Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Edirne’ye gitmek için 10 sebep / Yaprak ciğer nerede yenir?

Edirne’ye gitmek için 10 sebep / Yaprak ciğer nerede yenir?

Türkiye’nin Avrupa’ya açılan kapısı konumundaki Edirne, her geçen gün Trakya’nın yükselen değeri olarak cazibesini arttırıyor. Henüz Edirne’yi gidip görmeyenleri yola çıkartacak 10 sebebi Instagram’ın fenomen seyyahı Gezgininayakizleri hesabının yazarı Cüneyt Durhan kaleme aldı. İşte Edirne’ye gitmek için 10 ikna edici sebep!

 

Osmanlı gibi kudretli bir devlete 92 yıl başkentlik yapmış ve bu uzun süre sebebiyle içerisinde Osmanlı’ya ait çok fazla eser göreceğiniz Edirne ülkemizdeki en özel yerlerdendir. Zamanında üç dinin huzur ve sükunetle yaşadığı bu şehir  Trakya’nın nadide şehridir. Gezerken zaten otomatik olarak keyif duyacağınız bu şehre gelmeniz için sebepleri sizler için listeledim. Ancak öncelikle Edirne’ye İstanbul’dan araçla gideceklerin kiralık araç fiyatlarına Yolcu360’tan göz atmalarını tavsiye ederim. Edirne araç kiralama da bir seçenek olabilir. Bu şehri görmeniz dileğiyle..

*Muhteşem bir eser Muradiye camiini görün: Edirne’ye giden herkesin görmesi gereken bu cami zamanında Mevlevi dergahı olarak kullanılmış daha sonra camiye çevrilmiştir. Edirne’de görülebilecek yerlerin başında gelen bu yerden Selimiye’yi izlemek ise paha biçilemez.

*Edirne’de yaprak ciğer yiyin: Edirne ciğeri meşhurdur. E haliyle bu şehre geldiğinizde ciğerden yemenizi hatta ciğerin yanında söğüşü ve acı kuru biberi yemenizi öneririm. Bana kalırsa en güzel ciğeri Ciğerci Kazım’da yersiniz, bu da küçük bir tavsiye olarak aklınızda kalır umarım.

*Meriç nehrinde gün batımını izleyin: Edirne keyif aldığın en güzel zamanlardan birisi Meriç nehrinde gün batımını izlemek. Meriç nehri üzerinde ki Abdülmecit köprüsü gün batımıyla harika bir görüntü kazanmakta. Nehir kenarlarındaki mekanlarda söyleyin çayınızı kahvenizi bu güzelliğin keyfini çıkarın.

*Tarihi Selimiye Camii görün: Dillere destan olmuş Mimar Sinan’ın ustalık eserim dediği Selimiye için bile Edirne’ye gelinir. Bugün yüzbinlerce ziyaretçiyi ağırlayan Unesco dünya mirası listesinde olan bu camide aynı zamanda Edirne’nin hangi yönünden bakarsanız iki minaresini görüyorsunuz.

Edirne’ye ruhunu veren etkinlik: Kakava Şenlikleri

*Hıdrelez ruhunu yaşamak için Kakava şenliklerine gelin: Ülkemizin her yerinde kutlanan Hıdrellez, bu topraklarda bir başka yaşanıyor. Binlerce insanın neşesiyle ve coşkusuyla keyiflenen şenliklerde günün ağarmasıyla babafingoyu aramak için nehre atlayan romanların bu görüntüleri ilginizi çekecektir. 

*Tarihi Kırkpınar güreşlerini izleyin: Edirne diyince akla gelen bu geleneği izlemenizi öneririm.

*Sevdiklerinize badem ezmesi, deva-i misk helvası alın: Şehrin en meşhur lezzetlerdendir, badem ezmesi, deva-i misk helvası. Sevdiklerinize hediyelik almak isterseniz önerimdir. 

*Huzurlu bir yer Karaağaç’ta vakit geçirin: Kafelerde oturup, huzurlu zaman geçirebileceğiniz bu yerde aynı zamanda şehrin sembolü kara tren ve Lozan Barış heykeli burada yer almaktadır.

*Darüşşifa müzesini gezin: Eski akıl hastalarının nasıl tedavi edildiklerinin canlandırıldığı, su sesi ve tedavilerin yapıldığı bu sağlık müzesini ziyaret etmenizi öneririm.

*Hat yazılarının değeri Eski camiyi görün: Zamanında kılıçla hutbe okutulan sayılı yerlerden biri olan ve içerisinde 500 yıldan eski hat yazılarını görebileceğiniz bu  camiyi ziyaret etmelisiniz. Keşfetmeniz dileğiyle Gezgininayakizleri ‘ni takip edin.

 

Yorum ekle