Yolcu360 Blog
elektrik-faturasi-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Elektrik Tasarrufu Nasıl Yapılır? Elektrik Tasarruf Önerileri

Elektrik Tasarrufu Nasıl Yapılır? Elektrik Tasarruf Önerileri

Üst üste gelen zamlarla sürekli daha fazla elektrik faturası ödüyoruz. Hem daha sürdürülebilir bir dünya için hem de daha az fatura ödemek için elektrik tasarrufu yapmalıyız. Elektrik faturasını azaltmanın yolları neler bilmek önemli 🙂 Peki, evde elektrik tasarrufu nasıl yapılır? Hangi cihazları nasıl kullanırsak daha az elektrik harcarlar… Harika ipuçları bulduk. Hemen bakalım. 

Paris İklim Anlaşması hakkındaki yazımızı okumak için tıklayın.

Evde Elektrik Tasarruf İçin İpuçları

Evde elektrik tasarrufu yaparak faturasını düşürebilirsiniz. Elektrik faturasını düşürmek, size büyük bir bütçe avantajı sunabilir. Aslında yanlış kullandığınız cihazlar nedeniyle çok yüksek oranda elektrik faturası ödüyor olabilirsiniz. Peki, elektrik faturasını azaltmak için neler yapılabilir

Elektrik Tüketimini Azaltmak İçin Bunlara Dikkat Edin!

Öncelikle daha az elektrik faturası ödemek için 150 KW’nin altında tüketim yapmak gerekiyor. Bunun için de evde elektrik tüketimini düşürmenin ipuçlarını keşfetmek gerek. Aşağıdaki ipuçlarını dikkate alarak bir sonraki ay ve daha sonraki aylarda büyük bir tüketim farklılığı görebilirsiniz. 

elektrik-faturasi

 Buzdolabının Buzunu Çözdürün!

Soğutma cihazları, evde en çok elektrik çeken cihazlardır. Özellikle de buzdolabı ve dondurucular çok elektrik harcayan ev eşyalarıdır. Eğer no frost değillerse oluşan buz tabakası da elektrik tüketimini artırır.  gerçek bir güç avcısıdır. Yaklaşık 5 mm kalınlığında bir buz tabakası dondurucunun güç tüketimini yüzde 30 artırır.

Televizyonu Kapatın!

İzlemiyorken televizyonu açık bırakmak, çok kötü bir alışkanlık. Bu davranışınız, sizin güne ve ana odaklanmanızı zorlaştırır. Arka planda sürekli çalışan televizyon, dikkatinizin %45’ini emer. Beyniniz o kadar çok yorulur ki, gerçek anlamda yaptığınız hiçbir işe odaklanamazsınız. Bu da verimi, ciddi oranda düşürür. Televizyonun sürekli açık olması durumu, küçük çocuklar için ise tam bir algı istismarıdır. Çocuğun oyuna ve çevresine olan ilgisini kapatır. Onu gereksiz yere fazla uyarır. Bu da daha sonra uyaran bağımlılığına neden olur. Tüm bunların yanında açık olan televizyon, elektrik harcar. Televizyon izlemek için koltuğunuza oturun ve başka bir işle uğraşmadan sadece televizyona bakın. İzlemiyorsanız kapatın 🙂

 Klimayı Temizletin!

Kirli polen filtresi ile çalışan klima, sağlık için çok zararlıdır. Gerçekten de evde yaşayanlar için tam bir bakteri ve virüs yayıcı işlevi görür. Bu nedenle klima polen filtresinin düzenli olarak temizlenmesi gerekir. Klima temizliğinin bir diğer avantajı da elektrik faturasını azaltmasıdır. Çünkü kirli polen filtresi, motoru zorlar. Zorlanan motor da elektrik çeker. 

Buzdolabının Kapağını Açık Bırakmayın!

Buzdolabının kapağını açıp ne alacağınıza karar vermek üzere uzun süre bakıyor musunuz? Bunu yapmayın 🙂 Çünkü bu alışkanlığınız nedeniyle buzdolabınız, normalde harcadığının iki katı elektrik harcıyor. Buzdolabındaki yiyecekleri kategorize ederek düzenlerseniz aradığınızı kolayca bulabilirsiniz. 

Ütü Kullanımında Bunlara Dikkat Edin!

Evde elektrik harcayan cihazlar içinde en güçlü olanlardan biri de ütü. Ütü, çok fazla enerji tüketir. Ama küçük önlemlerle ütünün daha az elektrik harcamasını sağlayabilirsiniz. Örneğin sürekli buhar fonksiyonunu etkin kılmayın. Ayrıca ütünün kireçlenmesine izin vermeyin. Bu arada her şeyi ütülemek gerekmiyor. Giysilerin etiket bilgilerini okuyarak uygun programda yıkamanız ütüye gerek kalmamasını sağlayabilir. Gömlekleri askıda kurutmak, giysileri düzgün asmak da ütünün hızlı bitmesini sağlar. Ayrıca ütü gerektirmeyen giysiler de hem günlük hayatınızı kolaylaştırır hem de ütünün harcadığı elektrik masrafını azaltır. 

Yeni Cihaz Alırken Elektrik Tüketim Şekline Bakın!

Yeni ütü, yeni bulaşık makinesi ya da yeni buzdolabı alacaksanız önceliğiniz ne kadar tüketim yaptığı olmalıdır. Cihazların elektrik tüketim oranlarını dikkate almak uzun vadede tasarruf etmenizi sağlar. 

Açma – Kapama Anahtarlı Çoklu Priz Kullanın!

Televizyon, kahve makinesi, bulaşık makinesi gibi cihazlar, kapalıyken de bir miktar elektrik harcar. Açma kapama anahtarı olan çok priz kullanımı ile onları tam kapalı hale getirebilirsiniz. Yani onlara giden enerjiyi tam olarak kesebilirsiniz. Bir kaç günlüğüne evde olmayacaksanız fişleri çekin. Bu da hem tasarruf sağlar hem de güzel bir güvenlik önlemidir. 

Eco Programları Kullanın!

Çamaşır makineleri, bulaşık makineleri için geliştirilen eko programlarını kullanın. Bu programlar, tüketimi düşürür. ECO programların yıkama süresi daha uzun olsa da daha az güç tüketirler. Beyaz eşya üreticileri, eco programları geliştirirken hem su hem de elektrik tüketimini minimize edecek şekilde çalışırlar. Bu nedenle bu programlar, gerçek anlamda sonuç verir. Eco program ile hem su tüketimi hem de elektrik tüketimi daha az olacaktır. 

Evde elektrik tüketimini azaltarak gelecek nesiller için daha fazla kaynak bırakabiliriz. Diğer yandan ev elektrik faturasını azaltmak mümkün. Böylece bütçenizi daha verimli yönetebilirsiniz. Sadece bazı cihazların seçiminde dikkatli olmak ya da kullanım alışkanlığınızı değiştirmek yeterli olabilir. Yukarıdaki ipuçlarını uygulamaya başlayın ve sonuçları bizimle paylaşın…

Kiralık araç mı arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

 

Yorum ekle