Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > En İyi 5 Yapılacak Listesi Uygulaması

En İyi 5 Yapılacak Listesi Uygulaması

Günlük akışta sorumlu olduğunuz birçok görev var. Bu görevlerin belirli zamanlarda yapılması da son derece önemli. Planlı olmak adına günlük görevlerinizi listelemek kolaylık sağlayacaktır. Böylece liste üzerinden yapılanları kontrol ederek geriye kalan işlerinize odaklanabilirsiniz. Teknolojinin hayatımıza girmesi, birçok işlemi elektronik ortamlar üzerinden gerçekleştirmemizi sağladı. Bu sayede hem birçok alanda tasarruf sağlamak hem de pratik bir şekilde ilerlemek mümkün oluyor. Yapılacaklar listenizi de teknolojik bir boyutta oluşturmanız mümkün. Bunun için çeşitli özelliklere sahip birçok uygulama mevcut. İşte en iyi yapılacak listesi uygulamaları!

To Do List Uygulamaları

Temelde uygulamalar yapacağınız görevleri sıralayarak listelemenize olanak sağlıyor. Bu liste üzerinden görevler yapıldı olarak işaretlenebiliyor. böylece takip etmek daha kolay oluyor. Farklı özelliklerle de bu işlemleri daha kapsamlı hale getirmek mümkün oluyor. Özetle hayatınızı kolaylaştırmak adına yapılacaklar listesi uygulamalarını kullanmanız faydalı olabiliyor. Bu uygulamalardan en iyi 5 tanesini daha yakından inceleyelim.

Tick Tick

yapilacak-listesi-4.pngYapılacaklar listesi uygulamalarından en dikkat çekici olan Tick Tick ile başlayalım. Uygulama ücretsiz bir şekilde kullanılabiliyor. Ancak tüm özellikleri aktif edebilmek için ücret ödenmesi gerekiyor. Program üzerinden tam verim almanız için de bütün özelliklere erişebilmeniz önemli.

Genel özellikleri arasından en öne çıkan ayrıntı ise sade bir arayüze sahip olması. Karmaşadan uzak bir şekilde görevlerinizi sınıflandırabilmeniz mümkün oluyor. Böylece program ayrıntılarında zaman kaybetmek yerine kendi görevlerinize odaklanabiliyorsunuz. Cihazlar arasında senkronize olma özelliği ise işleri daha da kolaylaştırıyor. İşletim sistemi farklı olsa da cihazlarınız üzerinden yapılacaklar listenize erişebiliyorsunuz. Buda listenin tam zamanlı olarak fayda sağlaması anlamına geliyor.

Klavye ile veya ses kontrolü üzerinden görevler ve notlar oluşturmanız da mümkün. Böylece uygulama hızlı olmanız gerektiği zamanlarda size ayak uydurabiliyor. Hızlı bir tempo içinde unutmaktan korkuyorsanız da hatırlatıcı özelliğiyle devreye giriyor. Gerekli görevlerinize istenilen zaman ve mekan için hatırlatma özelliği ekleyebiliyorsunuz.

Belirli bir periyotta tekrarlamanız gereken görevleriniz varsa bunu da uygulama üzerinden ayarlayabiliyorsunuz. Böylece aynı görevi sürekli olarak sisteme girmenize de gerek kalmıyor. Tüm bunlar ve daha fazla özellik eşliğinde hazırladığınız listelerinize direkt olarak ana ekrandan ulaşabiliyorsunuz. böylece görevlerinizi görmek için uygulamaya girmenize de gerek kalmıyor.

Microsoft To Do

yapılacak-listesi-3Microsoft tarafından geliştirilmiş bir yapılacaklar listesi uygulaması olan Microsoft To Do çok yönlü bir program. Temel amaç olarak görevleri planlamanızı sağlasa da gelişmiş birçok özellikle kişisel bir asistana dönüşüyor. Gerekli geliştirmelerin yapılması ile güncel versiyonu oldukça verimli bir kullanım sağlıyor.

Microsoft To Do ile yapılacaklar listenizi oluşturabilirsiniz. Bunları gereken kategorilere göre; günlük, haftalık veya okul,iş gibi birçok başlık altında sınıflandırabilirsiniz. Bu sayede işler çok daha az bir karmaşayla takip edebileceğiniz hale gelir. Oluşturduğunuz listelerinizi de internet bağlantısı ile bütün cihazlarınızdan görüntüleyebilirsiniz. Bütün işletim sistemleri için senkronize bir şekilde çalışır.

Çalışma arkadaşları veya görev paylaşımı yapacağınız kişilere de listenizi kolayca ulaştırabilirsiniz. Pratik bir şekilde görev veya liste paylaşabildiğiniz için de işler çok daha hızlı ilerler. Kişisel bir asistan gibi davrandığından bahsetmiştik. Bunu destekleyen en büyük özelliği de uygulamanın öneriler sunması. Zaman içerisinde görev ve yapılacak işler alışkanlıklarınızı öğrenerek size bazı öneriler verir. Özellikle rutin halinde takip etmeniz gereken işlemler için önemli bir özellik.

Todoist

yapilacak-listesi-2.pngDiğer uygulamalar gibi planlama ve hatırlatma üzerine bir uygulama ihtiyacı içindeyseniz Todoist’i de düşünebilirsiniz. Temel olarak aynı prensiple görevlerinizi ve yapmanız gereken farklı işleri listeleyebilirsiniz. Daha sonra bu liste üzerinden yapıldı olarak işaretleme özelliğiyle biten görevleri listeden çıkarabilirsiniz.

Birçok farklı uygulama ile birleştirebileceğiniz Todoist çok daha geniş bir kullanım alanı sağlıyor. Böylece iş, okul veya günlük genel aktivitelerinizi daha kapsamlı bir şekilde programlayabiliyorsunuz. Hızlı bir şekilde yeni eklemeler yapmak için de kısayollar mevcut.

Farklı taslaklar üzerinden görevlerinizi özelleştirmek imkanınızda oluyor. Örneğin bir toplantı için ana hatlara sahip bir liste üzerinden de ilerleyebiliyorsunuz. Böylece sadece hatırlatmak için değil, aynı zamanda yapacağınız görev sürecinde de destek sağlamış oluyor. Bütün görevlerinizi de başkalarıyla kolayca paylaşabiliyorsunuz. 

Giyilebilir teknolojilerden akıllı saatlerinde hayatımızda büyük bir yeri var. Todoist uygulamasını akıllı saatiniz üzerinden de kontrol edebilirsiniz. Telefonunuzun yanınızda olmadığı zamanlarda bu ekstra özellik çok daha kullanışlı hale geliyor. Gün içinde hızlı bir liste kontrolü yapmak için de saate bakar gibi listenizi gözden geçirme imkanınız oluyor.

MinimaList

İsminden de anlaşılacağı üzere MinimaList, yalın ve basit bir kullanım tecrübesi sunuyor. Bütün karmaşık işler ve görevler için sade ve anlaşılır bir listeleme üzerinden hareket etmenize olanak sağlıyor. Genel olarak uygulamanın özellikleri bu sadelik ve basitlik üzerinden tanımlanıyor.

MinimaList ile yapılacaklar listenizi oluşturabileceğiniz gibi farklı birçok listeleme yapabilirsiniz. Alışveriş listesi, tarif için gereken malzemeler ve diğer ihtiyaçlarınız gibi farklı kategorilerden liste oluşturabilirsiniz. Bütün listelerinizi aynı anda kontrol edebilirsiniz.

Uygulama aynı zamanda karanlık mod desteği de sağlıyor. Böylece günün her saati listelerinize gözlerinizin konforunu bozmadan ulaşabiliyorsunuz. Bu açıdan ihtiyaç duyduğunuz her an hayatınızı organize etmek için uygulamaya erişebiliyorsunuz.

Any.do

yapılacak-listesi (1)

Any.do uygulaması yapılacaklar listesi ve daha fazlası için arayıştaysanız değerlendirmeniz gereken bir alternatif. Hem hatırlatıcı özelliği hem de geliştirilmiş takvim özellikleri ile hayatınızı organize etmeniz için iyi bir seçenek. Uygulama mobil olarak kontrol edebileceğiniz gibi masaüstü sürümünü de destekliyor. Böylece ihtiyaç duyduğunuz her alanda uygulamaya ulaşabiliyorsunuz.

Bütün cihazlarınız için senkronize olması da başka bir avantaj. Böylece cihaz işletim sistemleri farklı olsa da yapılacaklar listenize ve görevlerinize ulaşabiliyorsunuz. Sesli bir şekilde bilgi girişi de yapabilirsiniz. Böylece çok daha hızlı bir şekilde ilerleyebilirsiniz.

Uygulama ile elde ettiğiniz hızı diğer kişilerle de paylaşabiliyorsunuz. Ortak bir görev için diğer kişilerle paylaşım yapmak da oldukça pratik. Böylece hem kendi görevlerinizi hem de iş bölümünü gerçekleştirmeniz kolay oluyor. Any.do ile oluşturduğunuz çeşitli listeleri kategoriler halinde de diğer kişilere sunabiliyorsunuz.

Yapılacaklar Listesi Kullanmanın Faydaları Neler?

Yapılacaklar listesi uygulamaları hayatınızı kolaylaştırmak için geliştirilmiş. Hayatın genel akışında bazı şeyleri hatırlamak kolay olmayabiliyor. Kağıt kalem ile not almak ise zaman açısından pratik bir seçenek değil.  Aynı zamanda bir not defterini her an yanınızda taşımanız da zor. Ancak hemen her zaman yanınızda olan akıllı telefonlar üzerinden kontrol edebileceğiniz listelerin var olması işleri oldukça pratik bir hale getiriyor.

Her an ulaşılabilir olmasının yanı sıra sunduğu özelliklerle de uygulamalar hayatı daha düzenli bir hale getiriyor. Farklı kategorilerden sorumluluklarınızı planlayabilmek adına çeşitli özellikler ile listeler oluşturabiliyorsunuz. Böylece aklınızda tutmak zorunda kalmadan bütün işlerinizi tek bir platform üzerinden kontrol edebiliyorsunuz.

Yukarıda sıraladığımız uygulamalar genel olarak hayatınızı kolaylaştırmak adına sunulmuş farklı seçenekler. Hepsinin temelde amacı yapılacaklar listenizi oluşturmanız. Fakat uygulamaların içerikleri ve ücretsiz desteklediği özellikleri değişebiliyor. Bu noktada sizin için en önemli özelliklerden yola çıkarak bir karar verebilirsiniz. Hayatınızı planlamak için siz de bir yardımcı edinerek devam edebilirsiniz.

Günün Koşuşturmasına Yetişmek ve Yapılacak İşler Listenizi Tamamlamak İçin Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

 

Yorum ekle