Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > İstanbul’dan uzak bir İstanbul mümkün: Şile gezi rehberi

İstanbul’dan uzak bir İstanbul mümkün: Şile gezi rehberi

Her İstanbullunun hayalidir İstanbul’dan uzak ama yine de yakın olabilmek. İşte Şile bunu mümkün kılan bir semt olarak yılın her ayı ziyaretçi akınına uğruyor. Hatta şehirden kaçıp Şile’ye yerleşenlerin sayısı da hatırı sayılır sayıda artış gösteriyor. Yükselen bu trend seyahat rotasını sizler için gezgin çiftimiz Merve & Furkan gezdi gördü ve kaleme aldı. İşte çok özel bir Şile gezi rehberi.

Burası, İstanbul’un dibinde, kıyısı köşesi metropol insanlarının hasret kaldığı orman ve deniz olan bir nefes alma alanı. Özellikle yaz aylarında hafta sonu geldiğinde serinlemek isteyenlerin kendini attığı İstanbul’un ağaçlar içindeki arka bahçesi Şile.

Sanki bir Ege kasabası: Şile

Güzel, sevimli ve yeşillikler arasındaki köyleriyle şehirlileri kendine çeken bir manzara resmi gibi olan bu şirin İstanbul kasabası için bir hafta sonunuzu ayırmaya gerçekten değer. Karadeniz’in batısında bulunan Şile sahilleri sizi ferahlatırken gözlerinizi de maviye ve yeşile aynı anda doyuran türden. Akşam olduğunda ise merkezde bulunan Üsküdar Caddesi sağlı sollu takıcıları, dondurmacıları ve mısırcılarıyla size kendinizi bir Ege kasabasındaymışsınız gibi hissettirecek.

O halde, hafta sonu kaçamağı yapmak isteyenler için Şile gezi rehberine başlayalım.

Şile’de gezilecek yerler

Burası daha çok yaz aylarında kendinizi plajlarına atacağınız bir yer olsa da vaktiniz varsa merkez ve çevresinde gezmenizi önereceğimiz birkaç yer var elbette.

Şile Limanı ve burada bulunan Şile Kalesi, limanın biraz yukarısında kalan, dünyanın en büyük ve aktif 2. deniz feneri olan Şile Feneri ve son olarak yazının başında da bahsettiğimiz Üsküdar Caddesi merkezde gezebileceğiniz noktalar.

Şehir merkezinden sonra gezmeye devam etmek isterseniz hala bozulmamış olan Şile köylerine uğrayabilirsiniz. Dağ köylerine gitmek isterseniz, bir Boşnak köyü olan Yeniköy’e uğrayıp böreklerinden yemenizi öneririz. Yeniköy ve çevre köylerinde böreğin yanı sıra gözleme de bir hayli rağbet görüyor. Yani yola aç karnına çıkarsanız hiç sıkıntı yapmayın, bu keyifli noktalarda çay ya da ayran eşliğinde bir yol üstü ziyafeti çekebilirsiniz.Sahil köylerini tercih ederseniz Akçakese, Kabakoz, İmrenli ve Karacaköy gibi denize kıyısı olan köyleri gezebilir, eskiden kalma kerpiç evlerin önünde fotoğraf çekinebilirsiniz.

Şile’de nerede denize girilir?

Denize girmek için Şile merkezini ya da sahil köylerini tercih edebilirsiniz. Buralarda bir çok noktada Karadeniz’in tadını çıkarma imkanınız var. Şile merkezde bulunan Kumbaba, Ağlayankaya ve Belediye Plajları temiz ve sakin deniziyle gönlünü çalacak cinsten. Ancak hafta sonları buralar çok kalabalık olabiliyor.

Bizim tavsiyemiz ise daha çok Şile’nin sahil köyleri. Bunların arasından özellikle Akçakese Akkaya koyunu öneririz. Bir tarafı özel işletmeyken diğer tarafı ise halka açık plaj olan bu yerde küçük bir mağara, kayalıklar ve ışıl ışıl bir deniz sizi bekliyor olacak.

Buranın dışında, Kabakoz ve İmrenli denize girilebilecek noktaların başında geliyor ancak buralarda denizin derinliği biraz daha fazla. Deniz tatili için sıklıkla Ege ve Akdeniz’i tercih ediyorsanız bu bölgede denize girmenin aynı keyfi vermeyeceğinin de altını çizmek gerek. Deniz genelde dalgalı ve kalabalık olduğu zamanlarda plaj keyfi yapmak pek mümkün olmuyor. Fakat yine de kış aylarında bile birer portatif sandalye alıp kumların üzerinde keyifli dakikalar geçirmeniz mümkün. Her ne kadar Karadeniz kıyısı da olsa denizin yumuşatıcı etkisi Şubat aylarından itibaren bölgede ılıman havanın etkisini göstermesini sağlıyor.

Şile’ye nasıl gidilir?

İstanbul’da yaşayanlar için bir kaçış noktası olduğundan Şile’ye nasıl gidilir sorusu için cevabımızı direkt İstanbul üzerinden vereceğiz. Bu sebeple İstanbul araç kiralama fiyatlarına göz atmak için Yolcu360’ı ziyaret etmenizde fayda var. Büyük şehrin kafa karıştırıcı yollarında ve trafiğinde kaybolmamak için ulaşım sağlarken navigasyonu kurmanız en sağlıklısı. Yolcu360’tan araç kiralama yaparken navigasyon tercih edebildiğinizi de unutmayın. Buraya gelirken esas dikkat etmeniz gereken nokta yola ne zaman çıkacağınız. Özellikle hafta sonu kaçamağı yapmak isteyenlere bizim önerimiz sabah erken saatlerde yola düşmeleri. Biraz geç saatlere kalırsanız eğer trafiğe yakalanmanız işten bile değil.

İstanbul Anadolu – Şile arası kaç saat? 🚗  Yaklaşık olarak 1 saat

İstanbul Avrupa – Şile arası kaç saat? 🚗  Yaklaşık olarak 1.5 saat

Ağva – Şile arası kaç saat? 🚗  Yaklaşık olarak yarım saat

Şile’den ne alınır?

Biraz malumun ilanı gibi olacak ama yine de bilmeyenler için söyleyelim; Şile Bezi buralarda alınabilecek en meşhur şey. Alırken dikkat etmeniz gereken şeylerin başında kumaşının boyasız olması geliyor. Renkli gömlekler sizi kendine çekebilir ancak asıl Şile Bezi krem rengi olanlardır.

Ayrıca köylerde yaşayanlar tarafından yapılan ve yol kenarlarında satılan süt, yumurta ve yoğurt gibi doğal ürünleri de satın alabilirsiniz.

Yorum ekle