Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Eskişehir Gezi Rehberi | Eskişehir’e Nasıl Gidilir?

Eskişehir Gezi Rehberi | Eskişehir’e Nasıl Gidilir?

Özellikle haftasonunu geçirmek için gidebileceğiniz en güzel kentlerden biridir Eskişehir. Dokusuyla, havasıyla, sosyal yaşamıyla size çok şey vaat eder. Son yıllarda iç turizmin ve yerli turistlerin en uğrak noktalarından biri olmasının sebebi de bu samimi vaatleridir aslında. Eskişehir gezi rehberi için araç kiralama opsiyonlarından yararlanarak, onu daha yakından tanımaya ne dersiniz?

Eskişehir Gezi Rehberi

Eskişehir, bir turizm projesi başarısıdır. Denizi olmayan, bir göl kenarında bulunmayan, etkileyici bir doğa manzarası da sunmayan ancak özellikle yerli turistlerin sürekli ziyareti ile bölge halkını kalkındıran bir projenin başarısıdır. Peki, insanlar Eskişehir turlarına neden çıkıyor ya da akın akın bu şehirde neyi görmeyi planlıyorlar?

 

Eskişehir’de Gezilecek Ne Var?

Eskişehir’de Avrupa kentlerini aratmayacak derecede başarılı bir şehir planı var. Bizim şehirlerimizde pek alışkın olmadığımız geniş kaldırımlar, düzenli bir şehir yapısı ve temiz bir kent tek başına görülmeye değer.

Şehrin hemen her yerinde ilgi çekici heykel çalışmaları var. Üstelik bu heykeller, yaşamın içinden konular sunuyor. Sadece heykelleriyle bile açık hava sanat galerisi gibi kent.

Daha önce suyu kurumuş ve şehrin çöplerinin atılmaya başlandığı Porsuk Çayı, ıslah edilerek enfes bir doğa güzelliği sunmuş. Çayın üzerinde kano ile gezinti yapanlar hatta bir yapay plaj bile var. Şehrin hemen her yerinde müzeler var. Ama öyle sıkıcı tarihi kalıntıların sıkıcı şekilde istiflendiği müzelerden bahsetmiyoruz.

Her biri enteresan temalar işleyen, işlediği temayı da videolarla, görüntülerle anlatan müzeler bunlar. Bu şehirde müzecilik gerçekten çok başarılı. Hatta müze gezmeyi sevmeyenleri bile ikna edecek kadar başarılı. Tematik parklar, Avrupa ülkeleriyle yarışır düzeyde. Çok keyifli de bir doğal yaşam alanı var. Çocuklarla Eskişehir’e giderseniz ki bu şehir tam da çocuklarla gezmelik bir alan sunuyor, hayvanat bahçesini mutlaka görün.

 

Eskişehir’e Nasıl Gidilir?

Eskişehir’de havaalanı var. Ayrıca otobüsle ve kendi aracınızla da şehre gelebilirsiniz. Eskişehir – Anadolu Havaalanı arası yaklaşık 15 dakika. Eskişehir rent a car kapsamında Eskişehir Havalimanı araç kiralama seçenekleri ile şehir merkezine 15 dakikada ulaşabilir, kenti altınızda arabanızla gezebilirsiniz. Ayrıca Eskişehir oto kiralama için Eskişehir araç kiralama şirketlerinin fiyatlarına da hızlıca yolcu360.com ile bakabilir, şehir merkezinde de araba kiralayabilirsiniz. Peki, Eskişehir’de neler yapabilirsiniz?

Eskişehir Turu

Merkeze geldiğinizde ilk yapmanız gereken Odunpazarı bölgesini gezmek olmalı.Şehrin en eski yerleşim merkezi olan yer Odunpazarı evleri ile ünlüdür. Osmanlı sivil mimarisinin en iyi örneklerinden olan evler birçok hikayeyi de içlerinde barındırıyor. Aynı yerde, eski konaklardan biri aynı zamanda Çağdaş Cam Sanatları Müzesi olarak kullanılıyor. Müzede sergilenen eserleri mutlaka görmelisiniz. Çünkü bir çok sanatçıya ait farklı cam uygulamalarıyla sizi şaşırtabilecek potansiyele sahip.

Müzeden çıkıp başka bir müzeye girmek isterseniz, hemen yan tarafta Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi bulunuyor. Tarihi kişiliklerden sanatçılara, dünya liderlerinden bilim insanlarına kadar geniş bir mecrada, birçok isme ait balmumu heykelleri zevkle inceleyeceğinize eminiz.

Eskişehir’de Görülecek Yerler

Tarihe hoş bir bakış atabileceğiniz bölgede sadece tarihi evler yok, gezip görebileceğiniz tarihi ve turistik mekanlardan bolca bulunuyor. 1525 yılında yapılan Kurşunlu Cami ve Külliyesi şüphesiz ki en önemli olanlardan. Tarihi caminin külliye kısmında Lületaşı ve Fotoğraf Müzeleri, cam üfleme atölyesi ve el sanatları çarşısı mevcut.

Atlıhan El Sanatları Çarşısı da aynı bölgede yer alan bir başka el sanatları çarşısı. Eski tarihte han olarak yapılmış, 2 katlı, ortası avlulu şirin mi şirin bir yapı. Eskişehir’de, lületaşı ve diğer yöresel ürünler için ailecek gezmeniz gereken yerlerin başında geliyor.

Eh, bu kadar gezdikten sonra kısa bir mola verip birşeyler yemek isterseniz, Odunpazarı’nın üst kısımlarındaki Şelale Park’a uğramalısınız. Muhteşem bir Eskişehir manzarası eşliğinde çay / kahve içebilir, çiğ börek gibi Eskişehir’e ait yöresel lezzetleri tadabilirsiniz. Unutmadan… parka adını veren yapay şelale de ayrı bir güzel sunuyor bize.

Yemek molasının ardından bir müze daha gezelim derseniz, Atatürk Bulvarı’ndaki Eti Arkeoloji Müzesini görmelisiniz. 2000’den fazla eser, sizi tarihin bir çok dönemine uzanan bir geziye çıkarabilir.

Parklar genel olarak tarihi ve turistik geziler için uygun olmayabilir ama Sazova Bilim, Sanat ve Kültür Parkı’nı da görmeden geçmek olmaz. Eskişehir Hayvanat Bahçesi, Eti Sualtı Dünyası, Sabancı Uzay Evi, Türk Dünyası Kültür Merkezi, Esminyatürk, Japon Bahçesi, Masal Şatosu ve Korsan Gemisi’ni barındıran park’ta ailecek keyif dolu ve eğlenceli saatler geçireceğiniz garantidir.

Eskişehir’in en bilinen, en sevilen yerlerinden birini sona sakladık: Porsuk çayı ve Adalar bölgesi. Neredeyse şehri ikiye bölen Porsuk çayı üzerinde bot veya gondol gezileri yapabileceğiniz gibi, yürüme alanlarını kullanarak uzun ve keyifli vakit geçirebilirsiniz. Yeme içme konusunda da çay boyunca sıralanmış kafe ve restoranlarda da farklı mutfaklara ait değişik lezzetleri ailecek, güvenle tadabilirsiniz.

Eskişehir Havalimanı araç kiralama seçenekleri ile şehir merkezine 15 dakikada ulaşabilir, kenti altınızda arabanızla gezebilirsiniz.

 

Yorum ekle