Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Erfelek Tatlıca Şelaleleri / Sinop Gezi Rehberi

Erfelek Tatlıca Şelaleleri / Sinop Gezi Rehberi

Sinop Erfelek Tatlıca Şelaleleri, Sinop gezi rehberi içinde mutlaka ziyaret edilmesi gereken doğa harikalarından biri. Türkiye’deki tatlı su kaynakları arasında belki de manzarası en güzel olanlarından biri Erfelek Şelalesi…. Sinop gezi turu yaparken es geçemeyeceğiz bir yer olan Erfelek sizi büyüleyecek.

Sinop gezi turları genellikle bahar ve yaz aylarında yapılıyor siz de hava şartlarını düşünerek Sinop gezi planı ayarlamanızı bu aralıklarda yapabilirsiniz. Sinop Ayancık Akgöl‘ü ile, eşsiz manzaralar sunan Sinop Akliman ile birbirinden güzel nokta sizi bekliyor. Sinop sınırları içerisinde yer alan bu muhteşem gezi rotasını sizin için gezgin çiftimiz Merve ve Furkan gezdi, gördü ve kaleme aldı… Sinop araç kiralama yaparak gezmek avantajlı mı? gibi detaylarla birlikte bu yazıda.

Erfelek Tatlıca Şelaleleri

Erfelek Tatlıca Şelaleleri nerede? sorusunun cevabı ise Sinop. Birçok doğa harikasını bünyesinde toplamış olan Karadeniz Bölgesi’nin, Sinop ilinde yer alıyor Erfelek Tatlıca Şelaleleri. Anlatmaya kelimelerin yetmeyeceği güzellikte, eşsiz bir kartpostal gibi burası; kuş ve su seslerini, ağaçların hışırtısını bir arada çıkaran bir kartpostal. Bir tane değil tam 28 adet irili ufaklı takım şelalelerden oluşan bu doğal güzellik, henüz adını tam anlamıyla duyuramamış bir cennet köşesi. Sinop gezi rehberi listesinin olmazsa olmazı diyebiliriz bu eşsiz doğal güzellik için.

Erfelek Tatlıca Şelaleleri, 1997 yılında Erfelek Barajı’nın yapımı sırasında Devlet Su İşleri tarafından tesadüfen keşfedilmiş. Doğanın içine gizlenmiş bu cennetten köşeyi gezerken insan kendini bambaşka bir dünyada hissediyor gerçekten, her yana hayranlıkla bakıyor.

Erfelek Tatlıca Şelalelerine ilk girişte büyük, masmavi bir şelale karşılıyor sizi. Ormanın derinlerine doğru yol aldıkça manzara da hayli derinleşiyor. Yemyeşil ağaçlarla kaplı kuytu köşelerde birikmiş masmavi sular, suların etrafından göğe yükselen kayalar, kayaları saran sarmaşıklar… Her geçtiğiniz şelaleden sonra diğerine daha bir merakla ve heyecanla ilerliyorsunuz. Bize iyi ki gitmişiz dedirten bu güzelliği, Sinop’a yolunuz düşerse mutlaka görmenizi tavsiye ediyoruz. Sinop gezi turu yaparken mutlaka burayı da listenize eklemelisiniz zira çok güzel vakit geçireceğinize ve göreceğiniz manzaradan memnun olacağınıza eminiz.

Erfelek Şelaleleri Yürüyüş Parkuru

Erfelek Tatlıca Şelaleleri’nin tamamını gezebilmeniz ve bu eşsiz atmosferi tam anlamıyla hissedebilmeniz için 2 adet parkur yapılmış. Bunlardan biri yürüyüş parkuru diğeri ise doğa parkuru. Yürüyüş parkurunda şelaleleri yukarıdan görebileceğiniz tahta bir yoldan ilerliyorsunuz. Doğa parkurunda ise direk şelalelerin içinden geçerek, kayalara halatlar yardımı ile tırmanarak bir şelaleden diğerine yol alıyorsunuz.

Biz doğa parkurunu tercih etmiştik tabi ki. Bu parkurda manzarayı tam içinden görüyorsunuz, hatta manzaranın bir parçası oluyorsunuz. Tırmanmak falan dediysek gözünüz korkmasın, çok zor bir parkur değil, aksine çok eğlenceli. Hatta yazın o sıcakta buz gibi şelale sularından yürüyerek gittiğiniz için daha kolay bir yürüyüş oluyor bile diyebiliriz.

Dönüşte zaten yukarıdaki tahta yolu kullanıyorsunuz. Biz de dönerken o yolu kullanınca anladık ki yürüyüş parkurundan şelalelere baktığınızda aslında pek de bir şey gözükmüyor. Ağaçlar manzarayı kapatıyor. Hatta biraz önce de dediğimiz gibi doğa parkuruna göre çok daha yorucu, çünkü merdiven ve yokuş çıkıyorsunuz.

Bu arada, yürüyüş parkurunun bazı yerlerine doğa parkuruna yani şelalelere inen yollar ve merdivenler yapılmış. Böylece şelaleleri daha yakından görebiliyorsunuz.

Erfelek Tatlıca Şelaleleri Giriş Ücreti

Erfelek Tatlıca Şelaleleri belediye tarafından işletiliyor ve girişi de ücretli. Otopark sorunu bulunmayan Erfelek şelalesine giriş fiyatları aşağıdaki gibi:

  • Otomobil: 14 TL
  • Otobüs: 104 TL
  • Minibüs:68 TL
  • Şahıs: 4.5 TL
  • Bisiklet: 9 TL

Erfelek Şelaleler Nerede?

Sinop ili, Erfelek ilçesinde bulunan şelaleler, şehir merkezine 45, ilçe merkezine ise 11 kilometre uzaklıkta bulunuyor.  Tabelalar zaten yol boyunca yönlendiriyor misafirlerini ancak yol fazla virajlı, bu yüzden dikkatli olunmasında fayda var.

Sinop Hakkında Bilgi

Karadeniz Bölgesi’nin orta bölümünde yer alan Sinop, Boztepe Burnu üzerine kurulmuştur. Karadeniz’in en uç noktasında bulunan Sinop, şehir merkezinden denize girilebilecek nadir yerlerdendir. Başta Merkez, Boyabat, Ayancık, Gerze, Türkeli, Durağan, Dikmen, Erfelek ve Saraydüzü olmak üzere 9 adet ilçesi bulunmaktadır. En büyük ilçesi Merkez, en az nüfuslu ilçesi ise Saraydüzü’dür. Ayrıca Karadeniz’in de tek doğal limanı Sinop’tur. Yılın büyük bir bölümü yağışlı ve nemlidir. Şehir ikliminin en önemli özelliklerinden birisi devamlı rüzgârlı olmasıdır.

Erfelek Tatlıca Şelalelerine Nasıl Gidilir?

Sinop’ta bulunan Erfelek şelalelerine yolcu360’tan kiralık araç fiyatlarına göz atıp rahatlıkla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz.

Sinop Gezi Rehberi / Sinop Gezilecek Yerler / Sinop’ta Ne Yenir için Tıklayın!

Yorum ekle