Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > Mercedes A 200 ile Volkswagen Golf Karşılaştırması

Mercedes A 200 ile Volkswagen Golf Karşılaştırması

Volkswagen Golf mü yoksa Mercedes A200 mü? Sizce hangisi daha iyi? Yeni VW Golf özellikleri ve yeni Mercedes A200 özellikleri ile bir karşılaştırma yaptık. Detaylar şöyle…

Karşılaştırma: Mercedes A 200 ile Volkswagen Golf

Volkswagen markası, Golf modelinin 8. nesil örneği ile Mercedes gibi lüks sembolü bir markaya da rakip olacak seviyeye geldi. 

Kompakt sınıfın yaratıcısı olan Golf, 1974 yılından beri yollarda. Volkswagen markasının göz bebeği olan Golf, sınıfı için referans nitelikte bir otomobil. Şimdi, VW Golf 8. nesli ile karşımızda. Golf, normalde Mercedes’in rakibi değil ama donanım-teknoloji alanında işler öyle bir değişti ki yeni bir otomobil alma kararında bu iki araç arasında karar verme ikilemi çokça yaşanır oluyor…

Mercedes mi Volkswagen mi?

Bu konuda net bir yanıt vermek zor. Zira, iki aracın marka algısından tutun da iç mekan özelliklerine, fiyat etiketine, teknolojisine ve tasarımına kadar pek çok konuda sundukları farklı. Bu bağlamda Mercedes A200 özellikleri ve VW Golf özellikleri ekseninde bir karşılaştırma yaptık. Önce iç mekan konusuna biraz bakalım…

İç Mekan Karşılaştırması

İç mekan konforu, kokpit özellikleri ve bağlanabilirlik açısından değerlendirmemizin detayları şöyle…

Mercedes A Serisi’nin İç Mekan Konforu

Mercedes A Serisi, sıradışı çizgilerin kullanıldığı özel bir iç mekana sahip. Burada iki adet geniş ekran sunuyor. Fonksiyonlara erişim için birden çok yönteme yer verilmesi kullanıcı dostu bir yapı sunuyor. Koltukların oturma minderlerinin yüksek yapılı yan kısımları destekleyici ama uzun yolda biraz rahatsız edici oluyor.

Bağlanabilirlik 

Mercedes A 200 multimedya sistemi, güncel. Sesli komut sistemi, işlevsel. Opsiyonel olarak sunulan navigasyon sistemi de çok başarılı. AppleCar Play ve Android Auto da opsiyonel. LTE modülü ise standart pakette var.

VW Golf’un İç Mekan Konforu

VW Golf’Ün içine baktığımızda 380 litrelik geniş ve kullanışlı bir bagaj hacmi ile karşılaşıyoruz. Elektrikli koltuklar çok rahat ama opsiyonel. Sert plastik malzeme kullanımı fazla gibi. 

Bağlanabilirlik 

Yeni Golf’te orta donanım seviyesinde gelişmiş sesli komut sistemi, dijital radyo, navigasyon, zengin multimedya sistemi sunuluyor. Ayrıca Car to X teknolojisinin kullanıldığı ilk Volkswagen olması da önemli bir detay. Bu teknoloji, yoldaki olası tehlikeleri önceden haber veriyor. 

Motor Özellikleri Karşılaştırması

İki otomobil de motor performansı söz konusu olduğunda en çok tercih edilenler arasında. Peki, ikisinin motor özellikleri nasıl?

Volkswagen Golf Motor Özellikleri

  • 4 silindirli 16 subaplı turbo partikül filtreli kayışlı marş motoru
  • 1498cc motor silindir hacmi
  • 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman

Mercedes A200 Motor Özellikleri

  • 4 silindirli 16 subaplı turbo partikül filtreli motor
  • 1332cc motor silindir hacmi
  • 7 ileri çift kavramalı otomatik şanzıman

Boyut Karşılaştırması

Boyutlar, hem kompakt olam konusunda hem de yakıt tüketimi, motor gücü ve performansı konusunda önemli bilgiler verir. Şimdi, iki aracı bagaj hacmi ve boyutları açısından inceleyelim. 

Volkswagen Golf Bagajı ve Boyutları

Uzunluk: 4284mm

Genişlik: 1789mm

Yükseklik: 1456mm

Ağırlık: 1306kg

Bagaj Hacmi: 380 litre

Mercedes A 200 Bagajı ve Boyutları

Uzunluk: 4419mm

Genişlik: 1796mm

Yükseklik: 1440mm

Ağırlık: 1300kg

Bagaj Hacmi: 370 litre

Golf Kiralamak ve Mercedes Kiralamak İçin yolcu360.com’a Bakın!

Golf kiralamak için ya da Mercedes kiralamak için yolcu360.com üzerinden hızlı ve kolay bir biçimde araştırma yapabilirsiniz. Kiralık Golf fiyatlarını ya da kiralık Mercedes fiyatlarını hızlıca karşılaştırabilirsiniz. Kredi kartına 9 taksitle araç kiralama yapabilir ya da fiyatları karşılaştırabilirsiniz. 

Yorum ekle