Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > İzmir Kütüphaneleri: İzmir’deki En İyi 8 Kütüphane

İzmir Kütüphaneleri: İzmir’deki En İyi 8 Kütüphane

İzmir kütüphaneleri ücretsiz bir şekilde ders çalışmayı mümkün kılıyor. Üstelik binlerce kitap eşliğinde! Karşınızda İzmir’in en iyi kütüphaneleri…

Büyük şehirlerde yaşarken en çok ihtiyacımız olan şeylerden biri de sessizlik. Özellikle ders çalışırken veya kitap okurken bunun yoksunluğunu daha çok hissediyoruz. Etrafta ilgimizi dağıtacak çok fazla şey var, hemen dağılıp konudan uzaklaşıyoruz. İşte bu noktada imdadımıza kütüphaneler yetişiyor. Araştırma yapmak dışında da oldukça sık kullandığımız yerler kütüphaneler.

Ders çalışmak, herhangi bir konuda araştırma yapmak hatta yalnızca kitap okumak için bile kütüphanelerin yolunu tutuyoruz. Bu durumda herkes, bulunduğu şehirdeki en iyi kütüphaneleri merak ediyor. Daha önce İstanbul ve Ankara illeri için en iyi kütüphaneleri derlediğimiz yazılar hazırlamıştık. Bu sefer sıra İzmir’de ikamet eden okuyucularımızda. Gelin sizin için hazırladığımız İzmir’in en iyi kütüphaneleri listesinde hangi kütüphaneler var, hep birlikte görelim.

İzmir Kütüphaneleri

İstanbul’a nazaran İzmir’de daha az sayıda kütüphane var. Fakat hepsi birbirinden kıymetli kaynaklara sahip kütüphaneler. Ayrıca İzmir tarih boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış güzide bir şehir. Hem mimari açıdan hem de kültürel açıdan oldukça nitelikli kütüphaneleri bünyesinde barındırıyor. Sizin için İzmir’in en çok tercih edilen kütüphanelerini, bir araya getirerek listeledik. Şimdi hep beraber bu listeye bir göz atalım.

İzmir kütüphaneleri, İzmir Milli Kütüphane

İzmir Milli Kütüphane

İzmir’in sahip olduğu kütüphaneler içinde biri var ki sahip olduğu bina çok görkemli. Binaya baktığınızda bile geçmişe bir yolculuğa çıkıyorsunuz. Deyim yerindeyse adeta tarih kokan bir bina. Bu binanın ev sahipliğini üstlenen kütüphane, İzmir Milli Kütüphane. Konak’ta bulunan bu yapı, Neo-Klasik Türk Mimarisinin en önemli eserlerinden biri. Kütüphanenin böyle eşsiz bir atmosferi varken ders çalışmak nasıl keyifli olmasın! Ayrıca nitelikli kaynaklarıyla da araştırma yapmak isteyenlere de hizmet veriyor. Ancak unutmadan söylemeliyiz, kütüphane üyelik sistemiyle işliyor. Eğer İzmir’de yaşıyorsanız mutlaka gitmeniz gereken kütüphanelerden biri olduğunu da ekleyelim.

Adres: Milli Kütüphane Cd. No: 39, Konak

Ahmet Piriştina Vapur Kütüphane, İzmir Kütüphaneleri

Ahmet Piriştina Vapur Kütüphanesi

Bu kütüphane, 2018 yılında Ahmet Piriştina isimli vapurun içine kuruluyor. Türkiye’de başka bir eşi benzeri yok. Ülkemizin ilk vapur kütüphanesi olma özelliğini taşıyor. Bu yüzen kütüphane, içinde beş yüz elliden fazla kitap bulunduruyor. Bununla birlikte gün geçtikçe kaynak bakımından daha zengin hale gelen bir kütüphane. Ayrıca bu kütüphaneden kitap ödünç alabilirsiniz. Geri getirdiğiniz kitapları, Bostanlı ya da Üçkuyular iskelelerinde bulunan kitap sandıklarına bırakabilirsiniz.

Adres: İbni Melek Cd. No: 20, Tire

Güzelbahçe Kütüphanesi

Kütüphane İzmir’in Güzelbahçe isimli sevimli semtinden ismini alıyor. Oldukça zengin kaynaklara sahip bir kütüphane. İçerisinde dört binden fazla Türkçe eserin bulunduğunu söylemeliyiz. Oturup araştırmanızı yapabileceğiniz veya sakince alıp kitabınızı okuyabileceğiniz bu güzel kütüphaneyi bir deneyin deriz.

Adres: Yıldız Sk. No: 31, Güzelbahçe

izmir kent kütüphanesi

Kent Kütüphanesi

Bu kütüphaneye restore edilmiş bir yapı ev sahipliği yapıyor. İzmir Belediyesi tarafından tarihi Anadolu Kulübü restore edilerek şehre kazandırılıyor. Üstelik kütüphane olarak da hizmet veriyor. Kent Kütüphanesi oldukça fazla kaynağa sahip. İçinde otuz binden fazla yabancı dilde kaynak var. Bunların çoğu İngilizce kaynaklar. Bununla birlikte on beş binden fazla da Türkçe eser mevcut. Kütüphane okuma salonu ve çalışma odalarından oluşuyor. Kent Kütüphanesi, İzmir’de yaşayanların gelmesini tavsiye edeceğimiz bir kütüphane.

Adres: Atatürk Cd. No: 454, Alsancak

İzmir Kütüphaneleri, Şato Kütüphanesi

Şato Kütüphanesi

Şato Kütüphanesi, İzmir’de kurulan ilk dijital kütüphane olma özelliğine sahip. Kaynaklarını elektronik ortamlar aracılığıyla sağlıyor. Ayrıca bu kütüphanede bin adet Türkçe, beş yüz tane İngilizce kitap bulunuyor. Bununla birlikte envai çeşit dergi de bünyesinde mevcut. Gün geçtikçe teknoloji sayesinde zenginleşmeye devam ediyor. Bu kütüphane, dönüştürücü bir kütüphane olmak iddiasında. Günümüz koşullarına uygun Şato Kütüphanesi’nden faydalanmak için illa ki İzmir’de oturmanız gerekmiyor. Dilerseniz internet üzerinden de erişim sağlayabilirsiniz. Ancak siteden üye olmanız gerekiyor.

Adres: www.satokutuphanesi.izmir.bel.tr

İzmir Kütüphaneleri, Necip Paşa Kütüphanesi

Necip Paşa Kütüphanesi

İzmir’de bulunan en önemli kütüphanelerden biri, Necip Paşa Kütüphanesi. Çünkü oldukça eski ve nitelikli eserleri bünyesinde barındırıyor. 1827 yılında yapılmış bu yapı, Osmanlı döneminin ilk kütüphane örneklerinden sayılıyor. Kütüphane içerisinde iki binden fazla nadir yazma ve basma eserler bulunuyor. Bu nedenle araştırma yapmak isteyenlerin uğrak noktası. Felsefe, din, mantık, matematik, edebiyat, tıp gibi alanlarda yazılmış eserler bulmak için oldukça uygun bir kütüphane olduğunu söylemeliyiz.

Adres: İbni Melek Cd. No: 20, Tire

Havagazı Gençlik Merkezi Araştırma Kütüphanesi

Havagazı Gençlik Merkezi Araştırma Kütüphanesi

Bu kütüphane daha çok üniversite öğrencilerine sessiz, düzenli bir çalışma alanı sağlamak amacıyla hizmet veriyor. Ön lisans, lisans ve lisansüstü eğitim alan öğrenciler burada ders çalışıp araştırmalarını yürütüyor. Kütüphane çok zengin olmasa da farklı alanlara ait eserlere sahip. Ayrıca bünyesinde öğrencilerin kullanması için bilgisayar ve tabletler de mevcut. Öğrenciler için her şey düşünülmüş gibi duruyor. Ancak unutmadan söyleyelim, bu kütüphanede ders çalışmak istiyorsanız önce randevu almanız gerekiyor. Bu randevuyu internet üzerinden, gencizmir.com adresinden kolaylıkla halledebilirsiniz.

Adres: Tarihi Havagazı Fabrikası Gençlik Yerleşkesi, Umur Bey Mh. Liman Cd. Alsancak

İzmir kütüphaneleri, Adile Naşit Kütüphanesi

Adile Naşit Kitaplığı

Adile Naşit Parkı içerisinde yer alan bu kütüphane, Aya Peraskevi Kilisesi’nin Papaz Evi restore edilerek kuruluyor. Kütüphane üyelik sistemiyle çalışıyor ve ödünç kitap veriyor. Daha çok çocuklara özgü eserler bulunuyor. Türk ve dünya edebiyatına ilişkin romanlar, masallar, felsefe ve bilim kitapları mevcut. Eğer okuyucularımız arasında, çocuk kitapları üzerine bir araştırma yürütmek isteyenler varsa onlar için de oldukça iyi bir seçenek.

Adres: Barbaros Mh. Adile Naşit Parkı içi, No: 5, Konak

İzmir’de Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

İzmir’de araç kiralama yapmayı düşünüyorsanız yolcu360.com’a şimdi girin ve en iyi fiyatları karşılaştırın. 1 dakikadan kısa süre içinde aracınızı rezerve edin!

Yorum ekle