Yolcu360 Blog

Kayseri Gezi Rehberi

Kayseri hakkında bilgi arayanlar için keyifli bir Kayseri gezi gezi rehberi yaptık. Kayseri’de gezilecek yerler, Kayseri’nin nesi meşhur ya da Kayseri’de ne yenir gibi sorularınıza yanıt bulabilirsiniz. Kayseri araç kiralama kapsamında araç kiralama opsiyonlarını değerlendirerek, Kayseri gezilecek yerler için eğlenceli bir ulaşım seçeneği tercih edebilirsiniz. Keyifli ve konforlu bir Kayseri gezisi için ihtiyaç varsa araç kiralama seçeneklerine de yolcu360.com üzerinden bakabilirsiniz.

Kayseri Gezi Rehberi

Kayseri gezilecek yerler dedik ama önce biraz şehri tanıyalım. Kayseri hakkında ilk söylenecek şey; bu şehir, Türkiye’nin en büyük 14. şehri olup nüfusu yaklaşık olarak 1 milyon 358 bindir. Şehir 16 ilçeden müteşekkildir. Tarihi çok eskilere dayanan bu kent, coğrafi olarak Erciyes Dağı’nın eteklerinde uzanmaktadır. Kayseri ismi, Roma imparatorlarına verilen unvan olan “caesar”dan türetilmiş olan Caesarea’nın günümüze tevarus etmiş halidir.

60 milyon yıllık Peri Bacaları bu şehirde bulunmaktadır ve kentin en önemli simgelerinden başlıcasıdır.

Kayseri Hakkında Bilgiler

İç Anadolu bölgesinde, Torosların birbirine yaklaştığı bir noktada Orta Kızılırmak’ta bulunan bu kent, Kayseri, M.Ö. 4000’li yıllara erişen 6000 yıllık tarihiyle dikkat çekiyor. Şehir, 6000 sene boyunca, Erciyes’in eteklerinde, Hititler döneminden Perslere, Perslerden Hellenistik Dönem’e, Roma’ya, Bizans’a, Osmanlı’ya ve Türkiye Cumhuriyeti’ne kadar yaşamış, onlarca, yüzlerce, binlerce insana yuva veya yolculuklarındaki bir durak olmuştur. 16 ilçeden oluşan kentte karasal iklim görülür, kışın soğuk yazınsa oldukça sıcaktır. Kapadokya ise şehrin en bilindik simgelerindendir.

Kayseri’de Gezilecek Yerler

Öncelikle Kayseri’nin en ünlü bölgesi aslında Nevşehir sınırları içinde olan ama bir kısmı da Kayseri’de bulunan Kapadokya Peri Bacalarıdır. 60 milyon yıllık bir tarihe, bir dokuya sahip bu alanı görmenizi şiddetle öneririz. Daha sonra, ilk olarak Roma İmparatoru 3. Gordian tarafından yaptırılan ve daha sonra ünlü imparator Justinianus tarafından restore edilen Kayseri Kalesi’ni gezmelisiniz. Kayseri Kalesi’nde, İç Kale’de Fatih Sultan Mehmet tarafından yaptırılmış olan Fatih Cami-i Şerifi isimli bir de cami bulunmaktadır.

Daha sonra, 1276’da 1. Alaeddin Keykubad’ın kızı olan Şah Cihan Hatun için inşa ettirilmiş olup, bu yüzden zaman zaman Şah Cihan Hatun Kümbeti olarak da anılan Döner Kümbet, bizce, şehrin görülmezi elzem noktalarından biridir.

Tarihi 1191 yılına değin uzanan Surp Krikor Lusaroviç Ermeni Kilisesi, ki bu kilise 19. yüzyılda ve 1996’da olmak üzere birkaç kez tadilattan geçirilmiştir, yine şehrin tarihi dokusuna katkı sağlayan yerlerden biri.

Kayseri oto kiralama için Kayseri Erkilet Havalimanı araç kiralama opsiyonlarına bakabilirsiniz.

Kayseri’de Ne Yenir?
Kayseri Mantısının orijinali
Kayseri Mantısının orijinali

Kayseri mutfağı, pek çok şeyden önce pastırma gibi, sucuk gibi et ve et ürünleri ile ön plana çıkmakta. Dolayısıyla birincil olarak Kayseri pastırmasını daha sonra da diğer pek çok et ürününü Kayseri’de tatmanızı tavsiye ederek başlayabiliriz. Örneğin koyun eti ile yapılan pehli ve  pirzola etle yapılan fırın ağzı sevdiğiniz lezzetler arasına girebilir. Bunların yanı sıra ünlü Kayseri mantısını da tatmalısınız. Son olarak, tatlı maiyetinde civizli çenetli tatlısı ve nevzine önerilerimiz arasında olacak.

Kayseri’nin Neyi Meşhur?

Kayseri Kapadokya Peri Bacaları, genel olarak tarihi dokusu, pastırması, mantısı ve daha pek çok lezzeti ile yöresel mutfağı gibi detaylar dolayısıyla çok ünlüdür.

Kayseri ve Ulaşım

Kayseri, şehre ulaşmak isteyenlere geniş imkanlar sunmakta. Şehre, eğer arzu ederseniz karayolu, arzu ederseniz demiryolu, isterseniz de havayolu ile ulaşabilirsiniz. Şehrin pek çok demiryolu hattı ile kesiştiğini ve Kayseri Havalimanı’nın kente yalnızca 5 kilometrelik bir mesafede olduğunu hatırlatalım.

Kayseri rent a car kapsamında Kayseri merkez araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Kayseri Araç Kiralama Seçenekleri

Kayseri kiralık araç seçenekleri için hızlı bir fiyat araştırmasını online olarak yapabilirsiniz. Kayseri uygun fiyatlı kiralık oto arayışınız için de fiyat karşılaştırması yapmak en doğru sonucu verecektir. Kayseri’de kiralık araba fiyatlarına yolcu360.com üzerinden online olarak yani sadece akıllı telefon, tablet PC ya da bilgisayarınızla bakabilirsiniz. Kayseri araç kiralama seçenekleri için yolcu360.com anasayfasındaki arama modülüne şehir adı girmeniz yeterlidir. Sistem, Kayseri rent a car firmalarının müsait araçlarını fiyatlarıyla birlikte listeler. Hızlı ve kolay bir biçimde örneğin Kayseri en uygun fiyatlı kiralık araç seçeneğini bulabilir, güvenle sistem üzerinde dilerseniz de kredi kartına taksitle rezervasyonunuzu tamamlayabilirsiniz.

[/vc_column_text]

Kayseri gezi rehberi için faydalı bilgiler

[/vc_column][/vc_row]

Yorum ekle