Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > En güzel Ege plajları : Maldivler’i aratmayan Bademli’de nerede denize girilir?

En güzel Ege plajları : Maldivler’i aratmayan Bademli’de nerede denize girilir?

Bademli gezi rehberi ile size daha önce Ege’nin Maldivler’i aratmayan bu sakin cennetini tanıtmıştık. Şimdi ise bu muhteşem gezi rotasındaki en güzel 3 plajı yazdık. Gezgin çiftimiz Merve ve Furkan Bademli’de nerede denize girilir sorusunun yanıtını sizler için verdi…

Türkiye’nin Maldivleri : Bademli

Havaların az da olsa ısınmasıyla birlikte yaz usul usul kanımıza girmeye başladı. E bu duruma biz de kayıtsız kalmıyoruz elbette. Hadi itiraf edelim. Hepimiz daha şimdiden tertemiz, masmavi bir denizin hayalini kurmaya başladık bile. Hatta bir kısmımız, Mart’ın kapıdan baktırıp hayallerimizi yıkmasına fırsat vermeden uçak biletlerini aldı, tatilleri planladı. Buna eminiz. 😊

Peki henüz (dibine kadar hayalini kurmuş olsalar bile) yaz tatilini planlamaya fırsat bulamayanlar? Onların başı kel mi? Elbette değil! Kimi yurt içinde tatilini planlamış, kimi paraya kıyıp yurt dışına gitmeye karar vermiş. Siz geri mi kalacaksınız? Elbette hayır! Ne yani sizin de hayaliniz değil midir mesela bir Maldivler?

Hele dur yavaş, tamam biz de gaza geldik ama erken rezervasyon dönemi falan geçmişken ne Maldivler’i dediğinizi duyar gibiyiz. Haklısınız, (biz de dahil olmak üzere) ne yazık ki herkesin bütçesi erişemiyor oralara. ☹

Fakat hiç merak etmeyin. Yurt içinde de Maldivler’i aratmayacak güzellikte denizi olan tatil yerler var. Ege Denizi kıyılarında bulunan Bademli Köyü de bunlardan biri. Zeytinliklerin içindeki plajları ve turkuaz renkli tertemiz deniziyle insanı büyüleyen bir tatil destinasyonu burası.

Bademli’ye Nasıl Gidilir? Bademli Köyü nerede?

Keşfedilmemiş, sakin yerlere gitmek istiyorsanız eğer, özel araç ile seyahat etmek biraz zorunluluk gibi oluyor.  Bademli koyları biraz tenhada olduğu için Yolcu360’tan araç kiralama seçeneklerine göz atmadan yola çıkmayın. İzmir’den yola çıkacaklar İzmir araç kiralama seçeneklerini değerlendirebilirsiniz. Eğer başka bir şehirden uçakla geliyorsanız İzmir Adnan Menderes Havalimanı araç kiralama fiyatlarını mutlaka Yolcu360’tan kontrol edin.

İzmir’in Dikili ilçesinde yer alan Bademli Köyü, henüz bir Alaçatı, Sarımsaklı ya da Çeşme kadar meşhur değil. Aslına bakarsanız iyi ki de değil.  Çünkü burayı güzel yapan şeylerden biri de tam olarak keşfedilememiş ve dolayısı ile diğer tatil yerlerine göre çok daha sakin olması. Keşfedilmemiş olması plajlarının gelişmesini engellememiş ama Bademli Köyü’nün. Birbirinden güzel harika plajlara ve koylara sahip burası. İşte aşağıda bizim ilk 3’ümüzü sizler için sıralıyoruz. ☺

Bademli’de denize girilecek 3 plaj

  • Fame Beach

Bademli Köyü’nün en popüler plajlarından biri ve sanırız en çok tercih edileni Fame Beach. Dolayısı ile özellikle hafta sonları diğer plajlara göre biraz daha kalabalık. Hani biraz önce Bademli için sakin kalmış dedik ama o kadar da demedik yani. 😊

Fame Beach’in zeytinliklerin içine kurulmuş, çok şirin bir tesisi var. Restoran, armut koltuklar, hamak, şemsiye, şezlong gibi tüm ihtiyaç ve keyif gereçleri bulunuyor. Ayrıca burada konaklamak isterseniz minik bungalov evler de var.

Denizi ise tabi ki muhteşem. Hem tertemiz hem de turkuaz renginde bir görüntüye sahip. Suyun üzerinden dibini doya doya seyredebileceğiniz bir berraklığı var. Genel olarak sığ başlıyor ilk girerken. Yani çocuklu aileler için de gayet uygun.

Plaja giriş ücretli. Bu arada özel aracınız yok ise gelmeniz çok zor, bunu belirtelim. Köyün dışında bulunan plaja toplu taşıma hizmeti yok.

  • Kayra Beach

Kayra Beach, Bademli’de meşhur olan bir diğer cennet köşesi. Fame Beach’e göre daha aile işletmesi tarzında olan, kendinizi oldukça rahat hissedeceğiniz, denizin tadını doyasıya çıkarabileceğiniz bir plaj burası.

Kayra Beach Bademli Köyü’nde bulunan hemen her koyda olduğu gibi harika bir denize sahip. Masmavi rengiyle, yemyeşil doğasıyla adeta cennetten bir köşe. Plajın içerisinde plaj voleybolu, satranç gibi aktivite alanları olduğunu da eklemeden geçmeyelim. Fame Beach’e olduğu gibi buraya da arabasız ulaşım pek mümkün değil maalesef.

  • Pissa Plajı

Yolu biraz kötü olsa da kendisi görülmeye ve yüzülmeye değer harika bir plaj olan Pissa Koyu, Bademli‘de bulunan plajlar içerisinde en çok tercih edilenlerden biri. Bizce de hem işletmesiyle hem de turkuaz renkli deniziyle on puanlık bir mekan.

Zaten Bademli’de kötü denizi mumla arasanız da bulamazsınız. O yüzden plaj ne kadar nezih olursa keyfinizde o kadar artıyor. Pisa Plajı da yine işletmesi iyi olan rahat edebileceğiniz bir yer.

 

Bu plajlar dışında, Killik Koyu, Hayıtlı Koyu, Zindancık Koyu, Deniz Ilıcası ve Killik Koyu da deneyebileceğiniz diğer plajlar.

Son olarak, Bademli Köyü’nde yer alan tüm koylarda mavinin her tonunu görebilirsiniz. Gerçekten Maldivleri aratmayacak olan bu yerde denizin ve güneşin tadını doya doya çıkarın deriz.

Bonus:
  • Kalem Adası

Bademli’ye gitmişken mütevazı marinasına (iskele demek daha doğru olur) uğrayıp günübirlik bir tekne turu ayarlayın. Teknenin kaptanına “İstikamet Kalem Adası” derseniz, Türkiye’nin Maldivleri olarak bilinen bölgeye doğru güzel bir yolculuğa çıkmış olursunuz.

Baştan uyaralım denizin rengi aklınızı başınızdan alabilir. Kalem Adası çevresinde Türkiye’de bulup bulabileceğiniz en temiz ve güzel deniz keyfini sürebilirsiniz.

Yorum ekle