Yolcu360 Blog
en-iyi-araba-filmleri
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Film / Dizi > En İyi Araba Filmleri Hangileri?

En İyi Araba Filmleri Hangileri?

Birçok farklı film türü olsa da pek çok kişi için araba filmleri özel bir yere sahip oluyor. Araba filmleri içerisinde hem aksiyon hem macera hem de aşkı barındırabiliyor. Bu nedenle araba filmleri her cinsiyete ve her yaş grubuna hitap edebiliyor. En iyi araba filmleri de birçok farklı kişiye hitap ediyor. En iyi yarış filmleri kategorisi de araba filmleri içerisinde yer alıyor ve zengin bir yelpazeye sahip oluyor. Bu filmleri görmek için tıklayın…

fast-and-furious

Araba Tutkunlarının Gözdesi Araba Filmleri

Araba tutkunlarının gözdesi araba filmleri, farklı konseptleri ile dikkat çekiyor. Pek çok kişinin düşündüğünün aksine araba filmleri tek ibr konsepti barındırmıyor. Bu filmler içerisinde aşk, heyecan gibi unsurlar da yer alıyor. Böylelikle araba tutkunları için araba filmleri alternatifleri ile dikkat çekiyor. Araba filmleri kapsamında binlerce film mevcut. Bu filmler arasında ise en popüler filmler özellikle gerek konuları, gerekse oyuncuları ile öne çıkıyor. Araba filmleri arasında yer alan popüler filmler herkese hitap edebilecek nitelikleri de barındırıyor. Araba filmleri kendi içerisinde yarış filmleri gibi özel kategorilere de ayrılıyor. Yani araba filmleri hem yarış içerikli olabiliyor hem de farklı film kategorileri ile de dikkat çekiyor. 

Araba filmleri için sınırsız bir yaş grubu var. Oldukça küçük çocuklar için de araba animasyonları alternatifleri mevcut. Bunun dışında yaşlılar, gençler gibi farklı yaş kategorilerine de araba filmleri hitap edebiliyor. Bunun yanında cinsiyet faktörü de dikkat çekiyor. Hem kadınlar hem erkekler araba filmlerine ilgi gösteriyor. 

Tarihin En Sevilen En İyi Araba Filmleri

en-iyi-araba-filmleri-2.jpg

Tarihin en sevilen araba filmleri kapsamında birçok film var. Ancak bunların arasında da sıyrılan ve öne çıkan filmler oluyor. Bu filmler özellikle ortak paydada milyonlarca kişinin beğendiği filmler oluyor. Bunlara ödüllü filmler de ekleniyor. Bu filmler kapsamında her yaş grubuna hitap edebilecek birtakım örnekler vermek mümkün oluyor. 

  • Senna

Senna, tarihin en sevilen ve IMDB puanı en yüksek araba filmleri arasında önemli bir yere sahip oluyor. 2010 yılında yayınlanan Senna filmi, Ayrton Senna’yı anlatıyor. Ayrton Senna 3 kez ard arda Formula 1 şampiyonu olması ile dünyada önemli bir ün kazanıyor. 8.5 puanlı film, milyonlarca araba filmi sever kişinin listesinde kendisine kolayca yer ediniyor. 

  • Rush

2013 yılında yayınlanan Rush filmini Ron Howard yönetiyor. James Hunt ve Niki Lauda arasında yaşanan mücadele üzerine bir film olarak biliniyor. Hem yarış hem de rekabetin anlatıldığı bu filmde oldukça aksiyonlu ve keyifli sahneler yer alıyor. Filmin başrolünde Chris Hemsworth ve Daniel Brühl yer alıyor. 

  • Ford v Ferrari

2019 yılında yayınlanan Ford v Ferrari filmi belki de son yılların en sevilen yarış ve araba filmleri içerisinde en üst sıralara yerleşiyor. 1960’lı yılların anlatıldığı filmde Ford ve Ferrari’nin mücadelesine değiniliyor. Matt Damon, Christian Bale gibi ünlü isimlerin yer aldığı film 2 adet Oscar kazanıyor. 225 Milyon Dolar hasılat elde etmesi ile film uzun süre gündemde kalıyor. 

  • Fast and Furious Serisi

İlk kez 2000 yılında yayınlanan Fast and Furious serisi bugün hala devam ediyor. Vin Diesel ve Paul Walker’ın büyük oranda başrol olduğu bu seride daha pek çok oyuncu var. Oldukça kalabalık olan filmin her serisinde farklı oyunculara rastlamak da mümkün oluyor. Serinin 10.film ile sona ermesi bekleniyor. 

Hızlı ve Öfkeli Serisinden Hayran Olunası Klasik Arabalar yazımız için tıklayın.

fast-and-furious-2

  • Speed

1994 yılında yayınlanan Speed filmi, Keanu Reeves’in başrolünde oldukça önemli bir film haline geliyor. Sadece bir araba filmi olmayıp aynı zamanda aksiyon filmi olarak da anılan bu filmde masumların kurtarılması ana temayı oluşturuyor. Oldukça hızlı ilerleyen film pek çok araba severin ilgisini çekecek sahneleri de bünyesinde barındırıyor. 

  • Transformers

Diğer filmlere nazaran çok daha fantastik ve bilim kurgu olan Transformers aslında bir seri olarak biliniyor. Bu seride Transformers olarak nitelendirilen robot ve araçlar yer alıyor. Robotlar istedikleri takdirde araca dönüşebiliyor ve bir başka gezegen ile Dünya arasındaki ilişkiler üzerine aksiyonlu bir film ortaya çıkıyor. 

  • Taxi Driver

1976 yılında yayınlanan film belki de serinin en bilinen filmi olarak hala adını zirvelerde taşıyor. Burada en bilinen araç taksi oluyor ve taksinin şehir içinde, özellikle de en karanlık sokaklarda neler yaşadığı üzerine ilgi çekici bir film ortaya çıkıyor. Şiddet gibi faktörler filmin diğer temaları oluyor. 

  • Baby Driver

2017 yılında yayınlanan Baby Driver filmi oldukça genç olmasına karşın deneyimli bir sürücüden bahsediyor. Aslında çocuksu ve genç görünümü onun bu adı almasını sağlıyor. Bu sürücü özellikle soygunlarda sürücülük görevi üstleniyor. Film birçok ödülün sahibi. Bunların arasında en dikkat çekeni ise Altın Küre Ödülü oluyor. 

en-iyi-araba-filmleri-1.jpg

  • Holy Motors

Holy Motors filmi 2012 yılında yayınlanıyor. Oldukça derin bir film olarak nitelendirilebiliyor. Filmin yönetmeni ve aynı zamanda senaristi Leos Carax. Fransa Almanya ortaklaşa filmi olması ile birlikte film, fantastik ve dram türlerini bir arada kapsıyor. 

  • Cars

Cars filmi, araba filmlerinin her zaman belli bir yaşın üstüne hitap etmediği, aynı zamanda çocukların da hoşuna giden filmleri kapsadığını görmemiz için iyi bir örnek. Bu film pek çok kişinin severek izlediği filmler arasında yer alıyor. Animasyon olan film seri olması nedeni ile birden fazla çeşide sahip oluyor.

Tarihin en iyi araba filmleri herkese göre değişebiliyor. Ancak dünyanın pek çok yerinde milyonlarca insanın araba filmlerine ilgi duyduğu gerçeği değişmiyor. Bu filmler, her yaş grubu ve cinsiyet için seçenekleri barındırıyor.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz? 

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle