Yolcu360 Blog
kiralık araç çalınırsa ne yapılır? araba hırsızı, otomobil hırsızlığı
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Kiralık Araç Rehberi > Kiralık Araç Çalınırsa Ne Yapılır?

Kiralık Araç Çalınırsa Ne Yapılır?

Kiralık araç çalınırsa ne yapmalısınız sorusunun cevabını umarız aramanız gerekmez. Ancak kimi zaman araç hırsızlığı gibi beklenmedik talihsizliklerle karşılaşabiliyoruz. Bu gibi durumlara karşı hazırlıklı olmak için bazı bilgileri öğrenmenizde fayda var.

İş veya seyahat dolayısıyla bir araç kiraladınız. Araç ile ulaşım konforunu ve güvenini yaşadınız. Fakat her şey yolunda giderken aracın park ettiğiniz yerde olmadığını mı gördünüz? Bu durum maalesef araç sahibi birçok kişinin başına gelebiliyor. Peki, kiraladığınız araç çalınırsa ne yapmalısınız? Gelin bu sorunun cevabını birlikte arayalım, hırsızlık ihtimaline hazırlıklı olun.

Adım Adım: Kiralık Araç Çalınırsa Ne Yapılır?

Uçakla bulutların üzerinde seyahat etmek ya da feribotla denizi seyrederek yol almak gerçekten keyifli. Ancak özellikle şehirde yaşıyorsanız bu keyiflerin sonunda sizi birkaç yorucu ulaşım adımı bekler. Neyse ki ulaşımı pratik hale getirmenin bir yolu var: Araç kiralamak.

Araç kiralama deneyiminin verdiği rahatlık devam etsin diye olası tüm senaryolara karşı önlem almakta fayda var. Dileriz kiralık aracın çalınması durumu ile karşılaşmazsınız. Ancak her ihtimale karşı yapmanız gerekenleri sizin için sıraladık.

Kiralık araç çalınırsa ne yapılır?

Kiralık Araç Çalınırsa Hangi Adımları İzlemeli?

1. Kiralık Araç Çalınırsa Araç Kiralama Firmasını Bilgilendirin

Kiralık aracın çalınması durumunda ilk olarak aracı kiraladığınız firmayı bilgilendirmeniz gerekiyor. Tüm araç kiralama şirketleri ilk adım olarak polisi aramayı şart koşuyor. Bazı araç kiralama firmaları ise araçlarını araç takip sistemi ile takip ediyor. Firmanın araç takip sistemi kullanması durumunda çalınan aracın yerini tespit etmek mümkün olabilir.

2. Kiralık Araç Çalınırsa Polis Tutanağı Tutturun

Kiralık araç çalındıktan sonra trafik polisini arayarak aracın çalındığına dair tutanak tutturmanız gerekiyor. Tutanak için gerekli olan bilgiler ise şöyle: Aracın modeli, markası, plakası. Bu bilgileri ise aracın ruhsatında bulabilirsiniz. Burada küçük bir not düşelim. Kiralık aracın ruhsatını arabada bırakmamanızda, güvenli bir yerde yanınızda taşımanızda fayda var.

Trafik polisine aracın kiralık olduğunu belirtmeyi unutmayın. Kiralama sözleşmeniz varsa veya bir uygulama aracılığıyla araçla ilgili bilgilere erişebiliyorsanız, bunu polise bildirmeniz işlemlerinizde kolaylık sağlar. Aynı zamanda, arabada bıraktığınız tüm kişisel eşyalarınızla ilgili polisi bilgilendirebilirsiniz.

3. Kiralık Araç Çalınırsa Aracın Anahtarını, Ruhsatını ve Belgeleri Rent A Car Firmasına Teslim Edin

Trafik polisi ile tutulan tutanağı, aracın anahtar ve ruhsatını araç kiralama firmasına teslim etmeniz gerekiyor. Çalınan aracın anahtarı ve ruhsatının araç kiralama firmasına teslim edilmemesi durumunda, firmanın aracın bedelini sizden tahsil etme hakkı bulunabilir.

Gerekli tüm işlemler sırası ile tamamlandığında, araç kiralayanın başka bir sorumluluğu bulunmuyor. Aracın çalınması ve bulunamaması durumunda gerekli ödeme kasko firması tarafından araç kiralama firmasına yapılıyor.

kiralık araç çalınırsa, araç kiralamadan sonra dikkat edilecekler

Araç Kiralama Sonrası Dikkat Edilmesi Gerekenler

Araç kiralama sonrası dikkat etmeniz gereken konuları öğrenerek hırsızlık riskini en aza indirebilirsiniz:

Otoparkları Tercih Edin

Kiraladığınız aracı, kapalı veya açık otoparklar gibi güvenli park alanlarına bırakmaya dikkat edebilirsiniz. Aracı sakin ve kuytu sayılabilecek ara sokaklara bırakmamaya özen gösterebilirsiniz. Otopark olmayan yerlerde aydınlık ve kalabalık alanlara park etmeniz alabileceğiniz en önemli güvenlik önlemidir.

Temel Güvenlik Önlemlerini Alın

Arabadan aceleyle inerek güvenlik önlemi almayı unutmak araç çalınma riskini doğurabilir. Araçtan inerken aracın anahtarını kontak üzerinde bırakmamaya, camları kapatmaya ve kapıları kilitlemeye dikkat edebilirsiniz.

Arabanın Anahtarını ve Ruhsatı Yanınızdan Ayırmayın

Kiraladığınız aracın anahtarını ve ruhsatı her zaman yanınızda taşımanızda fayda var. Aracın çalınması durumunda araç kiralama firmasına araç anahtarını ve ruhsatı vermeniz gerekebilir.

Araç İçinde Değerli Eşyalarınızı Bırakmayın

Kimi zaman aracın kendisi kimi zaman da içindeki değerli eşyalar hırsızların hedefi olabilir. Eşyalarınızın çalınmaması ve aracın zarar görmemesi için koltuk ya da cam önü gibi görünür yerlerde eşya bırakmamanızda fayda var. Araçtan inerken değerli eşyalarınızı yanınıza almanız hırsızlık ihtimalini en aza indirgeyecektir.

Araç Kiralama Öncesi Nelere Dikkat Edilmeli?

Araç kiralama sonrası bireysel güvenlik önlemlerini almak hırsızlığa karşı tedbirlerin başında geliyor. Bir de hırsızlık yaşadığınız zaman bu talihsiz olayda gerekli desteği bulmak için dikkat edebileceğiniz bazı şeyler var:

Araç Kiralarken Güvence Paketlerinden Yararlanın

Sigorta satın almak, herhangi bir sorunla karşılaşmadan önce pek de gerekli değilmiş gibi gelebilir. Bu durum elbette araç kiralarken sigorta veya güvence paketlerine ücret ödeme konusunda da geçerli. Ancak, araç kiralarken sigortalardan yararlanmanız bu gibi talihsiz durumlarda size büyük bir fayda sağlıyor. Özellikle tutanak tutmanın mümkün olmadığı durumlarda ortaya çıkabilecek masraflara destek olabilir.

yolcu360 araç kiralama

Güvenilir Araç Kiralama Firması Tercih Edin

Araç kiralama yapacağınız rent a car firmasının güvenilir, deneyimli ve ayrıca kurumsal olması dikkat etmeniz gereken en önemli konuların başında geliyor. Kurumsal firmalar kullandıkları araç takip sistemleri ile çalınma veya kaza durumlarında araçlarının yerlerini kolaylıkla tespit edebiliyorlar.

¨Peki, güvenilir araç kiralama firmasını nasıl bulacağım?¨ dediğinizi duyar gibiyiz. Sizin için kolay ve güvenilir araç kiralamanın adımlarını açıklayalım:

  • İlk adım araç kiralama için Yolcu360’ı ziyaret etmek.
  • 60’dan fazla şehirdeki yüzlerce firma arasından seçim yapmak. Ardından güvenli ve konforlu bir yolculuk için size en uygun firmayı seçmek.
  • ¨Araç kiralamak ne kadar da kolaymış¨ deme keyfini yaşamak.
  • Ücretsiz iptal ve değişiklik şansınız olduğu bilgisi ile rahatlamak.

Hepsi bu kadar.

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle