Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İzmir’de Günübirlik Gezilecek İlginç Yerler

İzmir’de Günübirlik Gezilecek İlginç Yerler

İzmir’de günü birlik denize girebileceğiniz yerler çok. Ayrıca baharda ve kışın İzmir’de günübirlik gezilecek yerler de var. İzmir, keyifle gezebileceğiniz, vakit geçirebileceğiniz bir şehir.

İzmir’de Günübirlik Gezilecek İlginç Yerler

Ülkemizin 3. Büyük şehri olan, Ege’nin incisi İzmir, başlı başına bir gezi alanıdır aslında. Tarihi eserleri, manzaraları tepeleri, tarihi çarşı pazarlarıyla günlerce gezilebilir. Bir de İzmir’in çevresinde, günübirlik olarak gidip gezebileceğiniz yerler var ki onlar da ayrı birer hikaye.

Germiyan Köyü

İtalya’da Eğitim Almış Bir Köy: Germiyan Köyü

Öncelikle şehre havayoluyla geldiyseniz Germiyan köyüne gitmek için araca ihtiyacınız olacak. İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçenekleri ile kiraladığınız aracınızla, Çeşme yönüne 1 saat kadar süren 77 kilometrelik bir mesafe katederek ulaşırsınız Germiyan Köyü’ne.

Temelde köyün en ilginç yanı köy halkıdır diyebiliriz. Çünkü globalleşen dünya anlayışına inat, yerel kültürlerini koruma ve kendi yarattıkları yeni bir yerelliği ortaya koymak için çabalıyorlar yıllardır. Köy konseyinin girişimleri ile başlayan ve İtalya ile 3 yıl kadar süren bir sürecin ardından Germiyan Köyü, Türkiye’nin ilk Slow Food Köyü olarak belirlenmiş. Kimyasal hiçbir katkı içermeyen, dedelerden kalma tohumlarla üretim yapıyorlar. Yani burada yiyebileceğiniz her şey tamamen doğal.

Germiyan Köyü’nde sokaklar, çiçek muralları denen duvar resimleriyle süslü. Köy halkı tarafından yapılan çiçek desenli resimleri mutlaka görmeli, köy kahvesinde karabaş otu çayını denemeli ve ekşi maya ile yapılan Germiyan Ekmeği ile Kopanisti peynirini mutlaka denemelisiniz. Köy ahalisinden Dilek Hanım’ın Otantik Evi’ne uğramayı da ihmal etmeyin. Klasik Ege mimarisi ve iç dekorasyonunun korunduğu muhteşem güzellikte bir ev burası. İçerideki eşyalar da 100-150 yıllık. Dönüşte köye yakın bir mesafede olan Uzun Kuyu Mesire yerini de ziyaret edebilirsiniz.

Selçuk ve Şirince Gezisi

Günübirlik gidilebilecek en iyi ve doyurucu rotalardan biridir Selçuk ve Şirince. Adnan Menderes Havalimanı’na 65 km mesafedeki Selçuk’a 1 saatte ulaşabilirsiniz. İlçenin merkezindeki gezinize Efes Müzesi ile başlayıp, İsa Bey Cami, St.John Kilisesi ve Selçuk Kalesi ile devam edebilirsiniz. Dünyanın 7 harikasından biri olan Artemis Tapınağı ve Efes antik kenti ile Yedi Uyuyanlar mağarası görebileceğiniz diğer önemli yerler.

Tarihi gezi bittikten sonra, çok geçe kalmadan Şirince Köyü’ne gitmeniz gerekiyor. Zira, dağ köyü olan Şirince’nin manzarası ve özellikle gün batımı dillere destan. Köyde bin bir türlü şarabın üretildiğini de söyleyelim. Hatta çoğu şarabı mahzeninde deneme şansınız da var. Hafif serinlemiş hava eşliğinde Şirince sokaklarında dolaşmanın nasıl bir keyif olduğunu, gittiğinizde anlayacağınıza eminiz.

İzmir’de Günübirlik Gezilecek Yerlerin En İlginci Lübbey Köyü

Değişiklik yapıp, biraz gizemli, biraz ürkütücü bir gezi yapmak isterseniz de Lübbey Köyü bu iş için biçilmiş kaftandır. Halk arasında Hayalet Köy olarak bilinir ama bu nam, hayaletlerinden değil, köyün neredeyse tamamına yakınının boş olmasından kaynaklıdır. Eski bir Türkmen dağ köyü olan Lübbey, inanılmaz güzellikte fotoğraflar çekebileceğiniz, yıkık dökük ama kendine has özellikleri olan evlere sahip bir yerleşim.

Adnan Menderes Havalimanı’na uzaklığı 103 km olan köye 1 saat 40 dakikada ulaşabiliyorsunuz. Farklı bir günübirlik seyahat planı yapmak niyetindeyseniz, Lübbey Köyü’nün ilk sıraları zorlayacak nitelikte olduğunu bilmenizde fayda var.

İzmir Araç Kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle