Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > İzlanda / İzlanda Gezilecek Yerler / İzlanda Gezi Rehberi

İzlanda / İzlanda Gezilecek Yerler / İzlanda Gezi Rehberi

Buzun ve ateşin ülkesi olarak bilinen İzlanda, sakin ve huzurlu ortamı ile bizim olduğu gibi sizinde gönlünüzü çelecek eminiz. 🙂 Hele ki Türkiye gibi kalabalık ve gürültülü bir ortamdan çıkıp, İzlanda turu yapmaya karar verdiyseniz, İzlanda’ya gittiğiniz de bir boşluk hissedeceksiniz. Ama ksıa süreli bir boşluk hemen endişelenmeyin. Sonra İzlanda gezi rehberi için kendinizi bu ülkenin kollarına emanet edip, rahatlayacaksınız. Evet, biz Yolcu360 ekibi olarak sizler için İzlanda gezilecek yerler yazısını yazdık. O zaman siz de bu yıl ki tatiliniz için hadi bu güzel ülkeye doğru yola çıkın… 🙂

İzlanda

  • Kıtalararası Köprü /  Bridge Between Continents

Kuzey Amerika ve Avrupa kıta plakaları İzlanda’daki tektonik hareketlerle kırılıp ayrılmasının sonucunda yarıklar oluşmuş. Bu yarıklardan birininde üzerine bir köptü yapmışlar ve adını Kıtalararası köprü koymuşlar. Turistik amaçlı yaptırılan köprü, siyah volkanik kayalar ile de birleşince değişik bir görüntü yaratmış. İzlanda gezilecek yerler için burayı da listenize ekleyebilirsiniz.

  • Blue Lagoon

İzlanda gezilecek yerler için en popüler adreslerden biri Blue Lagoon. Lagoon diye adlandırılan şey Lagün. 🙂  Lagün için yola çıktığınızda ve buraya azıcık dahi yaklaştığınızda gökyüzüne yükselen buhar ile karşılşıyorsunuz. Lagün’ün girişi ise oldukça şatafatlı ve değişik diyebiliriz. Çünkü Lagün girişi lavların arasındaki bir yoldan sağlanmakta. İzlanda turistik yerler açısından İzlanda çok iyi iş çıkarmış. Her yeri bir şekilde gezilecek yerler konseptine çevirebilmiş.

  • Seljalandsfoss Şelalesi

Güney İzlanda‘da yer alan Seljalandsfoss şelalesi, oldukça heybetli bir görüntüye sahip. Seljalandsfoss şelalesi, 60 metre yüksekliğe sahip. Aynı zamanda, şelalenin arkasında küçük bir mağara var ve ziyaretçiler bu mağarayı ziyaret edebiliyorlar. Bu noktada unutmamak gerekir ki İzlanda’nın güney kısmı şelaler ve buzulları ile meşhur.

  • Eyjafjallajökull Yanardağı

Bu yanardağı nereden hatırlayacaksınız bir düşün bakalım? 🙂  Biraz ipucu versek bence hatırlarsınız. Bütün Avrupa’yı küle boğan bir yanardağ vardı hani? İşte o yanardağ Eyjafjallajökull yanardağı. Aynı şekilde burası İzlanda’nın küçük buzullarından biri burası. Mýrdalsjökull’in batısında ve Skógar’ın kuzeyinde yer almakta.

İzlanda turu

  • Seljavallalaug Kaplıcası

Seljavallalaug, İzlanda’nın güneyindeki 25 metrelik bir kaplıca. İzlanda’daki en eski ve ilk kullanıma açılan kaplıcalardan biri olma özelliğine sahip. Seljavallalaug kaplıcasının bizce en güzel yanı ücretsiz olması. Giyinme kabinleri de mevcut.

  • Skogafoss

Skogafoss nedir?  Skogafoss bir şelale. Hem de öyle böyle bir şelale değil. Yaklaşık 60 metre yüksekliğe, 23 metre genişliğe sahip olması ile İzlanda’nın en büyük şelalelerinden. Öyle gümbür gümbür akan bir şelale ki yani yaklaştığınızda bile sudan sıçrayan damlalar ile ıslanıyorsunuz. Ama tabi bi de bu damlalar sayesinde çok güzel gökkuşağı görüntüleri de ortaya çıkıyor.

  • Solheimajökull / Solheim Buzulu

İzlanda’ya gittiyseniz hele ki Güney İzlanda’ya gittiyseniz, bir turist aktivitesi olarak yapmanız gereken şeylerden biri buzul yürüyüşü. İşte burası da Reykjavik’e yakın olduğu için buzul yürüyüşü için en çok tercih edilen buzullardan biri diyebiliriz. İzlanda’ya gelip de buzul yürüyüşü yapmadık demeyiz. 🙂

  • Solheimasandur  

Meşhur uçak kazası dendiğinde akla ilk gelen şey Solheimasandur. İzlanda’da 46 yıllık bir enkaz. 1973 yılında Amerikan kargo uçaklarından biri olan Navy Douglas Super DC-3 uçağı, zorlu hava koşulları yüzünden İzlanda’ya iniş yapmak durumunda kalmış. Peki neden sonra uçağı geri almamışlar derseniz, uçağı oradan almak oldukça maliyetli bir işmiş. Bu nedenle geri almamışlar. Ama tabi İzlanda için bu bir avantaj olmuş. Çünkü uçağın bulunduğu yer de Kuzey ışıkları da izlenebilmekte. Bu da demek oluyor ki buraya oldukça turist gelmekte.

Bu uçağın biraz ürkütücü birazda gizemli görüntüsü, Kuzey ışıkları ile birleşince oldukça inanılmaz bir atmosfer ortaya çıkmış ve buraya gelen turist sayısı artmaya başlamış. Çünkü insanlar bu atmosferin görüntüsünü fotoğraflamak istiyorlar. Uçak enkazına varmak için Ring Road yolu üzerinden 3.5 kilometre bir yolu yürümeniz gerekecek. Burası için 3.5 kilometrelik yolu yürümeye değer mi diye merak ettiyseniz, cevabımız evet kesinlikle değer.

İzlanda gezi rehberi

  • Glacier Lagoon / Jökulsárlón / Buzul Lagünü

İzlanda’nın simgelerinden biri olan Buzul lagünü, heybetli bir buzul. Buzul, denize en yakın olduğu konumda bir lagün oluşturmuş. Buzulun derinliği ise 150 metreye ulaşmakta. Ayrıca İzlanda’nın en derin üçüncü gölü. Göl üzerinde düzenlenen tekne turlarından ya da buzul yürüyüş turlarından birine katılarak buranın atmosferinin bir parçası olabilirsiniz, bizden söylemesi.

  • Diamond Beach / Elmas Plajı

Elmas plaj, simsiyah kumdan oluşan bir plaj. Denizin akıntısı sayesinde buzullar su üzerinde yüzüyor ve bazıları da sahile yanaşmış vaziyette. Siyah kumlar ve buzullar buluşunca da tahmin edersiniz ki görüntü bir başka güzel oluyor. Özellikle günbatımında giderseniz daha da nefes kesici bir manzara ile karşılaşıyorsunuz. Plaja giriş ise serbest. Burada istediğiniz gibi gezip vakit geçirebilirsiniz.

  • Djúpivogur

Djúpivogur, Doğu İzlanda’da yer alan güzel bir balıkçı kasabası. Hatta yavaş hareket olarak bilinen slow movement hareketininde bir parçası. Burada birçok yerel yemeğin tadına bakabilir ve konaklayabilirsiniz. Konaklama konusunda birçok seçeneğe sahip.

İzlanda gezilecek yerler
  • Stokkness Viking Köyü

Otantik Viking köyü 2010 yılında, Güneydoğu İzlanda’daki Vestrahorn Dağı’nın eteklerinde inşa edildi. Okyanus ve karla kaplı tepeler arasında yer alan ışık ve gölge, burası için inanılmaz bir atmosfer yaratmakta. Burada orijinal bir viking kulübesi de mevcut. Höfn’den araba ile 5 -10 dakika içerisinde buraya gelebilirsiniz. Açıkçası burası İzlanda’daki en sevdiğimiz yerlerden biri. Çünkü çok huzurlu ve sakin bir yer.  Ayrıca burada çekilen fotoğraflar aynı kartpostal resimleri gibi.

  • Fjadrargljufur Kanyonu

İzlanda gezilecek yerler arasında olan Fjadrargljufur kanyonu, ülkenin güneyinde yer almakta. Aynı zamanda, İzlanda gezi rehberi için popüler noktalardan biri. Buranın oldukça popüler olmasının sebeplerinden biri ünlü şarkıcı Justin Bieber’ın 2015 yılında ‘I’ll Show You’ adlı şarkısının klibini burada çekmesi. Görkemli bir yapısı olan kanyon’da yürüyüş yapmak için patikalarda bulunmakta.

İzlanda mutfağı

İzlanda mutfağında deniz ve et ürünleri olmazsa olmazlardan. Ülke iklimi soğuk olduğu için sebze ve meyve, İzlanda yemek kültüründe pek aktif değil. Özellikle okyanus levreği, ıstakoz, morina balığı ve kuzu eti, İzlanda’ya gittiğinizde denemeniz gereken yemekler arasında.

İzlanda seyahatiniz için kıyafet önerisi

İzlanda iklim açısından soğuk bir ülke olduğu için yanınıza almanız gereken kıyafetler konusunda size küçük bir öneri de bulunmak istedik. Bu güzel ülkeye gidip de üşüdüğünüz için hasta olmanızı ya da bu durumun İzlanda gezisi için sizi olumsuz etkilemesini istemedik. İzlanda turu için yanınıza almanız gereken en önemli şey, su ve rüzgar geçirmez mont. Genelde yağışlı olan havada ıslanmanızı istemeyiz. Bir de kar pantolonu falan da yanınıza alırsanız, gezerken rahat edersiniz. Ayrıca gezi yazımızdan anladığınız gibi bol bol yürüyeceksiniz. Malumunuz ayakları da sıcak tutmak önemli arkadaşlar. 🙂 O yüzden yanınıza outdoor ayakkabı alırsanız, hem ayaklarınızı sıcak tutar hem de rahat rahat gezersiniz.

İzlanda’ya nasıl gidilir? İzlanda ulaşım

İzlanda gezilecek yerler için yola çıkıyorsanız öncelikli olarak Schengen vizesine ihtiyacınız olduğunu hemen belirtelim. Schengen vizesi için gerekli evrakları ise yazımıza tıklayarak öğrenebilirsiniz. Bunun dışında İzlanda’ya Türkiye üzerinden direkt uçuş yok. Maalesef İzlanda gezilecek yerler için yola çıkıyorsanız aktarmalı uçuş yapmanız gerekecek. Bunun için en iyi güzergah seçenekleri Oslo, Stockholm ve Kopenhag diyebiliriz.

İzlanda gezilecek yerler sonrası İstanbul‘a gelecek olan seyahat severler, İstanbul Havalimanı araç kiralama olanaklarından yararlanarak seyahatlerine kolayca devam edebilirler. İzlanda dönüşü Ankara‘ya havayolu ile gidecek olanlar, Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama olanaklarını inceleyerek gezileri için konforlu bir ulaşım seçeneği tercih edebilirler. İzlanda seyahatini tamamlayıp, İzmir’e dönecek olan gezginler, İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakabilirler.

 

Yorum ekle