Yolcu360 Blog
en-iyi-ajanda-uygulamalari-0
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > En İyi 6 Ajanda Uygulaması

En İyi 6 Ajanda Uygulaması

Günlük hayat koşuşturması içinde bir düzen halinde ilerlemek işleri kolaylaştırır. Yapılacak işlerin, gerçekleştirilecek etkinliklerin belirli bir sıralamayla takip edilmesi daha verimli ilerlemesi için önemlidir. Bu noktada cep telefonu ve mobil cihazlarımızdan yardım almak en pratik çözüm olabilir. Bu cihazlar aracılığıyla kullanabileceğimiz ajanda uygulamaları, hem iş yükünüzü hafifletir hem de biz düzen oluşturmanızı sağlar. Ajanda uygulamaları birçok farklı seçenekle değişken ihtiyaçlara yönelik avantajlar sunar. En iyi ajanda uygulamaları hangileri sizin için inceledik.

Ajanda Uygulamaları Hakkında

Ajanda uygulamaları özellikle son zamanlarda oldukça geniş bir kullanım alanına sahip. Neredeyse bir kişisel asistan performansında çalışan uygulamalar hayatı oldukça kolaylaştırıyor. Her şeyi akılda tutmak ve program halinde ilerletmek kolay olmayabiliyor. Bir düzen halinde görebileceğiniz ajandalar ise oldukça verimli bir performans sağlıyor. Fiziki ajandaları her an taşımak pratik bir çözüm gibi görünmüyor. Bunun yerine her an taşınabilir mobil cihazlar üzerinden erişilebilen ajandaları kullanmak çok daha kolay bir çözüm. Aynı zamanda bu ajanda uygulamalarının hatırlatma özelliği gibi farklı nitelikleri de olduğu için birçok alanda kullanım kolaylığı sağlıyor. Ajanda uygulamaları içerisinde en iyi 6 tanesini sizler için araştırdık.

  • Google Keep

en-iyi-ajanda-uygulamalariAjanda uygulaması arayışında olanlar için birçok fonksiyonel özelliğiyle Google Keep öne çıkıyor. Aylık, haftalık ve günlük düzenlemeler yapabileceğiniz bir uygulama. Notlar oluşturarak notlarınızı da kişiselleştirebilirsiniz. Bunu yaparken görseller ve ses etiketlerinden de faydalanabilirsiniz. Google Keep ile hem ajanda hem de hatırlatıcı fonksiyonlarını bir arada kullanma şansınız da var. 

Paylaşım yapabilme özelliği de önemli avantajlar arasında. Ajandanızı ortak şekilde sürdürmeniz gereken kişilerle anında bilgi paylaşımı yaparak ortak düzenlemeler sağlayabilirsiniz. Böylece işleri karmaşık hale gelmeden çözüme kavuşturmak mümkün oluyor. Ücretsiz uygulamalar içinde en fazla tercih edilenlerden biri olan Google Keep ile bütün cihazlarınızdan senkronize şekilde erişmeniz de mümkün.

  • Toodledo

en-iyi-ajanda-uygulamalari-1.pngTemelde to do list uygulaması gibi görünse de aslında çok verimli ajanda uygulamalarından birisi de Toodledo. Hem yapılacaklar listesi şeklinde görevlerinizi yönetebileceğiniz hem de ajandanızı oluşturabileceğiniz çok yönlü bir uygulama. Toodledo üzerinden yaratıcılığınız geliştirecek çalışmalar da yapabilirsiniz. Bunun için oldukça serbest bir arayüze sahip. Bu özelliğiyle de kişisel kullanıma göre şekillenen etkin bir uygulamaya dönüşüyor.

Uygulama kullanırken birçok cihaz üzerinden bilgilerinize erişebiliyorsunuz. böylece her an verimli bir kullanım sağlamak mümkün oluyor. İstenilen yer ve zamanda hatırlatma özelliği ekleyebileceğiniz durumlar da pratik bir kullanım sağlıyor. Böylece Toodledo ile gelişmiş bir ajandaya sahip oluyorsunuz.

  • Çalışma Takvimi

en-iyi-ajanda-uygulamalari-2.jpgÇalışma Takvimi uygulaması aylık, haftalık ve günlük bir şekilde kullanım sağlayabileceğiniz sisteme sahip. Böylece yakın tarihli ve daha uzak zamanlı etkinliklerinizi farklı seçimlerle gözlemlemenize olanak sağlıyor. Bu alanlar üzerinde çalışmalar yapmak için de farklı sayfalar üzerinden kullanım sağlayabiliyorsunuz. Yerel takvim özelliğiyle de bulunduğunuz yere özel tatil ve önemli günlere göre düzenlemeler gerçekleştirmeniz mümkün oluyor.

Kişiselleştirilebilir tema özellikleriyle ajandanızı çok daha keyifli bir hale getirebiliyorsunuz. Widget özelliğiyle bilgilerinize kolay bir şekilde erişebiliyorsunuz. Bunların dışında etkinlik oluşturmak ve bu etkinlikler için davetiyeler oluşturmanız da mümkün oluyor. Çalışma takvimi bir ajandadan bekleyeceğiniz özellikleri fazlasıyla karşılıyor.

  • Mi Calendar

en-iyi-ajanda-uygulamalari-3.pngMi Calendar, çalışmalarınızı ve etkinliklerinizi yönetebileceğiniz bir takvim uygulaması. Ajanda ihtiyacınızı ve çok daha fazlasını tek bir uygulama üzerinden kontrol etmenize olanak sağlıyor. Mi Calendar ile takviminizi yıllık, aylık veya haftalık modlarda görüntüleyebilirsiniz. Aynı zamanda tam gün görünümüyle de o güne detaylı bir şekilde planlayabilirsiniz. Değişik yerel takvimlere göre seçiminizi yaparak tatil ve özel günler hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Eğer bir döngü içerisinde takip etmeniz gereken görevler varsa bir kere girerek istediğinizi süre boyunca tekrarlamasını sağlayabilirsiniz. Reklamsız versiyonuyla ajandanızı kesintisiz bir şekilde keyifle kullanabilirsiniz. Mi Calendar ile kullanırken günlük olarak iletilen keyifli notlarla da gününüze renk katabilirsiniz.

  • Jorte Takvim

en-iyi-ajanda-uygulamalari-4.pngJorte Takvim’in en cezbedici özelliklerinden biri kişiselleştirme fonksiyonunun oldukça gelişmiş olması. Kişisel zevklere göre değiştirebileceğiniz takvim görünümü kullanım sırasında çok daha keyifli bir alan sunuyor. Aynı zamanda hangi iş amacı için kullanacaksanız bu alanda da özelleştirmeler yapmanızı mümkün kılıyor. Haftalık, aylık veya yıllık görüntüleme yapabileceğiniz gibi yatay ve dikey konumda da kullanabiliyorsunuz.

Önemli etkinlikleri farklı renklerle vurgulayabileceğiniz uygulama, sınıflandırabilme açısından da önemli bir özellik sunmuş oluyor. eğer isterseniz geri sayım özelliğiyle kaç gün kaldığını da hesaplayabilirsiniz. Google Takvim’in birçok özelliğini uygulamayla birleştirmeniz de mümkün oluyor. Eğer birden fazla cihaz üzerinden erişim sağlamak istiyorsanız Cloud üzerinden eşleme ile kullanabiliyorsunuz.

  • 24me

en-iyi-ajanda-uygulamalari-5.jpgOrganize olmak için tek bir uygulama üzerinden çalışmak istiyorsanız 24me sizin için oldukça kullanışlı bir uygulama. Takvim, hatırlatıcı ve görev listeleri gibi birçok özelliği tek bir uygulama üzerinden yönetmenin avantajını yakalayabilirsiniz. Buda zaten yeterince karmaşık olan günlük işlerin bir düzen halinde akışa hazırlanmasına yardımcı olur. 

Farklı takvim uygulamaları ile uyumlu olarak çalışabilmesi erişiminiz açısından avantaj sağlar. Böylece birçok kişi ile görev paylaşımı yapabilir görevleri takip edebilirsiniz. Erişime izin verdiğiniz uygulamalar kapsamında birçok bilgiyi sizin için bir araya getirir. Böyle sevdiklerinizin özel günlerinden sosyal bağlantılarınıza kadar birçok şeyi 24me üzerinden kontrol edebilirsiniz. Hatırlatıcı özellikleriyle de birçok işinizi çaba sarf etmeden anımsayabilirsiniz.

Ajanda Uygulamasını Neye Göre Seçmek Gerekir?

Ajanda uygulamaları birçok farklı tercihe hitap edebilecek seçeneklere sahip. Örneğin kalabalık bir grupla sürekli temas halinde çalışıyorsanız, paylaşım yapılan uygulama sayısı sizin için önemli olabilir. Uygulamanın diğer uygulamalar ile senkronize çalışma özelliğine bakmak gerekebilir.

Takvimden ziyade not almakla ilgileniyorsanız bu özellik üzerinden araştırma yapmanız gerekir. Bazı ajanda uygulamaları çok serbest bir not alma alanı sunar. Görseller ve seslerle desteklenebilen serbest bir çalışma alanı sizin için daha verimli olabilir. bunun yanında sadece yazmak ile not almayı mümkün kılan uygulamalar da mevcut.

Uygulamayı kişiselleştirmek sizin için önemli bir ayrıntı ise bu noktada farklı seçenekler mevcut. Renkler ve temalarla zenginleşen ajanda uygulamaları sizin için bir seçenek olabilir. Bazı uygulamaların ücretsiz sunduğu özellikler bir diğer için ücretli destekleniyor olabilir. Uygulamaları bu anlamda iyi incelemek faydalı olacaktır.

Ajanda Uygulaması Kullanmanın Avantajları

Ajanda uygulaması kullanmak organize bir şekilde hayatınızı sürdürmenize yardımcı olur. Birçok işin son dakikaya kalmasının önüne geçmek için faydalı uygulamalardır. Birkaç kişinin aynı anda ulaşabileceği görev listelerinin oluşturulabilmesi iş yükü açısından da avantajlı olur. Ajanda uygulamaları kişisel ihtiyaçlarınıza cevap veren özelliklere sahipse tam verimle kullanıldığında hayatınıza olumlu bir etki sağlar.

Yukarıda sıraladığımız ajanda uygulamaları en çok tercih edilenler arasında. Farklı özellikler ve kapsamlara sahip bu uygulamalar içinde siz de araştırmanızı yapabilirsiniz. İhtiyaçlarınıza yönelik uygun bir uygulama bularak kullanmaya başlayabilirsiniz. Bir düzen içerisinde ilerlemenin kolaylığını ve ferahlığını deneyimleyebilirsiniz. Organize olarak ilerlettiğiniz işlerinizin neticesinde kendinize çok daha fazla zaman ayırma şansı da bulabilirsiniz.

Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

 

Yorum ekle