Yolcu360 Blog
budva-1-1.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Karadağ Budva’nın En İyi 6 Plajı

Karadağ Budva’nın En İyi 6 Plajı

Budva’nın en iyi 6 plajı hangileri? Güneşinden, kumuna bin bir çeşit cennetin kapısını aralayan Budva plajlarını keşfedelim.

Budva Nerede?

Adriyatik’ karşı kurulan cennet. Eski yerleşim yerleri arasında adını sıkça duyduğumuz Budva, Karadağ’da yer alıyor. Namı diğer Montenegro, Balkanların en çok ziyaretçi ağırlayan ülkeleri arasında geliyor. 

Budva’ya Nasıl Gidilir?

Türkiye ile Budva arası direkt uçuşların olmaması sizi korkutmasın. Yaklaşık 2 saat süren Karadağ uçuşunuzdan sonra Podgorica Havaalanı’na ulaşıyorsunuz. Ardından 70 km’lik bir yol kat ettikten sonra Budva’ya kolayca ulaşıyorsunuz. Budva’nın en iyi 7 plajı hangileri keşfetmek için 110 ülkede olduğu gibi Podgorica Havalimanı’nda da yanınızda olan Yolcu360’ın Karadağ Budva araç kiralama seçeneklerini inceleyebilir ve aracınızı en iyi fiyatlarla dakikalar içerisinde kiralayabilirsiniz.

En İyi 6 Budva Plajı

Adriyatik Denizi’ne komşu olup da plajların ön plana çıkmaması düşünülemez elbette. Dalga oluşum şekillerinin hemen hemen her türlü örneğine ev sahipliği yapan kıyı şeridi görenleri hayrete düşürüyor. Bünyesinde pek çok koy ve körfez barındıran Budva plajları muazzam bir manzara sunuyor. 

Özellikle Budva Rivierası olarak bilinen bölge deniz ve doğanın adeta kavuştuğu nokta. 35 km uzunluğundaki bu sahil şeridi tam 17 plajı ile Karadağ’ın gözde tatil lokasyonu arasında yerini alıyor. İşte en iyi 7 Budva plajı ile karşınızdayız. 

  • Mogren Plajı

budva-1.jpg

Birbirine tünelle bağlanan plaj gördünüz mü? Oldukça şaşırtıcı öyle değil mi? Küçük bir patika yol aracılığı ile ulaşılan Mogren Plajı, en iyi Budva plajları listesinde ilk sırada yer alıyor. 

Aslına bakarsanız birbirine bağlı iki plajdan oluşan Mogren Plajı’na, Stari Grad’da bulunan patika ile ulaşıyorsunuz. İki plaj arası ise sadece 150 km. Berrak ve kusursuz denizi sayesinde mavi bayraklı plaj unvanına sahip olmayı başarıyor. Size bir tavsiye verelim. Bölgenin en popüler plajlarından olan Mogren, öğleden sonra epey kalabalıklaşıyor. Bize sorarsanız sabahın ilk ışıklarında Karadağ’ın serinletici sularına kendinizi bırakın. 😉

  • Sveti Nikola Adası

budva-2.jpg

Budva’nın Hawaiisi olarak bilinen Sveti Nikola Adası, şimdiye kadar gördüğünüz en güzel plaj olmaya aday. Her ne kadar çakıllı ve taşlı bir plaj olsa da doğanın tropik silüeti sayesinde Hawaii unvanını almış. Stari Grad üzerinden Adriyatik’e şöyle bir bakınca Sveti Nikola Adası’nın güzelliğine şahit olacaksınız. 

Slovenska Plajı ile arasında sadece 1 km olan küçük bir ada. Tekne ve botlar ile adaya ulaşım sağlanıyor. Sveti Nikola Adası çeşit çeşit bitkilerin, akıl almaz hayvanların yer aldığı bir ada. Budva gezisine çıkmadan önce hatırlatmakta fayda var. Eğer yolunuz buraya düşecekse çakıllara karşı deniz ayakkabınızı yanınızdan eksik etmeyin. 

  • Slovenska Plajı

budva-3.jpg

Bir zamanlar Slovenyalıların en sevdiği tatil rotası olan Slovenska Plajı, şimdilerde de çok sık misafir ağırlıyor. İsmini Slovenyalılardan alan plaj, benzersiz bir kumsala sahip. Konum itibari ile ulaşımı epey kolay olması da tercih edilme sebepleri arasında geliyor. 

Kafe ve restoranların yer aldığı sahil şeridinde dilediğiniz gibi keyif yapabilirsiniz. Hatta isterseniz denizi en iyi açıdan gören bir şezlong kiralayarak Budva güneşinin tadını çıkarabilirsiniz. Bunun yanı sıra su sporlarının da yapılması Slovenska Plajı’nı cazip kılıyor. 

  • Becici Plajı

budva-4.jpg

Stari Grad’a 4.5 km uzaklıkta yer alan Becici Plajı, Budva’nın en uzun plajı. Aynı zamanda Budva’nın bir kasabası da olan Becici oldukça neşeli bir yer. 2 km’lik uçsuz bucaksız sahili ve tertemiz denizi ile huzurlu bir tatil imkanı sunuyor. 

Her ne kadar küçük bir kasaba olsa da plaj çevresinde bulunan pek çok konaklama seçeneği ve restoran var. Eğer birkaç günlük Budva gezisi yapmayı planlıyorsanız burada konaklayabilirsiniz. Ayrıca günübirlik konaklayacak olanlar merak etmeyin. Sizin için de sınırsız sayıda şezlong alternatifi mevcut. 

  • Kamenovo Plajı

budva-5.jpg

Adriyatik Denizi’nin en güzel turkuaz tonu burada! Orman ile kaplı olan Kamenovo Plajı, en iyi 6 Budva plajı arasında yer alıyor. Buraya ulaşım Becici kasabası üzerinden sağlanıyor. Petrovac’a giden yol üzerinde bulunan Kamenovo Plajı, manzarası ile sizi kendine aşık etmeye kararlı gözüküyor. 

Turkuaz rengi ile başlayan denizin mavisi gittikçe laciverte dönüyor. Biraz olsun sakinleşip, huzur bulmak isteyenlerin adresi Kamenovo Plajı. Kiralayın şezlongunuzu ya da serin havlunuzu sadece dalgaların sesini dinleyin. 

  • Sveti Stefan Plajı

budva-6.jpg

Uzun bir sahil şeridine sahip olan Sveti Stefan Adası, tarih ve doğanın eşsiz uyumunu gözler önüne seriyor. Eski bir kalenin otele dönüştürülmesi ile benzersiz görünüm kazanıyor. Yıllar öncesinde bir balıkçı köyü olan Sveti Stefan Plajı, şimdilerde sakin bir tatil yapma fırsatı sunuyor. Halk plajı olsa da  lüks beachler de mevcut. Bütçenizi zorlamayan, makul beach seçeneklerini değerlendirmenizi öneriyoruz. Çünkü Budva, Avrupa ülkeleri arasında belki de en ucuz olan ülkelerden biri. Bu sebeple şezlong ve şemsiye ücreti adı altında gereksiz harcamalar yapmanızı istemeyiz. Yine de seçim size kalıyor elbette. 

Sveti Stefan Plajı Budva’nın en iyi 6 plajı listesinde şimdiye kadar gördüğünüz en sakin ve en temiz halk plajı olabilir. İçiniz rahat olsun. 😉

 

Yorum ekle