Yolcu360 Blog
Manisa Spil Dağı
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Manisa Sipil Dağında Ne Yapılır?

Manisa Sipil Dağında Ne Yapılır?

Manisa Sipil Dağında Ne Yapılır? Spil dağına nasıl çıkılır, Spil’de piknik alanları nasıl, Spil bungalow evler ve daha fazlası…Özlelikle kış tatili için çok temiz ve çok konforlu bir seçenek: Manisa Spil Dağı Milli Parkı

Manisa Spil Dağında ne yapılır? Spil’de piknik alanı var mı? Spil’e nasıl çıkılır? Spil ağaç evleri kiralık mı? Manisa Spil Dağı gezisi için çok keyifli notlarımız var. Araç kiralama seçeneklerinden yararlanarak, Spil Dağı ve doğal güzellikleri ile ön plana çıkan Manisa için gezi rotası oluşturmaya ne dersiniz? Bakalım, Manisa Spil Dağında ne yapılır?

Manisa Sipil Dağında Ne Yapılır?

Öncelikle, sizler için tam iki kez Manisa Spil Dağı’na çıktık. Burada ne var ne yok iyice baktık. İşte tüm detayları ile Manisa Spil gezisi notlarımız…

Manisa merkeze yaklaşık 45 dakikalık mesafede bulunan Spil Dağı Doğal Milli Park alanı, muhteşem bir yer. Virajlı ama düzgün bir yoldan parka ulaşılıyor. İzmir’den Spil’e gidecekseniz Manisa üzerinden tabelaları takip etmeniz yeterli. Arabanız yoksa İzmir araç kiralama seçenekleri ile ya da Manisa rent a car seçenekleri ile bu deneyimi yaşayabilirsiniz.

Manisa kiralık araç fiyatlarını listelemek için buraya tıklayın!

Spil EvlerManisa merkezden Spil Doğal Yaşam Parkına ulaşan yol boyunca, muhteşem bir orman manzarası göreceksiniz. Dağın eteklerinde bir kaç küçük mahalle var ve çam ormanları ile kaplı yeşil yamaçlarla yol, devam edecek. Hiçbir yere sapmadan yola devam ettiğinizde Spil Dağı Milli Parkına ulaşacaksınız. Giriş ücretli.

Manisa Spil Ev

Alana girdikten hemen sonra onlarca piknik alanı göreceksiniz. Birbirine en az beş metre uzaktaki piknik adacıklarında büyük ağaç masa ve banklar var. Her biri balkon ya da veranda görünümünde. Mangal yakmaya da izin var. Köşelerde de birer çeşme var. Tuvaletler oldukça temiz. Minik su göletleri, muhteşem ve asırlık çam ağaçları, doğaya saygılı bir biçimde inşa edilmiş piknik alanları çok keyifli.

Spil Bungalov

Spil Dağında piknik yapabilirsiniz, doğa yürüyüşü yapabilirsiniz, doğada olmanın tadını çıkarabilirsiniz. Çocuklar için parklar da var. Ayrıca bölgede sahipsiz gezen yabani atlar var ve şanslıysanız onlarla karşılaşabilirsiniz.

Manisa Spil Dağı

Yemek yemek, bir şeyler içmek için bir tesis var ancak yılın her döneminde açık değil. Spil Dağı’nın sezonu kış mevsimi. Kar yağdığında kar görmek isteyen İzmirliler, karda sucuk ekmek yemek isteyenler, kar manzarasını görmek isteyenler buraya akın ediyor. “akın ediyor” dedik ama o kadar kalabalık bir alan da değil. Yani, sadece kuş sesleri ile başbaşa olabileceğiniz yerlerden.

Manisa Spil turu için Manisa araç kiralama fiyatlarına bakabilirsiniz. Yolcu360.com üzerinden Manisa araba kiralama fiyatlarını inceleyebilirsiniz. Manisa oto kiralama fiyatlarını karşılaştırabilirsiniz.

Yorum ekle