duruyor. Dokunmatik hassasiyeti normal seviyede. DOlayısıyla ekranda fiziki tuş hiç kullanılmamış. Klima için hem dokunmatik hem de manuel ayarlama imkanı var. Ayrıca sağ tarafta devir saati, sol tarafta hızı görüyoruz. Ortada ise dijital yol bilgisayarı ekranı var. Lastik basıncı, ortalama tüketim gibi verileri görmek mümkün. Üstelik akü voltaj durumu da görünüyor. 

Kokpit kısmı eşya gözü açısından arka kısma göre daha cömert görünüyor. Sürücünün ve ön yolcunun konforu detaylı olarak düşünülmüş. Araç kullanma klavuzu deri kap içinde. Direksiyon ele güzel oturuyor. Direksiyon yükseklik ayarı da var. Ancak derinlik ayarı yok. Ayrıca malzeme kalitesi çok iyi. Dikiş efekti verilmiş yumuşak plastik kullanılmış. 

Aşağıdaki üç düğme de direksiyon üzerinde. 

  • Yokuş iniş destek sistemi
  • ESP sistemi devreden çıkarma düğmesi
  • Stop-Start sistemini devreden çıkarma düğmesi

MG ZS Ev Luxury İncelemesi: Bagajı Nasıl?

Öncelikle MG ZS Ev Luxury bagaj hacmi çok yeterli. Araç, B SUV modelleri içinde en geniş bagaj sunan modeller arasında. MG ZS Ev Luxury bagajının 448 litrelik yükleme hacmi var. Ek olarak Dikdörtgen yapıda bir bagaj formu var. Bagaj içinde fileler var ve eşyaları düzenli yerleştirmek için uygunlar. Koltukları 60’a 40 oranında yatırmak mümkün. Böylece bagaj, epeyce büyüyor. Bagaj zemini altında yedek lastik yok. 

  • MG ZS Luxury Motor Seçenekleri

MG ZS iki donanımla geliyor. Bunlardan biri Comfort diğeri Luxury. Comfort donanımında 1.5 litrelik bir motor var. Bu giriş seviyesi motor, sadece 5 ileri manuel şanzımanla sunuluyor. Comfort donanımlı motor, 4 silindirli atmosferik bir teknolojiye sahip. 

Luxury donanımda ise 3 silindirli turbo beslemeli motor var. Dediğimiz gibi Luxurty MG ZS’te turbo beslemeli motor kullanılmış. Motor oldukça iyi. Modelin motorlarının General Motors tarafından geliştirilmiş olması da önemli bir detay. 

  • MG ZS Luxury İncelemesi: Kullanımı Nasıl?

MG ZS Luxury sürüş özellikleri de güven verici. Ayrıca 160 NW tork değeri ve 6 ileri otomatik şanzıman var. Dolayısıyla günlük kullanım beklentileri için çok ideal sonuç veriyor. Ayrıca oldukça tutumlu bir otomobil. Süspansiyon konforu, yeterli. Yerden çok yüksek olmasına rağmen dengeli bir süspansiyon söz konusu. Darbeler, çok iyi emiliyor. Yalıtım da iyi. Sessiz kabin, tatminkar. Ek olarak otoyol süratlerinin üstüne çıkınca rüzgar sesi geliyor olsa da yol ve motor sesi rahatsız edici değil. Hız sabitleyicinin standart olması da sürücü için güzel bir özellik. 

  • MG ZS Luxury Fiyat Listesi

Nisan 2022 itibariyle MG ZS Luxury fiyatları şöyle:

  • Comfort MG ZS Fiyatı

Bu versiyon şu özellikleri içeriyor: 

10.1 dokunmatik ekran, arka park sensörü, Apple Carplay – Android Auto, kumaş koltuklar, elektrikli katlanır yan aynalar, hız sabitleyici, 448 litre bagaj hacmi. Comfort MG ZS 2022 fiyatı ise 449 bin TL. 

  • Luxury  MG ZS Fiyatı

Bu versiyon, ekstra olarak aşağıdaki özellikleri içeriyor:

Dijital gösterge paneli, 6 adet hoparlör, anahtarsız giriş ve deri koltuklar. Luxury  MG ZS fiyatı ise 579 bin TL. 

Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle