Yolcu360 Blog
Karaköy Görselleri

İstanbul Karaköy Gezi Planı

İstanbul Karaköy’de ne yenir? Karaköy’de gezilip görülecek neler var? Karaköy  araç kiralama seçenekleri neler?

Karaköy Gezi Planı

Karaköy, İstanbul’un Beyoğlu ilçesinde bulunan ve tarihi dokusuyla, kafeleri, restoranları, barları, sanat ve kültür faaliyetleri ile her gün İstanbul’un her yerinden pek çok kişinin ziyaret ettiği oldukça merkezi bir semt. Tarih boyu, özellikle de bir liman oluşunun faydasını görerek İstanbul’un ticaret ve finans merkezlerinden biri olmuştur. Semtin bu yanı en çok 19. Yüzyılda ortaya çıkıyorken, semt hala bir ticaret ve finans merkezi.

Rent a car İstanbul için İstanbul Ümraniye araç kiralama seçeneklerine bakabilirsiniz.

Karaköy’ün En İyi 12 Mekanı

İstanbul’daki Havalimanlarından Karaköy’e Nasıl Gidilir?

Karaköy, İstanbul’da şu anda hizmette bulunan iki havalimanının tam ortasında kalıyor diyebiliriz. Atatürk Havalimanı’ndan Karaköy’e gitmek için şehrin içinde pek çok otobüs hattını kullanabilirsiniz. Bu otobüs hatlarına erişmek için, havalimanından taksiye binebilir veya havalimanından kalkan metro aracılığı ile yakındaki bir durağa erişebilirsiniz. Havalimanından bindiğiniz metro ile Şirinevler durağında aktarma yapıp Metrobüs’e binebilir, Mecidiyeköy’de inip metroya aktarma yaparak Karaköy’e ulaşabileceğiniz gibi Cevizlibağ durağından aktarma yapıp tramvay ile de Karaköy’e gidebilirsiniz. Sabiha Gökçen Havalimanı’ndan ulaşmak içinse havalimanından çıktıktan sonra otobüse binerek Kartal metro istasyonu yakınlarında inmeniz, metro ile Kadıköy’e kadar gidip oradan vapurla Avrupa yakasına geçmeniz gerekecektir.

İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı araç kiralama ile Karaköy’e ulaşmak en kolay seçenek olabilir. Karaköy araç kiralama  seçenekleriyle de şehri gezebilirsiniz. 

Karaköy’de Alışveriş Merkezi Var Mı?

Karaköy şehrin merkezinde bulunan diğer semtlerin aksine bünyesinde mağazaları bir araya getiren bildiğimiz anlamda bir alışveriş merkezi barındırmıyor. Bunun başlıca sebebi semtin kendisinin adeta dev bir alışveriş merkezi gibi olması olabilir. Karaköy’de her adım başı farklı bir mağaza, farklı bir restoran, farklı bir işletmeyle karşılaşmak mümkün. Dolayısıyla alışveriş ihtiyaçlarımızın tümünü bu yollardan karşılayabiliyoruz.

Fakat yine de alışveriş merkezi arıyorsanız, Karaköy’e hiç de uzak olmayan İstiklal Caddesi’ndeki pasajlara ve Demirören Alışveriş Merkezi’ne uğrayabilirsiniz.

 Araba kiralama İstanbul kapsamında İstanbul Bostancı araç kiralama seçeneklerinden faydalanabilirsiniz.

Karaköy’de Gezilecek Yerler Nereler?

Karaköy, bilhassa Osmanlı döneminde, daha sonra da uzun yıllar boyu Cumhuriyet döneminde İstanbul’daki gayrımüslimlerin yaşadığı bir semt olagelmiş. Bu yüzden Karaköy’de pek çok tarihi kilise, sinagog ve benzer bağlamlarda azınlık eserleri bulunuyor. Bunlardan birkaçını sayacak olursak; 1604 yılında inşa edilen San Petro ve Paolo Kilisesi, 1675-1677 yılları arasında Fransızlar tarafından inşa edilen ve daha sonra 1908’de Avusturyalılar tarafından restore edilen Sankt Georg Kilisesi, 1360 civarında inşa edilen, İstanbul’un en eski Ermeni kilisesi olan Surp Sarkis Kilisesi, Neve Şalom Sinagogu, Tofre Begadim Sinagogu, Zülfaris Sinagogu.

Bunlar haricinde 2004 yılından bu yana İstanbul’un en mühim sergilerine ev sahipliği etmiş, önemli müzelerinden biri olan İstanbul Modern’e bir uğramak elzemdir. Keza Osmanlı Bankası ve Türkiye Yahudi Müzesi de merak edenlerin ilgisini çekebilir.

Ayrıca, Karaköy gitmişken Galata Kulesi’ne yürümemek, İstanbul’un en karakteristik öğelerinden birine selam vermemek de olmaz.

İstanbul araç kiralama seçeneklerini inceleyerek, İstanbul turu için yola çıkmaya hazırlanın.

Karaköy’de Ne Yapılır?

Karaköy şehrin yerlileri için çalışılıcak, ara sıra kafe ve barlar için uğranılacak, zaman zaman alışverişe gidilecek bir semt iken, ziyarete gelmiş yerli ve yabancı turistler içinse tarih kokan sokaklarında gezilerek ambiyansı duyumsanacak bir yer.

 

Yorum ekle