Yolcu360 Blog
istanbulun-en-guzel-semtleri
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İstanbul’un En Güzel Semtleri: Bu 5 Semti Mutlaka Görün

İstanbul’un En Güzel Semtleri: Bu 5 Semti Mutlaka Görün

İstanbul’u anlamak İstanbul’u hissetmekten geçer. Her semtin  hikayesi, enerjisi bambaşkadır. Kimisi durgun, kimisi heyecanlıdır. Bize sorarsanız sizin için seçtiğimiz 5 semti görmeden İstanbul’dan ayrılmayınız. İşte İstanbul’un en güzel semtleri…

İstanbul’a yakın kamp yerleri yazımız için tıklayın.

istanbulun-en-guzel-semtleri-1İstanbul’un En Güzel Semtleri

İstanbul’un her semti kendi içinde bir şölen adeta. Üsküdar’dan, Beşiktaş’a her semtin kendine özgü dokusu var. Her semtin size anlatacağı farklı bir hikayesi, farklı bir geçmişi var. Adına şarkılar bestelenen, şiirler yazılan büyüleyici şehir İstanbul! İşte kalbine dokunabileceğiniz İstanbul semtler.

  1. Kıpır Kıpır Beyoğlu

Elbette İstanbul’da görmeniz gereken yerler arasında Beyoğlu ilk sıradadır. Rengarenk, capcanlı ruhuyla sizi karşılar. Avrupa’nın en gözde semtleri arasındadır. Nitekim Beyoğlu’nda gezerken, farklı ülkelerden gelen misafirlerimizi görebilirsiniz.

Ne ararsanız var Beyoğlu’nda. Damak çatlatan lezzetler, kulaklarınızın pasını silen sokak sanatçıları, ışıl ışıl mağazalar. Nabzı bir an bile düşmeyen İstiklal Caddesi’nin enerjisi ile adeta canlanacaksınız.

Beyoğlu sadece enerjisiyle değil tarihi geçmişiyle de ön plana çıkıyor. Başta Galata Kulesi olmak üzere pek çok tarihi mirasıyla göz kamaştırıyor. St. Antuan Kilisesi, Aziz Peter Kilisesi, Cihangir Camii siz değerli ziyaretçilerini bekliyor.

Eğer sevdiğiniz ile İstanbul gezisine çıktıysanız eşsiz Galata’nın destansı manzarasını seyretmeden dönmek olmaz değil mi?

  1. Laleler İçinde Emirgan

MFÖ’nün Sarı Laleler şarkısını bilirsiniz. Şarkının esin kaynağının Emirgan korusu olabileceğini tahmin ediyoruz. Burası öylesine zarif öylesine huzur dolu bir semt ki insana şarkılar yazdırır. Sahile karşı çay bahçeleri ve yemyeşil korusuyla İstanbul’un semtleri arasında en ferahlatıcısı.

Buraya gelince Emirgan Korusu içerisinde yer alan “Sarı”, “Pembe” ve “Beyaz Köşklere” mutlaka uğramalısınız. Özellikle bahar aylarında gelirseniz Lale Festivali’ni görme şansı yakalayabilirsiniz. Kim bilir belki “Sarı laleler alıp, geçersiniz çiçek pazarından.” 😉

  1. Kültür Merkezi Beşiktaş

Beşiktaş, İstanbul’un tarihi kadar eski semtlerinden biridir. Pek çok müze ve sanat merkezinin yer aldığı bu semt, sizlere adeta bir kültür cümbüşü sunar. Hani şu fotoğraflarda, videolarda görmeye alışık olduğumuz saraylar, ünlü yalılar var ya. İşte hepsini Beşiktaş sahilinden seyredebilirsiniz. İstanbul gezilecek yerler arasında bulunan Dolmabahçe Sarayı, Çırağan Sarayı gibi tarihi yapıların çoğu Beşiktaş semtinde sizleri bekliyor. Ayrıca Deniz Müzesi ve Sinan Paşa Camii de görmeden geçmeyin.

Beşiktaş sadece tarihi mirasıyla değil aynı zamanda keyifli kafe ve restoranları ile de dikkat çekiyor. Özellikle son zamanlarda gençlerin en gözde buluşma noktalarından biri haline geldi.

  1. En Lezzetli Semt Ortaköy

Ortaköy’e gitmek için pek çok sebebiniz var. Fakat size en lezzetli sebebi söylememizi ister misiniz? Epey meraklandınız öyle değil mi?

Cevabımız çok basit. Elbette nefis mi nefis, dumanı üzerinde tazecik kumpirler!

Şöyle malzemesi bol, tam da ağzınıza layık kumpirlere kim hayır diyebilir ki? Hem de İstanbul Boğazı’nın nefes kesen manzarasına karşı. Ortaköy, özellikle bahar ve yaz aylarında pek çok turistin uğrak noktası haline geliyor. Güneşin doğuşunda ve gün batımında fotoğraf meraklıları eşsiz kareler yakalamak için buraya koşuyor. Ortaköy sadece kumpir ve fotoğraftan ibaret değil tabi ki. İstanbul’un siluetini oluşturan tarihi Ortaköy Camii, Osmanlı sultanlarından Esma Sultan, Fehime Sultan ve Hatice Sultan Yalıları da sizleri bekliyor. Bu semt hem midenizi hem de ruhunuzu epey besleyeceğe benziyor. 😊 Bizce Ortaköy, İstanbul’un semtleri arasında en sıcakkanlı olanı. Buradayken sanki kendi mahallenizde gezintiye çıkmış kadar sıcacık hissedeceksiniz.

  1. Tarihin Penceresi Üsküdar

Üsküdar semti, İstanbul’a farklı bir açıdan bakmanızı sağlıyor. Koşuşturmacadan, kalabalıktan uzaklaşıp tarihle baş başa kalabileceğiniz mükemmel bir adres. Anadolu Yakası’nda bulunan Üsküdar, tarihi mirasıyla oldukça zengin. Her bir taşı yaşanmışlık kokan bu semt sizleri eski İstanbul’a doğru alıp götürüyor. Mimar Sinan’ın ünlü eseri Mihrimah Sultan Camii’den, Şemsi Paşa Camii’ne en gözde tarihi yapılarla sizleri ağırlamayı bekliyor. Tarihin penceresinden bakarken eminiz ki İstanbul’u daha bir başka seveceksiniz. Size küçük bir tavsiye verelim. Gün batımına doğru Salacak Sahili’nde kısa bir yürüyüşün ardından sahil kenarındaki banklara oturun. Kız Kulesi manzarası eşliğinde İstanbul gezinizi romantik bir şekilde sonlandırın.

Yüzyıllardır pek çok medeniyete ev sahipliği yapan, pek çok hükümdarı kendine aşık eden, güzelliği dillere destan İstanbul. Elbette gezilecek yerleri, semtleri bu kadarla sınırlı değil. Hatta “İstanbul’u avucumun içi gibi bilirim.” diyen eminiz ki yanılıyor. İstanbul’un keşfedilmeyi bekleyen, gizli kalmış daha çok adresi var.

İstanbul’da Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle