Yolcu360 Blog
istanbul-yoga.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Yaşam > İstanbul’daki En İyi Yoga Stüdyoları

İstanbul’daki En İyi Yoga Stüdyoları

Huzur veren eğitimleri ve sağlıklı ortamlarıyla İstanbul yoga stüdyolarını keşfe çıkıyoruz. İstanbul’da yoga yapacak yer arayanlara, işte en güzel İstanbul yoga stüdyoları!

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Hatha, Vinyasa, Astanga, Kundalini Ekollerini Keşfedin!

istanbul-yoga.jpg

Şehrin kaosu içinde kendimize zaman ayırmak ve benliğimizle baş başa kalmak için yoga stüdyolarında buluyoruz. Hatha, Vinyasa, Ashtanga, Kundalini gibi farklı ekollerde yoga pratiklerinin her biri, ruhunuza iyi gelecek noktalara keşfetmenizi sağlıyor. Kısacası yoga kendinize olan yolculuğunuzda size derin bir keşif alanı sağlıyor.  Yoga, kendinizle baş başa kaldığınız, beden ve zihinsel olarak kendinizi yeniden keşfettiğiniz bir deneyim. Duruş, nefes ve meditasyonun birleşimi olan bu uygulama benliğinize dönmenizi sağlamanıza yardımcı olur. Aynı zamanda nefes kontrolüne ve enerji farkındalığına sahip olmanızı destekler.

Yogayı en doğru şekilde anlamak için iyi eğitmenlerle ve donanımlı stüdyolarda çalışmak oldukça önemli. İstanbul’un en iyi yoga stüdyolarını öğrenerek ister eğitmenler eşliğinde yüz yüze ister çevrimiçi olarak yoga yapabilirsiniz. Bu benliğimize dönüş deneyiminde İstanbul’da Avrupa, Anadolu ya da her iki yakada da şubesi bulunan ve gidebileceğiniz yoga stüdyolarını sizler için sıraladık. İstanbul yoga eğitimi sürecinde bu rehber çok işinize yarayacak 🙂

İstanbul Anadolu Yakası En İyi Yoga Stüdyoları

istanbul-yoga.jpg

Bedenimize, ruhumuza, zihnimize ve nefesimize aynı anda odaklanabilmemize yardımcı olan yoga kendimizi keşfetme sürecinde en önemli pratikler arasında yer alıyor. Tüm bu saydıklarımızın yanı sıra eklem ve kas ağrısı gibi beden ağrılarına da olumlu etki etmesi yoganın son yıllarda daha da ilgi çekmesini sağladı. Hal böyle olunca bizler de Anadolu Yakası İstanbul Yoga Stüdyolarını sizler için hazırladık. İstanbul Anadolu Yakası’nda oturuyor ve Yogayı en iyi nerede öğrenebilirim diyorsanız buyurun yazımız tam size göre!

  • Cihangir Yoga

İstanbul’un en eski ve köklü yoga okullarından biri olan Cihangir Yoga “Herkese Yoga” felsefesiyle kuruldu. Akaretler ve Caddebostan’daki stüdyoların yanı sıra, yeni açtığı Canlı Yayın Stüdyoda da “Herkese Yoga” felsefesiyle çalışmalarına devam ediyor. Son derece güçlü eğitmen kadrosu, bünyesindeki öğrencilerin ve eğitmenlerin bilgilerini hep güncel ve taze tutmayı hedefliyor. Bunun için de zaman zaman uluslararası eğitmenlerle etkinlikler düzenliyor. “Kalbimden hareketle hizmet ediyor, herkese ilham ve güç veriyorum; fark yaratıyorum.” mantrasını odak noktasına alarak eğitimlerine devam eden stüdyoyu mutlaka deneyimlemelisiniz.

Konum: Bağdat Caddesi No: 270 Caddebostan, Kadıköy

  • Yogakioo

Türkiye’nin en büyük yoga stüdyosu unvanına sahip Yogakioo’nun farklı şehirlerde birçok stüdyosu, KKTC ise bir stüdyosu bulunuyor. Aynı isme sahip Türkiye’nin tek basılı yoga dersinin çıkarılmasına da ön ayak olan Yogakioo sadece ülkemizde değil dünyanın her yerinde yogaya gönül vermiş kişileri gerçekleştirdiği etkinliklerle bir araya getiriyor. Aynı zaman düzenlediği online dersler ile de farklı ülke ve şehirlerdeki pek çok kişiye yoga dersleri sunuyor. Dolayısıyla Yogakioo’nun YouTube kanalı oldukça aktif durumda. Stüdyonun YouTube kanalına abone olarak kendi seviyenize göre pek çok dersi bulabilirsiniz. Yogakioo’nun eğitmenlerinin ortak amacı derslerine sürekli gelen öğrencileri, zaman içerisinde ileri seviyeye taşımak. Dolayısıyla size en zor gelen hareketleri bile derslerde eğitmen eşliğinde, güvenli bir şekilde yapacağınıza emin olabilirsiniz.

Yogakioo’nun İstanbul stüdyoları Beylikdüzü, Bahçeşehir, Bağdat Caddesi ve Maslak’ta.

Ders programlarında ise Yoga Başlangıç, Yoga 1-2, Hatha, Vinyasa, Swing, Raja, ve Yin Yoga gibi seviyenize uygun katılabileceğiniz derslerin yanı sıra nefes egzersizleri ve meditasyon çalışmaları da var. Bunlara ek olarak, yoga eğitmenliği için de programlar düzenliyor. Yoga pratiğinize evde devam etmek istiyorsanız enstitünün kurucusu Çetin Çetintaş’ın YouTube kanalı göz atabilirsiniz.

Konum: Acıbadem, Bahçe Katı, Acıbadem Cd. 59/C, 34718 Kadıköy/İstanbul

  • YogaŞala

Sanskrit dilinde Yoga Evi anlamı taşıyan YogaŞala Etiler, Nişantaşı ve Bağdat Caddesi’nde yer alıyor. Türkiye’nin en köklü yoga okullarından biri olan YogaŞala insanların bir araya gelip yoga yapacakları, nefes alacakları ve bedenleriyle barışacakları güvenli bir ortam yaratmayı amaçlıyor. Görünüşe göre de bu amacına ulaşmış durumda. Stüdyonun sıcak ortamı, güler yüzlü eğitmenler içinizi ısıtıyor. Yogaya giden tüm güvenli yolları benimseyerek farklı yoga stillerini sizlerle buluşturan YogaŞala, Hatha, Vinyasa, Yin, Ashtanga, Kundalini, Restoratif gibi pek çok stilde yoga yapmanızı mümkün kılıyor.

Konum: Etiler- Tepecik Yolu Cad. Akgören Sok. No:3 Kat:5

Nişantaşı- Teşvikiye Cad. Celal Derviş Apt. 16/7

Bağdat Caddesi- Fenerbahçe Mah. Bağdat Cad. Huzur Palas Apt. No:168/E 34726

  • Nuve Yoga

Kadıköy’de yer alan Nuve Yoga’da her gün yoga seansları, uzmanlaşma programları düzenleniyor. İçerikleri dengeli bir şekilde oluşturmak amacıyla başlangıç seviyesi katılımcılarına da uygun pek çok seans bulunuyor. Yoga I seansları temel pozları, yoganın terminolojisi ve temek akışlara odaklanırken, Yoga Terapi seansları kas ve eklem sorunları yaşayan katılımcılar başta olmak üzere bedenini yakından tanımak ve iyileştirmek amacıyla uygun bir ortam sunuyor. Meditatif ve dinlendirici bir yoga uygulaması olan Yin Yoga seansları ise, pozlarda uzun süre kalarak pek çok fiziksel aktivitede ihmal edilen bağ dokuları güçlendirmeyi sağlıyor.

Konum: Caferağa Mh, Taşpınar Ap, Hacı Ahmet Bey Sk. No:13/4, 34710 Kadıköy/İstanbul

  • Hariom Yoga

Derslerini normalde Kadıköy’deki stüdyolarında yapan Hariom Yoga da İstanbul’daki en iyi yoga merkezlerinden biri. Meditasyonun yanı sıra Hatha, Vinyasa, Kundalini, Iyengar Yoga seanslarına da dahil olabileceğiniz Hariom Yoga’da diğer yoga merkezlerinden farklı olarak Qigong dersleri de alabilirsiniz. Bunun dışında hamile yogasına ek olarak, anne-bebek ve postnatal yoga dersleri de düzenleniyor. 

Yogayla yakından ilgilenenler için geniş bir stil yelpazesine sahip olan Hariom Yoga, doğru yoga seçeneklerinden biri olabilir. 

Konum: Hasanpaşa, Ahmet Rasim Sk. No:16, 34722 Kadıköy/İstanbul

  • Agni Yoga

Kadıköy’de bulunan en iyi yoga merkezlerinden bir diğeri olan Agni Yoga, Anadolu Yakası’nda oturanlar için tercih edilebilecek yoga stüdyoları arasında yer alıyor. Pek çok yoga stüdyosu gibi zoom üzerinden grup ve özel yoga dersleri vermeyi de sürdüren Agni Yoga’da grup dersleri her gün 18:30’da ve cumartesi sabah saat 10’da canlı olarak yapılıyor. Evinizden de katılabileceğiniz Agni Yoga pratiklerine istediğiniz zaman bir rehber eşliğinde ve ücretsiz bir şekilde YouTube kanalından ulaşabilir, nefes, asana ve meditasyon videolarına da göz atabilirsiniz.

Konum: Sahrayı Cedit, İnönü Cd. No:37, 34734 Kadıköy/İstanbul

  • Githa Satya Yoga

Githa Yoga, İstanbul^da 2014 yılından beri en iyi yoga stüdyolarından biri olarak faaliyet gösteriyor. Yoganın yanı sıra ses şifa çalışmaları, mitler üzerine konuşmalar, meditasyon atölyeleri, şamanik çalışmalar, kadın çemberleri, mandala ve mum atölyeleri gibi komün ruhunu destekleyen seçenekler de sunuyor. Yoga ve benzeri atölye çalışmalarında her kişinin biricikliği ve farklılığı üzerinde duran Githa Yoga, kişinin kendi sınırlarını ve kapasitesini keşfetme konusunda hem rehber oluyor hem de ilham veriyor. Aynı zamanda üye ve öğrencilerine sunduğu 200 ve 300 saatlik dönüştürücü uzmanlık programları ile yoga alanında derinleşmek isteyenlere fırsat sunuyor.

Konum: Caferağa, Moda Cd. 26/A, 34710 Kadıköy/İstanbul

İstanbul Avrupa Yakası En İyi Yoga Stüdyoları

istanbul-yoga.jpg

Zihin ve bedenimizle çıktığımız bir yolculuk olan yogayı her ne kadar fiziksel olarak uygulasak da ruhumuza ve zihnimize olan faydalarını saymakla bitiremeyiz. Özellikle modern dünyanın koşturmacası içerisinde kendimize vakit ayıramamak hepimizin ortak bir sorunu haline gelmekte. İstanbul gibi kalabalık bir şehirde hayat temposundan biraz da olsa sıyrılmak istiyorsanız en iyi Avrupa Yakası yoga stüdyoları bölümümüzü okuyabilirsiniz. 

  • BodyFit

 “Biz, insanın kendini gerçekleştirme yolunda; zihin, ruh, beden bütünlüğünü ve dengesini kurması için çalışıyoruz. Bu yolla sağlıklı, dengeli nesiller yaratabileceğimize inanıyor; dünyanın daha güzel, yaşanabilir bir yer olmasını sağlamak istiyoruz.” diyen BodyFit, yoga, meditasyon ve pilates dersleri sunuyor. Sıcak, samimi ve öğrencilerinin kendilerini evinde hissedecekleri bir ortam sunan stüdyo yogada, yin ve hatha stilleri, pilateste ise aletli ve mat seçeneklerini bünyesinde bulunduruyor. Haftalık programda pilates ve yin yoga ard arda. Pilates ile bolca enerji attıktan sonra yin yoga derslerine girip bedeninizi rahatlatabilirsiniz.

Stüdyoda her ay düzenlenen Dolunayda Ses Şifa Meditasyonu ve Yeni Ay Meditasyonu ve Yeni Başlangıçlar Ritüeli etkinliklerine katılmanızı öneririz. Ses şifa meditasyonunda kendinizi nefis kokulara ve ses banyosuna teslim ederken, yeni başlangıçlar ritüelinde astrolojik yeni ay enerjisini kullanmayı öğreniyorsunuz.

Konum: Vali Konağı Caddesi No:36 Demir Han Kat:7 Nişantaşı Şişli İstanbul

  • Shape Up

Shape Up için İstanbul’un en şirin yoga stüdyosu desek yanlış olmaz. Çünkü stüdyoda serbestçe dolaşan köpek dostlarımız ortama ayrı bir neşe ve huzur katıyor. Yoga ve Megaformer olmak üzere iki ayrı alanda hizmet veren Shape Up’ta özellikle Megaformer dersleri esnasında aletlerin yanında gezen köpekler, size büyük destek veriyor. Maçka’da yer alan stüdyo son derece minimal tasarımı ve ferah bir atmosferi ile her seviye yoga dersleri sunuyor. Özellikle sabah erken saatlerdeki derslere katılmanızı tavsiye ederiz. Yoganın yanı sıra megaformer da yapmak isterseniz, stüdyonun kurucusu Nelly İlyasova’nın ağzından yeni nesil antrenman aletine dair birçok şeyi öğrenebilirsiniz.

Konum: Vişnezade, Maçka Suites, Prf. Alaaddin Yavaşça Sk. No:12, 34357 Beşiktaş/İstanbul

  • YogaTime

Şişli’de yer alan YogaTime merkezi konumuyla şirin bir yoga stüdyosu. Stüdyoda meditasyon dersleri ve atölyeleri, yin yoga ve terapiye yönelik yoga pratikleri, yogilates ve aeroyoga dersleri, reiki seminerleri, nefes çalışmaları, masaj ve akupunktur terapi seçenekleri var. Uluslararası platformda isim yapmış değerli yoga eğitmenlerinin birkaç günlük yoğun yoga etkinliklerine de ev sahipliği yapan stüdyo tüm ders ve etkinliklerini çevrim içi olarak sürdürüyor.

Konum: Halaskargazi Cad. Yılmazlar Pasajı Hüseyin Hilmi Paşa İş Hanı No:153 K:1

  • Nati Yoga

Nisan 2019’da ’Yoga’ya Davet’’ sloganı ile Zekeriyaköy’de ilk şubesi açan Nati Yoga Nisan 2021’de İstinye stüdyosunu açtı. Yeşilköy şubesini de bünyesine ekleyerek yolculuğuna devam ediyor. Nati Yoga çevrim içi ve stüdyolarındaki yoga seanslarla, yoga kamplarıyla, atölyeleriyle ve sosyal etkinlikleriyle beraber, yogayı herkes için ulaşılabilir kılmayı amaç ediniyor.

Konum: İstinye, Çayır Cd. No: 65, 34460 Sarıyer/İstanbul

  • Yoga Fil

Yoga Fil 2019 yılında Seda Yıldız tarafından açılmış bir yoga stüdyosu. Farklı yoga stilleri ve eğitmenleriyle, Yoga ve Mat Pilates dersleri veren butik bir stüdyo olan Yoga Fil Ortaköy’de bulunan salonunda, Kadın Sağlığı Atölyeleri, Mat Pilates, Şifa Çalışmaları, Işığın Elleri Eğitimi, Hatha Yoga, Vinyasa Yoga, Yin Yoga ve Yoga Terapi gerçekleşiyor.

Konum: Mecidiye, Müverih Saadettin Sk. 24 A, 34347 Beşiktaş/İstanbul

  • Githa Yoga

Githa Yoga’da yoga derslerine ek olarak ses şifa çalışmaları, kadın çemberi, meditasyon ve mum atölyeleri, mandala çalışmaları da yapılıyor. Taksim Gümüşsuyu’nda bulunan stüdyoda yoga, masaj ve beden terapi uzmanlığı için de ekstra programlar yer alıyor. Zaman zaman yoga kampları ve seyahatleri de düzenliyor.  Githa Yoga’da ayrıca terapi, masaj ve mindfulness seanslarına da katılabileceğinizi belirtelim.

Konum: Saray Arkası Sok. Muhterem Apt. No:39 Daire:1-2 Gümüşsuyu/Beyoğlu/İstanbul

  • Maya Yoga

Bakırköy, Bahçeşehir ve Anadolu yakasında Bostancı’da stüdyosu olan Maya Yoga derslerine hem stüdyoda hem de çevrim içi olarak devam ediyor. Programında Vinyasa, Hatha, Yin, Ashtanga gibi klasik yoga stillerinin yanı sıra Svashta yoga, hamak yogası, ritim yoga ve sandalye yogası dersleri de yer alıyor. İstanbul’da daha fazla insanın yogayla buluşmasını sağlayan en önemli yoga okulları arasında yer alan Maya Yoga’nın Zoom üzerinden gerçekleşen çevrim içi derslere katılabileceğiniz gibi İstanbul’un farklı noktalarında bulunan stüdyolarında pratiklere katılabilirsiniz.

Konum: Zeytinlik, Taşevler Sk. No:2, 34140 Bakırköy/İstanbul

Online Yoga Stüdyoları

Son yıllarda çevrim içi eğitim almanın yaygınlaşması ile birlikte yoga eğitimleri de çevrim içi alınabilecek pozisyona geçmiştir. Zaman sorunu yaşıyorsanız ve evden yoga pratiği yapmak istiyorsanız aşağıda bahsedeceğimiz stüdyolar tam size göre! İhtiyacınız olan şey ise bir internet bağlantısı ve akıllı bir telefon, tablet ya da bilgisayar.

  • Nefess Yoga

Nefess Yoga 2011 yılında Moda’da kurulmuş tüm ders ve pratiklerine çevrim içi olarak devam eden bir stüdyodur. Otuza yakın farklı branştan hoca ile haftada elliye yakın ders hizmeti veriyor. Stüdyo’da temel Hatha Yoga seansları dışında, Asthanga, Om Stili Vinyasa, Yoga Terapi, Yin Yoga seansları, Hamile Yogası, Anne bebek ve Çocuk Yogası seansları da düzenleniyor. Ayrıca, Ayurveda, Homeopati gibi pek çok farklı alanda seminerler ve Thai masaj, Tetik nokta, Derin Bağ Doku masajı gibi çeşitli masaj terapi alternatifleri sunuyor.

  • Flov Studio

Ece Targıt’ın kurucusu olduğu Flov Studio, vinyasa, hatha ve yin yoga, meditasyon, nefes dersleri ve atölyeler sunuyor.  On bir eğitmen ile derslerine çevrim içi devam eden stüdyonun derslerine web sitesinde bulabileceğiniz gibi üyelik ile katılabileceğiniz özel ritüeller ve derslere de ulaşabilirsiniz.

İstanbulun yoga merkezleri için araştırma yaparak kendinize yatırım yapmayı planlıyor olabilirsiniz. İnsanın kendisine yaptığı yatırımın en kalıcı ve en garanti yatırım olması ne kadar da ilginç. Örneğin finansal yatırımlar kaybedilebilir. Dostlar, eş ya da yakınlar yaşamınızdan uzaklaşabilir. Ancak bedeninize ve ruhunuza yaptığınız yatırım, sizinle hayat boyu yaşar. Bu nedenle kendiniz için bir adım atmanız çok kıymetli. Devamını getirmenizi dileriz 🙂

Yorum ekle