Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Hakkında Bilgiler

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Hakkında Bilgiler

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, İzmir’de günlük stresten uzak parklar arasında yer alıyor. Bu alanda İzmirliler, sosyalleşip dinlenerek, fiziksel ve ayrıca zihinsel faaliyetlerini yapabiliyorlar. Bu park, halk arasında Bornova Aşık Veysel Parkı ismiyle de biliniyor. Ancak alanın resmi adı, Aşık Veysel Rekreasyon Alanı. Peki, Aşık Veysel Parkında neler var?

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı fotoğraf

Bornova Aşık Veysel Rekreasyon Alanı

Bornova’da 231 dönümlük alanında kültürel etkinlikler için beş bin kişilik amfi tiyatro var. Ayrıca on iki bin metrekare yere oturan olimpik buz pateni sahası bulunuyor.

Buz pateni sahasının içinde buz hokeyi salonu tribünleri de yer alıyor. Ayrıca 3200 m2’lik yarı olimpik havuz, rekreasyon alanı içinde yer alıyor. Bunun yanı sıra alanda 1500 metrelik bisiklet ve yürüyüş yolları ile günün her saatinde spor yapabilme olanağı bulunuyor. Ayrıca çocuk oyun alanları, açık hava spor aletleri ve yürüme-koşma parkuru bulunuyor.

Bu alanlarda her yaştan herkes spor yapabiliyor. Aşık Veysel rekreasyon alanında takım sporlarına olanak sağlayan açık sahalar bulunuyor. Ayrıca üç basketbol, iki tenis ve bir mini futbol sahası takım olarak spor yapma olanağı sunuyor.

Park içinde yer alan 1500 m2 suni gölette, kazları seyredebilirsiniz. İzmir Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’na aracı ile gelenler için 641 araçlık otopark var. Bunun yanı sıra alanda ihtiyaçlarınız için 200 kişilik kafeterya, seyir terasları ve dinlenme alanları yer alıyor.

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Nerede?

İzmir’in Bornova ilçesinde yer alan Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’na İzmir’in her yerinden kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı nerede

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Nasıl Gidilir?

İzban ile geliyorsanız Salhane’den 338 nolu otobüs ile Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nın önünde inebilirsiniz. Alana otobüs, metro ve minibüslerle ulaşım kolaylığı bulunuyor. Bunun yanı sıra Bornova Kültür Merkezi ve Bornova Kapalı Pazar yerine yakın tüm otobüslerle alana ulaşmanız mümkün oluyor.

330 ve 963 nolu otobüslerden kültür merkezi durağında inerek Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’na ulaşabilirsiniz. Ayrıca Bornova Metro’dan inerek bu otobüslere aktarma yapabilirsiniz.

Aşık Veysel ve İzmir

Kentlerin kültür yapısı, etkileşimi parklarından anlaşılabiliyor. Parklar, şehirlerin aynası oluyor ve şehir hakkında ziyaretçilere bilgi veriyor. Aşık Veysel, eserleri ve yaşam tarzı ile topluma mal olmuş sanatçılardan biri. Öyle ki düşünce tarzı,  günümüzde başka eserlere de esin kaynağı olmaya devam ediyor.

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nın girişinde halk ozanını simgeleyen bir heykel var. Bir ağacın gövdesine benzetilen heykelde sanatçının dünyayı gönül gözüyle gördüğü betimlenmiş.

Toprağı sıkı sıkı saran kökler, geçmişten günümüze uygarlıkları simgeliyor. Heykelin göğsündeki yeşil kısım, topluma dünyayı gönül gözü ile görmenin önemini anlatıyor. Akşamları, heykelin göğsüne vuran ışıklandırma ile gönül gözünün karanlıkta da açıklığını anlatıyor.

Heykelin önünde bulunan toprak alanda doğduğu Sivas’ın Şarkışla ilçesinden gelen toprak bulunuyor. Heykeltıraş Erkin Erman’ın eseri olan heykel, beş metre boyu ile parka girenleri karşılıyor. Heykelin yanında ozanın dizesi “ Benim sadık yarim kara topraktır” yazan mermer kaide var. Heykeltıraş, alanın sembolü olan bu eserinde toplumun kültürel değerleri ön planda tutuyor.

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı etkinlikleri

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda Etkinlikler

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda 5000 kişilik amfi tiyatro var. Özel zamanlarda, festivallerde ünlü sanatçıları burada izleyebilirsiniz. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nın amfi tiyatrosu İzmir Büyükşehir Belediyesinin ücretsiz halk konserlerine de ev sahipliği yapıyor. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı etkinliklerini takip ederek bu alandaki konserleri izleyebilirsiniz.

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı buz pisti

Buz Pisti ve Daha Fazlası

Alanda bulunan buz pistinin önünde ve havuz başında ve amfi basamaklarında dış alan etkinlikleri yapılabiliyor. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı konserlerinde pek çok ünlü sanatçıyı izleme fırsatını yakalayabilirsiniz.

Ayrıca 12 bin metrekarelik olimpik standartlara uygun buz pisti var. Buz pistinde, buz pateni ve buz hokeyi dallarında uluslararası ve ulusal organizasyonlar yapıyor. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı buz pistinde buz pateni ve buz hokeyi dallarında ödül alan genç sporcularımızın yetişmesine olanak veriyor.

Milli buz patenci Masal Oran, buradaki buz pateni pistinde eğitim gören sporcularımız arasında yer alıyor. Masal Oran Artistik Buz Pateni Milli Takımı’nın en küçük sporcusu; Avrupa’da kazandığı birincilikle Altın Kitaba adını yazdıran ilk Türk kızı olarak da tarihe geçti. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı Buz Pisti açık mı sorusuna pistte, halkın kullanımı için buz spor salonlarının olduğunu söyleyebiliriz. İzmir Büyükşehir belediyesinden buz spor salonlarının seansları, dersleri, kursları ve ücretleri hakkında bilgi alabilirsiniz. Buz pistine gittiğinizde ayağınıza uygun paten kiralayarak kullanabilirsiniz.

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı havuz

Olimpik Havuz

Alanda yarı olimpik havuz var. Havuzda su altı ragbisi, triatlon ve sutopu takımlarının antrenmanları ve maçları yapılabiliyor. Havuz engelsiz yaşama uygun. Ayrıca çevreci. Havuzun çatısında yer alan güneş panelleri ile tesisin ihtiyacı olan elektriğin bir kısmı karşılanıyor.

Aşık Veysel Yüzme Havuzu’nda altı yaş üzeri, on sekiz yaş üstü ve yetişkinler için yüzme eğitimi veriliyor. Yüzme havuzu, yüzme bilmeyen her yaştan İzmirlinin kullanımına sunuluyor.

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nın Planı

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, tam anlamıyla mükemmel bir plana sahip. Parkın genelinde ki ağaç ve bitkilere bayılacaksınız. Aşık Veysel Parkında her mevsimde çiçek açmış ağaç görebilirsiniz. Sonbaharda yaprak renklenmesi, ilkbaharda olağanüstü güzel kokularıyla park, tüm mevsimlerin güzelliklerini hissetmenizi sağlıyor.

Parkın ortasındaki gölettin sakinleri olan ördek ve kazları izlerken,  suyun sesiyle ile dinlenebilirsiniz. Gölettin etrafındaki korkulukların ahşap olması ince detaylardan biri olarak karşınıza çıkıyor. Burada doğanın güzelliği yine doğal malzemelerle bir araya geliyor.

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı'na nasıl gidilir

Doğal Güzellikler

Aşık Veysel Parkı içinde barınan canlıları ve bitki örtüsü ile Bornova’da mutlaka görmeniz gereken yerler arasında. Sabah erken saatlerinde kuş seslerini dinlerken uçan yeşil papağanları da görebilirsiniz.

Parkın ortasında üzerinde üç adet köprü görebileceğiniz dere var. Yağmurlu günlerde çevreden topladığı sularla coşan dere, sesiyle ziyaretçilere vahşi doğada oldukları hissini veriyor. Parkın girişinde küçük konserlerle karşılaşabilirsiniz. Çünkü burada bunun için bir alan var.

Havuz çevresinde sert zemin olarak hazırlanmış basamakları ve etrafındaki bankları, seyir konforunu sağlıyor. Büyükşehir Belediyesi, havuz kenarındaki çiçekleri mevsimine göre değiştiriyor. Böylece havuz başında otururken doğayı hissedebiliyorsunuz.

Aşık_Veysel_Rekreasyon_Alanı_heykel (1) (1)

Kültürel Aktiviteler

Parkı, sadece doğal plantasyonu için değil kültürel aktiviteleri ile görülmesi gereken yerler arasına alabilirsiniz. Kardeş şehirler için hazırlanmış alanda şehirleri anlatan küçük heykeller ve tanıtımlar ile ziyaretçiler bilgilendiriliyor.

Alan, şehir merkezine yakın olduğu için içinde fazla ticari alan bulunmuyor. Ziyaretçilerin ihtiyaç duyabileceği acil ihtiyaçları karşılayabileceği iki küçük kafe var. Birçok etkinliğin yapıldığı park, ayrıca acil durumlarda toplanma alanı olarak kullanılıyor. İzmir depreminin sonrasında Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, çadır kent olarak İzmir halkına hizmet etti.

Alanda tüm gece sönmeyen ışıklarıyla, güvenlik noktalarıyla ziyaretçilerin güvenliği ön planda tutuluyor. Aşık Veysel Rekreasyon Alanı’nda 641 araçlık otopark sayesinde aracı ile gelen ziyaretçiler park sorunu yaşamıyor. Bu da parka her yerden çok ziyaretçi gelmesine neden oluyor.

Burada spor yapabilirsiniz. Ayrıca piknikler de pek güzel olur. Bunun yanı sıra burada keyifle dinlenebilirsiniz. Bazı okullar antrenmanlarını, parkın açık spor alanlarında yapabiliyorlar. Bayramlarda, şenliklerde, festivallerde kalabalık olan alan, “yaşayan park” olma adını hak ediyor.

Aşık Veysel Rekreasyon Alanı, günün stresinden uzaklaşma, dinlenme ve ayrıca sosyalleşme için ideal yerler arasında. Aşık Veysel Rekreasyon alanının bakımı ve temizliği, İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor.

İzmir’de Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

İzmir’de araç kiralama yapmayı düşünüyorsanız yolcu360.com’a şimdi girin ve en iyi fiyatları karşılaştırın. 1 dakikadan kısa süre içinde aracınızı rezerve edin! Ayrıca Yolcu360 mobil uygulamasını telefonunuza indirmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

İzmir Hakkında Daha Fazlası

Yorum ekle