Yolcu360 Blog
istanbul-sinema-salonu-4.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > En İyi 14 İstanbul Sinema Salonu

En İyi 14 İstanbul Sinema Salonu

İstanbul’daki sinema salonları, genellikle alışveriş merkezlerinin içinde. Fakat şehir hala sokak sinemaları açısından da zengin olmayı sürdürüyor. Sizler için hazırladığımız İstanbul sinema salonu listemiz, tarihi salonlardan modern tasarımlara kadar pek çok yapıyı içeriyor. İşte en güzel İstanbul sinema salonları!

istanbul-sinema-salonu-4.jpg

  • Atlas Sineması

Tarihi Atlas Pasajı’nda yer alan Atlas Sineması, 1870’de Pera’da çıkan büyük yangından sonra, Sultan Abdülaziz döneminde Agop Koçeyan isimli Ermeni işadamı tarafından kışlık kullanılmak için yaptırılmış.

Atlas Pasajı 1932 yılında onarılarak eğlence ve sanat merkezi olmuş. 1948’den beri faaliyet gösteren Atlas Sineması, günümüzde 500, 130 ve 85 kişilik salonlarıyla hizmet veriyor.

  • Capitol Spectrum Cineplex

Üsküdar’daki Capitol Alışveriş Merkezi’nin içindeki Capital Spectrum Cineplex, 10 adet salona sahip. Kavisli ekranları sayesinde tüm salonlarda her açıdan rahatlıkla film izleyebilirsiniz. Ayrıca dört salonunda yüksek kaliteli Dolby Atmos ses sistemi de var.

Futbol stadyumu şeklindeki sinema salonlarında koltuk yüksekliğini değiştirebiliyorsunuz. Ek olarak salonda, bedensel engelli bireyler için de özel koltuklar yer alıyor. Salonlarından biri ise VIP konsept sunuyor.

  • Kadıköy Sineması

İlçenin en eski sinema salonlarından biri olan Kadıköy Sineması, Bahariye Caddesi üzerindeki Kadıköy Pasajı’nda yer alıyor. 318 koltuk kapasiteli sinema salonu olarak hizmet veren yapı, turistler arasında da oldukça popüler.

istanbul-sinema-salonu-4.jpg

  • Cinemaximum İstinyePark

İstinyepark Cinemaximum, ziyaretçilerine hem ulaşım hem de seyir açısından gayet konforlu bir deneyim sunuyor. 

12 adet sinema salonu bulunan yapıdaki sinema perdeleri, İstanbul’daki diğer salonlara göre daha büyük. Böylelikle 3D sinema teknolojisini IMAX ile normalden çok daha büyük perdede izleme imkanına sahip oluyorsunuz.

  • Avşar Sinemaları

Avşar Sinemaları, İstanbul’un Anadolu yakasındaki Kartal semtinde ve Sahil yolu üzerindeki İstMarina Alışveriş Merkezi’nin içinde yer alıyor. Ayrıca sinema, Avşar Film isimli ünlü yerel film şirketine ait.

istanbul-sinema-salonu-4.jpg

  • Bulvar 216 Cinemo

Batı Ataşehir’de yer alan Bulvar 216 Cinemo, sinemaya yeni bir vizyon kazandırma vizyonuyla yola çıkmış. Yapıdaki 6 salon, yaklaşık 2000 misafir ağırlama kapasitesine sahip.

  • Cinemaximum Zorlu Center

İstanbul’un en ünlü alışveriş merkezlerinden biri olan Zorlu Center’da, ikisi VIP salon olmak üzere toplamda 14 adet sinema salonu mevcut. Zorlu Center Cinemaximum salonuna metro, metrobüs ya da otobüsle kolaylıkla ulaşabilirsiniz.

  • CinemaPink Profilo

CinemaPink Profilo, Mecidiyeköy’deki Profilo Alışveriş Merkezi’nde yer alıyor. Yapı, toplamda 760 koltuk kapasiteli 7 adet salona sahip. CinemaPink Profilo, salonlarında Dolby Atmos ses sistemine sahip olması ve merkezi konumu sebebiyle İstanbul’un en iyi sinema salonlarından biri olarak kabul ediliyor.

  • Cinemaximum Marmara Forum

Cinemaximum Marmara Forum, ülkemizde 4DX filmlerin ilk kez gösterilmeye başlandığı ilk sinema salonu olma özelliğine sahip. Salon, hareketli koltukları, su ve rüzgâr gibi efektleriyle ziyaretçilerine unutulmaz deneyimler sunuyor.

İstanbul’un en iyi alışveriş merkezlerinden biri olan Marmara Forum, Bakırköy’de yer alıyor. Sultanahmet başta olmak üzere turistik merkezlere de yakınlığı sebebiyle pek çok turistin de odak noktası.

istanbul-sinema-salonu-4.jpg

  • Cinemaximum CITY’S Nişantaşı

Cinemaximum CITY’S Nişantaşı, 7 sinema salonu ve 700 metrekare fuaye alanıyla öne çıkıyor. İsminden de rahatlıkla anlaşılacağı üzere salon Nişantaşı semtinde yer alıyor. City’s Nişantaşı’nın koltuklarını Ferrari’nin tasarımcısı tasarladığı için burada rahat bir film deneyimi yaşayabilirsiniz.

Türkiye’deki dijital dizi ve film kanalları için bir liste arıyorsanız, 9 platformu sizin için anlattığımız Türkiye’de Hizmet Veren 9 Dijital Tv Platformu yazısı için tıklayın.

  • Soho House Sinema

Soho House Sinema Beyoğlu’nda hizmet veriyor fakat pek çok kişi burada sinema salonu olduğunu bilmiyor.

Her koltuğun yanında ufak bir masa ve gece lambası var. Dilerseniz ayaklarınızı uzatabileceğiniz bir de pufa sahipsiniz. Genellikle film festivali gösterimleri olsa da otantik salonda oldukça keyifli hissedeceksiniz. Olur da Soho House’da gösterim varsa kaçırmamanızı tavsiye ediyoruz.

  • Forum İstanbul Sinema

Forum İstanbul sineması, isminden de anlaşılacağı üzere Bayrampaşa’daki Forum İstanbul Alışveriş merkezinde yer alıyor. İstanbul’un ilk alışveriş merkezlerinden olan İstanbul Forum, aynı zamanda şehrin en büyük yapılarından biri. Ayrıca Forum İstanbul, zaman içinde arkadaşlar arasında sinemaya gidilmek istenildiğinde akla ilk gelen sinema salonlarından biri haline geldi. Sinema alışveriş merkezinde olduğu için filmden önce mağaza gezebilir ya da dilerseniz bir şeyler yiyebilirsiniz.

  • Mall of İstanbul Sinema

Başakşehir’de yer alan Mall of İstanbul AVM de tıpkı Forum İstanbul gibi sinemasıyla öne çıkan yapılardan. Erken saatlerde gelip AVM’yi baştan aşağı gezdikten sonra istediğiniz film seansına katılabilirsiniz. 

Ayrıca çiftler için oldukça rahat sevgili koltukları da mevcut. Burada sevgilinizle konforlu bir şekilde sinemanın keyfini çıkarabilirsiniz.

  • Vadi İstanbul Sinema

Mars Cinema Group’un hizmet verdiği Vadi İstanbul Sineması, size konfor, ergonomi ve çeşitliliği bir arada sunuyor. Vadi İstanbul’da 11 adet salon var. Ayrıca burada yer alan Gold Class ve ScreenX salonlarında yeni sinema teknolojilerini de deneyimleyebilirsiniz. 

Gold Class salonda yatabilen geniş özel koltuklar var ve ayrıca şal ve terlik servisi hizmeti alıyorsunuz. Burada kendi salonunuzdaymışsınız gibi hissedebilirsiniz. ScreenX salonu ise özel akustik ses sistemine sahip.  Salonun neresinde olursanız olun filmi mükemmel şekilde izleyebileceğiniz 270 derece görüş açısına sahip perde tasarımı mevcut.

İstanbul Sinemalarını Keşfetmek İçin Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

İstanbul araç kiralama seçeneklerinde birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

 

Yorum ekle