Haftasonu herkes şehirden uzaklaşmak için bir plan yapar. Son yıllarda Bolu Gölcük Gölü Tabiat Parkı da bu kaçış rotalarından biri olmaya başladı. Instagram’da gezi notlarını paylaşan Esmer Emin sizler için Bolu Gölcük Gölü Tabiat Parkı‘nı gezdi, gördü ve harika bir gezi rehberi hazırladı.
Büyükşehirlerin kalabalılığından, betonarme yapılardan uzaklaşıp kuşların cıvıltılarının olduğu, sincapların fotoğraf makinelerine poz verdiği bir Tabiat Parkı: Bolu Gölcük Gölü. Eğer siz de bu haftasonu için sakinliğe, doğaya ve sadeliğe teslim olmak istiyorsanız güzel bir yolculuğa hazır olun…
Gölcük Gölü tabiat yapısı
Bolu Gölcük Gölü Tabiat Parkı ‘nın etrafını saran ağaç toplulukları ve bitki örtüsü Bolu’nun diğer zenginliklerinden biri olarak karşımıza çıkıyor. Ağırlıklı olarak Saf Köknar, Köknarla bezenmiş ormanlara ek olarak kızılçam, ardıç, ahlât, gürgen, kızılcık, orman gülü, çobanpüskülü, orman sarmaşığı, mürver, sığırkuyruğu, titrek kavak ve daha bir sürü bitkiyi ve ağaç topluluğunu içinde barındırır. Bolu ormanlarında dağ çileğine ve kanlıca mantarı da yer yer karşılaşabileceğiz ve enfes tatlar alabileceğiz zenginliklerden sadece birkaçı… Temmuz ile Eylül arasında gölün içlerinde yerleştirilmiş nilüferlerin su yüzüne çıktıkları vakittir her ne kadar sonradan eklenseler de çok güzel bir görüntü oluşturduklarını dile getirmek isterim.
Bolu Gölcük Gölü Tabiat Parkı’na nasıl gidilir?
1958 yılında yapılan Gölcük Tabiat Parkı; Bolu merkeze bütünü asfalt yol olup 13 km uzaklıkta 1217 m yüksekliğinde ve en derin yeri ise 5m’dir.Bolu merkezden Karacasu istikameti üzerinden Seben-Kıbrısçık yoluna devam edilip varabileceğiniz Gölcük Gölü özel araçla sadece 20 dakika kadar bir süre alıyor. Bu sebeple bölgeyi rahatça dolaşabilmeniz için Yolcu360’tan kiralık araç fiyatları‘na göz atmanızda fayda var.
Bolu Gölcük Gölü Tabiat Parkı Giriş ücretleri
Bolu Gölcük Gölü Tabiat Parkı ‘na özel araçla giriş yapacak veya şahıslar için
Şahıs:5 TL
Otomobil:15 TL
Transit Araçlar:45Tl
Bolu Gölcük Gölü Tabiat Parkı’nda ne yapılır?
Bisiklet ve Yürüyüş Parkurları
1300m metre kıyı uzunluğuna sahip olan Bolu Gölcük Gölü Tabiat Parkı yeni yapılan yürüyüş ve bisiklet parkurlarıyla beraber yeni parkurlar da eklenmeye devam edilmekte. 2000m parke yola sahip olan Bolu Gölcük Gölü Tabiat Parkı’nda hem yürüyüş yapabilir hem de bisiklete binebilirsiniz.
Piknik Alanları
Bolu Belediyesi tarafından özenle yapılmış açık ve kapalı çardaklar, banklar, mangallıklar mevcuttur. Yer ateşi yakmamanız için yapılan mangallıklar işinizi çok kolaylaştıracaktır. Alış-veriş için küçük bir market var ancak her istediğinizi orada bulamayabilirsiniz veya pahalı gelebilir. Merkezden yukarı doğru çıkarken Karacasu köyünün sağındaki marketlerden ihtiyaçlarınızı karışılabilir. Bolu’nun meşhur patates ekmeğini, Bolu Gölcük Gölü Tabiat Parkı’na giden yolun sol kenarındaki fırından karşılayabilirsiniz.
Tesisler
Bolu Gölcük Gölü Tabiat Parkı’nda üç otopark, 1 market, 3 Restaurant, 1 cami,1 çocuk parkı 4 Wc, 6 adet çeşme, (Gölcük kır evleri) bungalov evler büyüklükleri farklı olan üç adet iskele ve sürekli kartpostallarda gördüğümüz Orman işletmeye bağlı olan bir villa bulunmaktadır. Villa sadece devlet büyükleri tarafından kullanılıyor bir de Acun Ilıcalı’nın kaldığını biliyorum 🙂 Çeşmelerden akan suyun hepsi doğal kaynak suyudur. Bolu’nun tabiriyle Kökez suyudur. İçilebilir ve çaya en uygun su olduğu söylenir. Bungalovları hafta içi kiralamanızı tavsiye ederim hem Pazarlık yaparak daha uyguna kalırsınız hem de hafta sonu olan insan kalabalığından uzak sakin birkaç gün geçirirsiniz. İskelelerde hem balık tutabilir hem de çok güzel fotoğraflar çekebilirsiniz.
Aktiviteler
1958’den beri geliştirilmeye çalışılan bu doğa harikası göl bünyesinde sazan, ot sazanı, kefal, kadife türünde balıkları barındırır. Gölde amatör balıkçılık belgesi olanlar gölde oltayla balık tutabilirsiniz. Amatör ve profesyonel olarak fotoğraf çekimleri yapabilirsiniz.
Her mevsim fotoğraflara ayrı bir güzellik katan Bolu Gölcük Gölü Tabiat Parkı yağmur sonrası güneşin açtığı zamanlarda ve karın gölü beyaza bürüdüğü zamanlarda ayrı bir güzellikle bize selamlar. Birçok düğün çekimi ve mezuniyet çekimini de ev sahipliği yapan Bolu Gölcük Gölü Tabiat Parkı tabiatın kalbi olan Bolu’nun şahdamarıdır. Kamp kurmak yasaktır ancak günübirlik çadır kurabilir veya gölün etrafında Bungalov evleri kiralayıp konaklayabilirsiniz. Bolu Gölcük Gölü Tabiat Parkı ‘ndaki tüm bu güzellikleri tadına vararak gezmek için Bolu araç kiralama seçenekleri ile ulaşım sorununuzu ortadan kaldırabilirsiniz. Bir sonraki seyahat rotasında buluşmak üzere…
Add comment