Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > İsveç’te Görülmesi Gereken Yerler | İsveç’te Gezilecek Yerler

İsveç’te Görülmesi Gereken Yerler | İsveç’te Gezilecek Yerler

İskandinavya yarımadasında yer alan İsveç kendine özgü mimari yapıları, yemyeşil ormanları, huzurlu ve sakin havasıyla ziyaretçilerini kendisine çekiyor. Siz de rotanızı Kuzey Avrupa’ya çevirmeyi düşünüyorsanız İsveç gezilecek yerler listemize mutlaka göz atın!

İsveç’te Görülmesi Gereken Yerler

  • Stockholm – Gamla Stan (Eski Şehir)

İsveç’in başkenti Stockholm en yaşanabilir şehirler listesinde her daim üst sıralarda kendisine yer buluyor. İskandinavya’nın en gelişmiş şehirlerinden biri olan Stockholm gezinize ilk olarak Gamla Stan’den başlamanız şehrin zengin tarihine yakından tanıklık etmenizi sağlayabilir. Üç adadan oluşan ve köprülerle birbirine bağlanan Gamla Stan (Eski Şehir) 1252 yılından bu yana başkentin merkezi konumunda. Büyüleyici Ortaçağ mimarisine sahip binaların yanı sıra Parlamento Binası, Stockholm Kilisesi, Alman Kilisesi, Nobel Müzesi, Stortorget (Büyük Meydan), Kraliyet Sarayı Gamla Stan gezilecek yerler arasında.

  • Stockholm – Drottningholm Sarayı

Yüzyıllar öncesine uzanan keyifli bir yolculuğa çıkmaya ne dersiniz? İsveç kraliyet ailesinin yaşadığı saray 17. yüzyıldan günümüze en iyi şekilde korunarak gelmeyi başarmış. Sarayın güneyinde yer alan odalar kraliyet sakinlerine ayrılırken belirli bölümler ziyaretçilere açık durumda. Devasa salonlar arasında gezerken kendinizi kraliyet ailesinin bir üyesi gibi hissetmeniz olası.

  • Malmö – Öresund Köprüsü

İsveç’e geldiğinizde gezi listenize ekleyebileceğiniz şehirlerden biri de Malmö. Ülkenin üçüncü büyük kenti olan Malmö hem İskandinav mimarisinden izler taşıyan meydanları hem de yemyeşil parkları ile görülmeye değer. Gezinize eski şehir merkezinden başlayabilir, müze gezmek ilginizi çekiyorsa Konstmuseum (Sanat Müzesi) ve Doğal Tarih Müzesi’ni ziyaret edebilirsiniz. Farklı mimarisi ile dünyaca ünlü Öresund Köprüsü ise İsveç gezinizi unutulmaz kılmaya yetebilir. İsveç ve Danimarka’yı birbirine bağlayan köprü üzerinde yolculuk yapmadan dönmeyin derim.

İsveç Gezilecek Yerler

  • Göteborg – Haga

İki üniversiteye ev sahipliği yapmasıyla İsveç’in öğrenci şehri olarak bilinen Göteborg aynı zamanda ülkenin ikinci büyük şehri. İskandinavya’nın en büyük limanına sahip olan Göteborg ülke ekonomisine de büyük katkı sağlıyor. Göteborg gezinize ilk olarak Haga’dan başlayabilir, ahşap evler arasında keyifli bir fotoğraf turuna çıkabilirsiniz. Geçmişi 17. yüzyıla uzanan Haga kasabası şehrin en turistik noktası. Kafe, restoran ve hediyelik eşya dükkanları ile çevrili kasabasında taze deniz ürünlerini tatmayı unutmayın.

  • Gotland – Visby

Baltık Denizi’nin en büyük adasına hoşgeldiniz! Bambaşka bir İsveç deneyimi yaşayacağınız Gotland Adası ülkenin doğu kıyısında, başkent Stockholm’e 200 kilometre uzaklıkta yer alıyor. Uzun sahilleri boyunca yürüyüş yapabileceğiniz, bisiklete bineceğiniz, doğanın keyfini sürebileceğiniz ada, dünyanın en iyi korunmuş ortaçağ surlarına ev sahipliği yapmasıyla biliniyor. Adadaki tek İsveç kenti olan Visby görkemli tarihi yapıları ile UNESCO Dünya Mirası listesinde yer alırken her yıl binlerce turisti kendisine çekiyor.

  • Laponya, Abisko 

İsveç’in en kuzeyine yolculuk ederek belki de hayatınızda sadece bir kere deneyimleyebileceğiniz bir anı yaşamak ister misiniz? İsveç’in Laponya bölgesindeki Abisko kasabası her yıl Kuzey Işıkları’nı görmek isteyen milyonlarca gezgini ağırlıyor. Ülkenin diğer bölgelerine göre bulut yoğunluğu daha az olması sayesinde Kuzey Işıkları’nın en rahat izlenebildiği yer olarak bilinen Abisko, yüzlerce çeşit bitki ve hayvana ev sahipliği yapan milli parkı ile de trekking tutkunları için en keyifli rotalardan biri.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Ankara Esenboğa Havalimanı araç kiralama fiyatları için tıklayın!

Yorum ekle