Yolcu360 Blog
konya-kelebek-3.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Konya Kelebekler Vadisi’ne Gitmeniz İçin 6 Neden – Giriş Ücretleri ve Ulaşım Bilgileri

Konya Kelebekler Vadisi’ne Gitmeniz İçin 6 Neden – Giriş Ücretleri ve Ulaşım Bilgileri

15 tür kelebeğe doğal yaşam alanı sunan Konya Tropikal Kelebek Bahçesi, 2015 yılında ziyarete açılmış Avrupa’nın en büyük tropikal kelebek bahçesi… Binlerce kelebeğe ev sahipliği yapan bahçe Türkiye’nin ilk ve tek kelebek bahçesi olma özelliği taşıyor. Peki Konya Tropikal Kelebek Bahçesi nerede ve nasıl gidilir? Konya Tropikal Kelebek Bahçesi giriş ücretleri ne kadar?


Konya Tropikal Kelebek Bahçesi Hakkında Bilgi

15 türde renk renk ve desen desen kelebeğe ev sahipliği yapan bahçede aynı zamanda 98 türde 20 bin farklı bitki yer alıyor. Çeşit çeşit kelebeği bu bitki zenginliği içinde uçarken görebilirsiniz. 7 bin 600 metrekare büyüklükte alanın 600 metrekaresi kelebeklerin uçuş alanına ayrılmış durumda. Kelebek bahçesinin yanı sıra bahçede bir de Böcek Müzesi mevcut. Burada da Türkiye’deki böcekleri görebilir bugüne dek görmediğiniz türden böceği inceleme şansı bulabilirsiniz. Bahçedeki rehberler eşliğinde yürüyüş yaparak kelebekler hakkında bilgi edinebilir, böcek köyünde böceklerle ilgili bilinmeyen şeyleri öğrenme şansını yerinde yakalayabilirsiniz.


Konya Tropik Kelebek Bahçesi Nerede? Nasıl Gidilir?

Konya Kelebekler Vadisi Konya Merkez’e yaklaşık 10 kilometre uzaklıkta. Yolcu360’ın Konya araç kiralama seçeneklerini inceleyip dilediğiniz aracı dakikalar içinde kolayca kiralayabilir ve Konya’yı keşfetmeye devam edebilirsiniz!

Konya’nın Selçuklu ilçesindeki Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’ne ulaşım da oldukça kolay. Konya Selçuklu arası 103 km. Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’ne nasıl gidilir sorusunun birkaç farklı cevabı var. Dilerseniz Konya Havalimanı araç kiralama seçeneklerinden kiralayacağınız kiralık araç ile yaklaşık 20 dakika içinde bahçeye ulaşabilir veya direkt şehir merkezinden Konya rent a car kapsamında Konya araç kiralama yaparak 1 buçuk saatlik yolculuğun sonunda ulaşım sağlayabilirsiniz. Konya Tren garı araç kiralama seçenekleri ile ise 20 dakikada gidebilir, Konya otogar araç kiralama ile de 10 dakikada bahçeye ulaşabilirsiniz. İlçedeyseniz ile Konya oto kiralama kapsamında Konya Selçuklu araç kiralama ile hem bahçeyi hem de bölgeyi keşfe çıkabilirsiniz.

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi Giriş Ücretleri ve Saatleri

konya-kelebek.jpg

Tropikal Kelebek Bahçesi giriş saatleri hafta içi ve hafta sonu 09:00 – 18:00.

  • Yetişkin: 35 TL
  • Öğrenci: 15 TL
  • Aile ile birlikte gelen 0-6 yaş çocuklar için ücretsiz.
  • Engelli ve 65 yaş: 10 TL
  • Refakatçi (Engelli kimliğinde refakatçi hakkı vardır yazanların refakatçisi ücretsizdir)
  • Şehit yakını (Anne, Baba, Eş ve Çocuk) ücretsiz.
  • Gazi ücretsiz.
  • Yetişkin Grup (9+ Kişi) 30 TL
  • Öğrenci Grup (9+ Kişi) 10 TL
  • Eğitim Sınıfı (Bahçe Gezisi) 10 TL
  • Eğitim Sınıfı (Eğitim Bedeli) 5 TL

Konya Tropikal Kelebek Bahçesi’ne Gitmeniz İçin 6 Neden

Konya Tropik Kelebek Bahçesi Mimarisi: Konya’da Tropikal İklim

konya-kelebek-1.jpg

Tropikal Kelebek Bahçesi’ne gittiğinizde ilk olarak binası ve mimarisi dikkatinizi çekiyor. Binanın inşasında 630 ton çelik ve her biri farklı ölçüde 1730 adet camın olduğu cam giydirme cephe kaplama sistemi yer alıyor. Ayrıca camlarda, kelebeklerin doğal ortamlarında olduğu gibi güneşten gelen ışınlarla yönlerini bulmalarını sağlayan UV ışınlarının bahçe içerisine maksimum oranda geçişini sağlayan özel PVB malzemesi kullanılmış. 

Bahçe, doğaya uygun bir şekilde kelebek formunda. Bahçe sıcaklığı 28 °C, % 80 nem olacak şekilde kontrol altında tutulmakta. Nem ve sıcaklık oranı kelebekler, bitki ve çiçekler için çok önemli. Bu sebeple bahçede en çok bu konuya dikkat ediliyor diyebiliriz. 

Konya Kelebekler Vadisi’nde 20 Binden Fazla Kelebek Sizi Bekliyor!

konya-kelebek-2 (1)

Bahçede, 60 farklı türde aylık 20.000 adet canlı kelebek uçuş göstermekte. Kelebekler bahçeye Kostarika, Kenya, Filipinler, Malezya, Singapur, Endonezya, Kolombiya ve Panama gibi ülkelerden ulaşıyor. Canlılar, kelebek yaşamının 3. evresi olan pupa evresinde özel kutular içerisinde geliyor. Bahçeye gelen pupalar, özel dolaplar içerisine yerleştiriliyor. Sonrasında başkalaşım süreçlerini tamamlıyorlar ve kelebek olarak uçuşa geçerek size hünerlerini gösteriyorlar. Hatta şanslıysanız bir kelebek gelip omuzunuza bile konabiliyor. 

Bahçeyi gezerken size 195 türde canlı bitki eşlik ediyor. Ancak bu bitkiler günlük yaşamımızda karşılaşacağımız bitki türleri değil. Bahçede, canlı yaşamını daha kaliteli hale getirmesi için ortamdaki zararlı maddeleri absorbe eden, oksijen üretimi yüksek bitkiler tercih ediliyor.

Konya Tropikal Bahçesi Eğitim Programları

konya-kelebek-4.jpg

Bahçede gezip gördüğünüz bitki, böcek ve kelebek türleri için bir dizi eğitimlerde yapılıyor. Bunlar için okullara toplu randevular verilebiliyor. Randevular online olarak alınıyor. 

Bahçe içerisinde yer alan Doğa Eğitim Sınıfında okullardan randevu alarak gelen öğrenci gruplarına seçtikleri alanda, ayrıntılı bilgi ve yakın temas sağlayabileceği mini eğitim programları veriliyor. Öğrencilere farklı böcek türleri tanıtılarak onlarla zararsız bir şekilde temas kurmaları sağlanıyor. Konya Tropikal Kelebek Bahçesi Doğa Eğitimi ile belirli yaş gruplarında çocuk ve gençlere, uygulamalı olarak kelebek doğası tanıtılıyor. Kelebeklerin değişen yaşam formlarını, sürüngenlerin gizemli hayatlarını ve ilginç canlıların eğlenceli dünyasını keşfetmelerini sağlıyor. Biz de gezimiz esnasında verilen bir eğitime denk geldik. Kitaplarda okunan canlı ve bitkilere daha yakından bakmak, yaşamlarını takip etmek hayli keyifliydi.

Konya Tropikal Bahçe Müzesi

konya-kelebek5.jpg

Konya tropikal bahçesi içerisindeki müzede kelebeğin yaşam döngüsü gösteriliyor. Ayrıca bu bölümde, kelebek yaşamının yumurtadan kelebek oluncaya kadar ki 4 evresi (yumurta, tırtıl, pupa, kelebek) özel sıvılar içerisinde meraklılarına izlettiriliyor. 

Böcek Sineması

konya-kelebek-7.jpg

Bahçeyi gezerken yorulduysanız hem dinlenip hem de güzel bir sinema izlemek ister misiniz? İşte böcek sineması alanında, böceklerin ilginç, bilinmeyen dünyalarına yolculuk edip dinlenebiliyorsunuz. 

Hayata Dokun Etkinliği

konya-kelebek-6.jpg

Pupa dönemini tamamlayıp kanatlarını yeni oluşturan rengarenk kelebekleri ilk siz uçurabiliyorsunuz. Biraz eğlence ve iyi şans için bu etkinliğe katılmanızı tavsiye ederiz. 

Tropikal Kelebek Bahçesi gezisi çocuklar için olduğu kadar yetişkinler içinde ilgi çekici. Dolayısıyla bahçeye bu kadar ilgi olunca giriş için uzunca bir kuyruk beklemeniz gerekiyor. Gezinizin sonunda beklenen kuyruğa değdiğini düşünerek ayrılıyoruz buradan. 

 

Yorum ekle