Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Bursa Etkinlik Takvimi Nisan 2024

Bursa Etkinlik Takvimi Nisan 2024

Bursa etkinlik takvimi Nisan programı belli oldu! Türkiye’nin dördüncü büyük şehri olan Bursa, ülkemizin önemli kültür ve sanat merkezleri arasında. Tarihi boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapan şehrin zengin tarihsel mirası, kültürel kimliğini belirleyen unsurlar arasında yer alıyor. 

Yılın her döneminde canlı, dinamik ve renkli etkinlikleri ile dikkat çeken Bursa, bahar aylarında daha bir canlı ve cıvıl cıvıl oluyor. Bursa etkinlik takvimi Nisan programı içinde konserlerden festivallere, sergilerden sahne gösterilerine geniş kültürel yelpazeyi bulabilirsiniz. Hele 2024 Nisan ayı da bu anlamda şehrin kültür ve sanat hayatına dokunan bir dolu etkinliğe ev sahipliği yapıyor. Baharın coşkusunun salonlara galerilere yansıdığı bu dönemde, şehir birçok yerli ve yabancı sanatçının etkinlik rotalarının ilk sıralarında yer alıyor. Bursa etkinlik takvimi nisan ayı boyunca son derece keyifli ve eğlenceli aktivitelerle dolu olacak. Şehrin atmosferindeki bu sanat ve kültür coşkusuna katılmak isteyen herkesi yazımızı okumaya davet ediyoruz. Burada sevdiğiniz sanatçıların ve izlemek istediğiniz oyunların ayrıntılarını ve tarihlerini bulabilirsiniz.  

Bursa araç kiralama seçeneklerinde birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 180 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz.

Bursa Konserleri Nisan 2024

bursa-etkinlik-takvimi-nisan-1.jpeg

Nisan ayında Bursa, müzik tutkunları için Türk halk müziği, blues, caz, pop, özgün tarz gibi birçok farklı türlerde ve muhteşem konserlere ev sahipliği yapacak. Birbirinden ünlü sanatçıların konser vereceği şehir, müzik severlerine dolu dolu bir program sunmaya hazırlanıyor. Bu anlamda birçok fırsat sunan şehirde müzikseverler, yerel ve ulusal sanatçıların birçok sanatçının canlı performanslarını izleme fırsatı bulabilecekler. Bursa Nisan ayı konserleri için şimdiden kendi takviminizde yer ayırmanızı öneriyoruz.

  • Çağan Şengül Konseri

Müzik hayatına 14 yaşında babasının hediye ettiği gitarla başlayan Çağlayan Şengül, Bursa müzik sahnelerinin tanınan isimleri arasında bulunuyor. Cem Adrian ve Halil Sezai’den ilham alan sanatçı, kendine özgü tarzı ve dokunaklı sözleriyle dinleyenlerini derinden etkiliyor. 30’un üstünde besteye imza atan sanatçı, Papatya, Kırlangıç, Seni Kaybettim, Küçüğüm, Sen Diye, Nereye Gidiyorsun ve Bir Deli Hasret gibi şarkılarıyla tanınıyor. Çağlayan Şengül’ün eşsiz performansını izleyebileceğiniz muhteşem gece için bilet satışlarının başladığını duyuruyoruz. 

12 Nisan 2024, 22:00

Hayal Kahvesi Bursa

250 TL’den başlayan fiyatlarla (Aynı seans için 2 bilet alırsanız birisi bedava)

  • Retrobüs Konseri: Geçmişe Yolculuk

Müzikseverleri geçmişe götürüp tekrar geri getiren grup, efsanevi müzik parçalarının çabucak unutulması ya da değersizleşmesine karşı bir duruş sergiliyor. Sevilen şarkıları, döneminin kostümleriyle söyleyen Retrobüs, müzikal kabare şeklindeki performanslarıyla büyük ilgi görüyor. Cem Karaca, Barış Manço, Erkin Koray gibi 60’ların, 70’lerin ve 80’lerin efsane isimlerinin şarkılarını en özgün haliyle sunan grup, Bursa konseri için şehrinize geliyor. Geçmişin efsane şarkılarını yeniden hayata geçiren grubun, sahne performansına tanık olmak için şimdiden yerinizi ayırtmanızı tavsiye ediyoruz. 

13 Nisan 2024, 22:00

Hayal Kahvesi Bursa

200 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Emre Fel Konseri

Anadolu rock müziğinin genç sanatçılarından Emre Fel, duygusal şarkılarıyla Türk müzik sahnesinde sağlam bir yeri bulunuyor. Müziğe olan tutkusu, Anadolu müziğine olan sevgisiyle dikkat çeken Emre Fel, Bursa’nın müzikseverleriyle buluşmaya hazırlanıyor. Bu Anadolu’nun bağrından çıkan sanatçıyla müzik dolu bir gece geçirmek isterseniz şimdiden yerinizi ayırtmalısınız. 

19 Nisan 2024, 21:00

Jolly Joker Bursa

456 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Emre Kaya Konseri

1981 doğumlu Emre Kaya, duygusal sözleri ve etkileyici sesiyle tanınıyor. Türk pop müziğinin sevilen sanatçıları arasında yer alan sanatçı, “Aşifte”, “Beni Al”, “Apayrı”, “Usta Şarkılar”, “Yüzüme Söyle” gibi başarılı albümleri ile tanınıyor. Türk pop müziğinin bol ödüllü sanatçıları arasında yer alan Emre Kaya, Bursa’nın müzikseverleri için sevilen şarkılarını seslendirecek. “Yapboz”, “Apayrı” gibi hit şarkılarını söyleyecek olan sanatçının canlı performansını kaçırmamanızı öneriyoruz.

19 Nisan 2024 – Cuma

Hayal Kahvesi- Bursa

125 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Redd Konseri

Türk Alternatif rock sahnesinin önde gelen isimlerinden Redd, 1996 yılında İstanbul’da kuruldu. Müzik yaşamları boyunca birçok başarılı albüme imza atan grup, Türk müzik sahnesinde önemli bir alan kaplıyor. Yurt içi kadar yurtdışında da büyük bir hayran kitlesine sahip Redd, “Kirli Suyunda Parıltılar”, “21”, “Aşk”, “Bırak”, “Özgürce Yaşa” gibi hit şarkıları ile tanınıyor. Grup, efsanevi şarkılarını Bursa’da seslendirmek için rotasını şehrinize çeviriyor. Redd’in unutulmaz performansını kaçırmamak için şimdiden yerinizi ayırtın

26 Nisan 2024, 21:30

Milyon Performance Hall

165 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Yeni Türkü Konseri

Bugüne kadar pek çok unutulmaz şarkıya imza atan Yeni Türkü, Türk halk ezgilerini kendi özgün tarzlarıyla harmanlamalarıyla tanınıyor. Özgün müzik ve protest müzik tarzlarında eserleri olan grubun geniş bir hayran kitlesi bulunuyor. Yeni Türkü, Türk müziğinin eşsiz sesini Bursa’ya taşımak için şehrinize geliyor. Grubun şarkılarına eşlik etmek ve müzik dolu muhteşem bir gece geçirmek için şimdiden biletlerinizi alabilirsiniz.

27 Nisan 2024, 21:30

Milyon Performance Hall 

165 TL’den başlayan fiyatlarla

Bursa Tiyatro Oyunları Nisan 2024

bursa-etkinlik-takvimi-nisan-1.jpeg

Osmanlı Devletinin ilk başkenti olan Bursa, tarihini ve kültürel mirasının izlerini gururla şehrin her köşesinde taşıyor. Yıl içinde birçok kültürel faaliyete ev sahipliği yapan şehir, tiyatro tutkunlarına da unutulmayacak için de dolu dolu programlar sunuyor. Bursa Devlet Tiyatrolarının da desteği ile şehir tam bir kültür merkezi konumundadır. Birbirinden değerli sanat galerileri ve tiyatro sahneleriyle Bursa, Nisan ayında da kapılarını birçok oyun için açıyor. Baharın gelişi ve Ramazan Bayramı tatili şehrin sahnelerini daha bir canlandırıyor. Bursa etkinlik takvimi kapsamında Nisan tiyatro oyunları dramdan komediye, çocuk oyun oyunlarından klasiğe geniş bir yelpazede tiyatro severleri bekliyor. Bursa tiyatro takvimi nisan ayı oyunları için okumaya devam etmeniz önerilir. 

  • Tarla Kuşuydu Juliet- Bursa DT

Bu oyun, Shakespeare’in klasik eseri Romeo ve Juliet’in efsanevi aşklarının gerçek hayattaki olası sonuçlarını mizahi bir bakış açısıyla anlatıyor. Ephraim Kishonun kurguladığı oyunda Romeo ve Juliet evliliğinde 30 yıl geçmiş ve çocukları büyümüştür. Oyun, klasik aşk hikayesini modern bakış açısıyla yorumlayarak izleyenlerine eğlenceli ve düşündürücü bir tiyatro deneyimi sunuyor.  

02, 03, 04, 05, 06 Nisan 2024, 20:30

06 Nisan 2024, 15:00

Ahmet Vefik Paşa Bursa Devlet Tiyatrosu

25 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Komedyen Kadınlar Tiyatro Oyunu

Hayatın tam ortasından içinizi ısıtan bir öykü izlemek isterseniz, bu oyunu kaçırmamanızı öneriyoruz. Geçmişlerinde oldukça başarılı komedyen iki kadının öyküsünü anlatan oyun, yaşamın iniş ve çıkışlarını seyirciye eğlenceli şekilde sunuyor.  Bu oyunda hayatın ikinci baharında neler yaşanacağını keşfetmeye hazır olan kadınların hikayesi izleyenlerine kahkahalarla dolu bir deneyim vadediyor. Yılmaz Erdoğan’ın yazdığı oyunu, Cengiz Sezgin yönetiyor. Dostluğun gücünü ve ikinci şansların değerini anlatan oyun için şimdiden yerinizi ayırtmanızı öneriyoruz. 

06 Nisan 2024, 20:30

Bursa Nilüfer Sahnesi

260 TL’den başlayan fiyatlarla

  • İntihar Şov Tiyatro Oyunu

Barış Atay’ın yazıp oynadığı bu tek kişilik oyun, izleyenlerini bir yazarın iç dünyasına yolculuğa çıkartıyor. Hayatı, seçimleri, kendi iç dünyasındaki hesaplaşmalara tanık olacağınız bu oyunda çaresizliği içinizde hissedeceksiniz. Bu tek kişilik performans, Barış Atay’ın etkileyici oyunculuk yeteneği ve güçlü metniyle izleyicilere unutulmaz bir deneyim sunuyor.

06 Nisan 2024, 20:30

BAOB Sahne, Bursa

350’den başlayan fiyatlarla

  • Plastik Aşklar Tiyatro Oyunu

İki farklı kadının çekişmesini ve yaşamla olan mücadelelerini konu alan “Plastik Aşklar”, izleyenlerine yaşamın içinden sıcacık bir komedi deneyimi sunuyor. Usta oyuncular Oya Başar ve Ebru Kural’ın muhteşem performansını izleyebileceğiniz oyun, sizleri kahkaha fırtınasına davet ediyor. Yaşamın karmaşıklığını hem düşündürücü hem de komik şekilde ele alan oyun için şimdiden yerinizi ayırtabilirsiniz.

13 Nisan 2024, 20:00

BAOB Sahne, Bursa

300 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Bir Baba Hamlet

Emrah Eren’in yönettiği Bir Baba Hamlet, aldığı 8 büyük ödülle “mutlaka izlemelisiniz” dediğimiz oyunlar arasında yer alıyor. Şevket Çoruh ve Günay Karacaoğlu’nun performansını izlerken kendinizi gülmekten alamayacaksınız. Sahnedeki enerjik performansları ve keyifli atmosferiyle izleyicileri kendine çeken ‘Bir Baba Hamlet”, Bursa’nın tiyatro severleri için perdelerini açacak.

19 Nisan 2024 20:30

Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi

550 TL’den Başlayan fiyatlarla

  • Boşanma Teklifi

“Seninle Evlenir miyim”, “Freud’un İnsanları”, “Etik Alkol” gibi tiyatro oyunlarının ünlü yazarı Barbaros Uzunöner, “Boşanma Teklifi” ile yine adından söz ettiriyor. Bu oyun, evliliği ve evlilikten beklentileri, çiftlerin uyumlarındaki uyumsuzluğun yaktığı ateşin hiç sönmemesini komik bir şekilde anlatıyor.  Barbaros Uzunöner ve Fulden Akyürek’in sahneyi paylaştığı bu aşırı hicivsel komedi, Bursa sahnelerinde izleyicilerle buluşmaya hazırlanıyor.  

26 Nisan 2024, 20:30

BAOB Sahne, Bursa

300 TL’den başlayan fiyatlarla

  • Etik Alkol Tiyatro Oyunu

Bu oyunda, özenle seçilen kelimelerle başlayan sohbetlerin, alkol tüketimiyle farklı konulara evrilmesini en komik şekilde izleyebilirsiniz. Ömer Hayyam, Neyzen Tevfik gibi pek çok ünlü yazarların ve şairlerin alkol deneyimlerini ve hikayelerinin odak noktasındaki etkilerini gözlemleyebilirsiniz. Komedi türündeki oyunda Aydın Boysan “nasıl içilmesi gerektiği” konusundaki ironik göndermelerine gülmekten kendinizi alamayacaksınız. 

30 Nisan 2024, 20:30

Bursa Aspera Sahne

250 TL’den başlayan fiyatlarla

Bursa Nisan Ayı Etkinlikleri 

Bursa, Nisan ayı etkinlikleri, sanatseverlere kültür ve sanat dolu bir atmosfer sunuyor. Şehrin dört bir yanındaki sanat galerileri, tiyatro ve konser salonları ay boyunca yoğun bir programla sanatseverlere kapılarını açıyor. Hatta aynı gün kentin birçok noktasında birkaç etkinliğe birden rastlayabiliyorsunuz. Konserler, tiyatrolar, çocuk oyunları, sergiler şehre kültürel anlamda renk katıyor. Bu ay nereye gidelim ya da ne yapalım diyorsanız, bu etkinlikleri değerlendirmenizi tavsiye ediyoruz. 

Yorum ekle