Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Faydalı bilgiler > Kış Lastiği Fiyatları – Otomobil Kışlık Zincir Fiyatları 2024

Kış Lastiği Fiyatları – Otomobil Kışlık Zincir Fiyatları 2024

Kış lastiği 2024 uygulaması 1 Aralık 2024 itibari ile başladı. Kış lastiği her motorlu taşıtın kışın yolda kalmamak için kullanması gereken önemli bir parça. Peki kış lastiği fiyatları ne kadar? Araba kış lastik fiyatları ve otomobil kışlık zincir fiyatları konusunu sizler için derledik. 

Kış Lastiği Uygulaması

Kış lastiği zorunluluğu kapsamında kış lastiği kullanmama cezası uygulanıyor. 2024 kış lastiği takmama cezası 4 bin 69 TL. 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren kış lastiği takmayan araçların ödeyeceği ceza miktarı 4 bin 69 TL olarak belirlendi. 

Kış lastiği zorunluluğu uygulaması 1 Nisan 2024 tarihine dek sürecek. Kış lastiği her sürücünün kış aylarının başında uygulaması gereken önemli bir detay. Kar/Kış lastiği; karlı, buzlu, çamurlu, ıslak zeminde yol tutuşu sağlayarak aracın zorlanmasını önlemesi, motorun zayıflamasına engel olması, yakıt tüketimini azaltması ve en önemlisi aracın kaymasını önlediği için mutlaka kullanılmalı. Üstelik yaşadığını bölgede kar yağmıyor olsa bile kış lastiği taktırmalısınız. Çünkü yağmur yağdığında oluşan kaygan yüzey, bazen buzlu zeminden bile tehlikeli olabilir. Kış lastiği fiyatları incelemenizi yaparak uygun gördüğünüz ürünü kış başlamadan taktırmanız yararınıza olacaktır.

Araba kiralama için İstanbul araç kiralama seçeneklerine göz atabilirsiniz.

Kış Lastiği Fiyatları

Kış lastiği fiyatları lastiğin türüne ve markasına göre değişiklik gösterir. Kar ve kış lastiği fiyat araştırmasını buna göre yapmak gerekir. 2024 kış lastiği fiyatlarına baktığımızda 9 bin Tl bandından başlayıp 29 bin Tl bandına kadar uzadığını görüyoruz. Kış lastiği aracın kullanım türü, lastik boyutu, hız endeksi, jant çapı ve taban genişliğine göre değişiklik gösteriyor. Kar lastiği taktırmak isteyen sürücüler kış lastiği fiyatları listesini incelerken bu detaylara dikkat etmeli seçimini buna göre yapmalıdır.

Kış lastiği alırken en çok merak edilen konu en uygun fiyatlı kış lastiği markasının hangisi olduğudur. Aslında kış lastikleri de diğer her ürün gibi farklı kalitelerde olabilirler. Burada yiv derinliği, lastik malzemesi ve hava basıncı oranı önem kazanır. 185 65 r15 kış lastiği kullananlar oldukça fazla. 185 65 r15 kış lastiği fiyatları da dönem dönem değişiklik gösterebiliyor.

Kış Lastiği Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kış lastiği fiyatları araştırılırken taşıt sahiplerinin dikkat etmesi gereken önemli detaylar bulunuyor.

  • Kış lastiği alırken ilk dikkat edilecek konu fiyattan ziyade aracınızın lastik ebatlarıdır.
  • Ayrıca gerekli lastik basıncı oranı bilinmelidir.
  • Kış lastiği asla sadece iki ön teker ya da iki arka teker için alınmamalıdır.
  • Böyle bilinçsiz tercihler aracın kaygan zeminde kendi etrafında dönmesine neden olabilir. Bu da çok daha tehlikeli sonuçlara yol açar.  Zira, iki teker zemine tutunmaya çalışırken diğer iki tekerin kayması adeta topaç etkisi yaratacaktır.

Aylık araç kiralama için İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama olanaklarına bakabilirsiniz.

Otomobil Kışlık Zincir Fiyatları

Kar lastiği kullanmanın yanı sıra araba lastik zinciri de önemli. Aracın kışlık bakımı konusunda güvenlik sağlayan araba lastik zinciri de önemli. Kış lastikleri gibi araba lastik zinciri çeşitleri de kullanım alanı ve bu gibi detaylarla farklılık gösteriyor. İhtiyacınız hangi yöndeyse buna göre kışlık zincir seçmeniz gerekiyor. Kışlık lastik zincir fiyatları 300 TL bandından başlayıp 3500 TL bandına kadar çıkıyor. 

İklim koşulları bazen kış lastiği kullanımından fazlasını gerektirebiliyor. Kış lastiği yetersiz kalan durumlarda kışın arabayı korumak için oto lastik zinciri gerekiyor. Kış lastiği zincir takıldıktan sonra karlı zeminle daha iyi başa çıkabiliyor. Kar lastiği ve oto lastik zinciri araçların kaymasına ve oluşabilecek kazaların önlenmesinde de önemli rol oynuyor.

Uzun dönem araç kiralama için Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama imkanlarını değerlendirebilirsiniz.

Araba kar zinciri modelleri

Kışlık lastik zincirleri çeşitleri kullanım alanı ve ihtiyaca göre ayrılıyor.Bunlar;

  • mahmuzlu
  • çivili
  • takmaktik kar zinciri

Örneğin Çivili kar zincirleri buz tutan zeminler uygun. Özellikle buz tutmuş yollarda seyahat edeceklerin çivili zincir tercih etmesi gerekiyor. Mahmuzlu kar zinciri ise yüksek kar yağışı için uygun. Takmatik zincirler ise araca kışlık zincir takma işleminin en pratik halini sunuyor.

Oto kiralama için İstanbul Havalimanı araç kiralama opsiyonlarını değerlendirebilirsiniz.

4 Mevsim Lastik Fiyatları

Dört mevsim lastik ıslak zeminde güçlü yol tutuşu sağlar. 4 mevsim lastik aynı zamanda kısa fren mesafesi sağlayarak sürücülerin güvenli ve rahat bir yol yapmasını sağlar. 4 mevsim lastik modelleri kendi içinde çeşitlere ayrılır. Dört mevsim lastikler; boyut, yük taşıma kapasitesi gibi özelliklerle ayrılır. göre de sınıflandırılır. Dört mevsim lastik çeşitleri hız sınıfları ve aracın 4×4 veya SUV türlerine göre değişir. Bu sebeple kış lastiği ve oto lastik zinciri gibi 4 mevsim lastik fiyatları da değişim gösterir.  4 mevsim lastik fiyatları ortalama bin TL ile 17 bin arasında değişmektedir.

Kışın araç kiralama yaparken ek hizmetlere kış lastiği eklemeyi unutmayın.

Yorum ekle