Yolcu360 Blog
izmir-dikili-gezilecek-yerler
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Dikili’de Gezilecek Yerler: İzmir Dikili’de Gezilecek En Güzel 10 Yer

Dikili’de Gezilecek Yerler: İzmir Dikili’de Gezilecek En Güzel 10 Yer

Dikili, İzmir’in enfes güzelliklere sahip bir ilçesi. Dikili’de gezilecek yerler listemizde, Dikili sizleri masmavi denizi ve sımsıcak güneşiyle sizi karşılamayı bekliyor!

Dikili’de Gezilecek Yerler

Ülkemizin her şehri güzeldir ama İzmir’in güzelliği bir başkadır. Daha şehre girer girmez aklınızı başınızdan alır. Güneşin sıcaklığı sizi hafiften mayıştırır. Denizden gelen iyot kokusu genzinizi yakar. Akşam imbatı teninizi okşar. İzmir büyük şehirlerimiz arasında yer alıyor. Haliyle gezilip görülecek pek çok yeri var. Biz ise İzmir’in çok bilindik ilçesi Dikili’den bahsedeceğiz.

 Pissa Plajı

Size cenneti yaşamayı vaad ediyoruz! Evet yanlış duymadınız. Cennete davetlisiniz. Pissa Plajı, uçsuz bucaksız maviliğiyle sizi karşılıyor. Hani fotoğraflarda gördüğümüz sonsuz mavi denizler vardır. Sadece gökyüzü ve denizin maviliği hakimdir. Hayal ederiz. “Olmak istediğim yer burası!” deriz. İşte Pissa Plajı
hayallerimizden de güzel. Sessiz ve sedasız bir vaha gibi. Sadece siz, dalgalar ve gökyüzü… Hadi, terliklerinizi çıkarın! Bembeyaz kumsalda dalgalarla dans etmeye başlayın.

 Atarneus Antik Kenti

Atarneus ismi M.Ö. 4.000’li yıllara dayanıyor. Şöyle ki Atarneus Kenti pınarların ve su kaynaklarının bol olduğu bir bölgeye kurulu. Bu yüzden kentin adı “ana Tanrıça kaynağı” anlamına gelen Atarneus olmuş. Sessiz ve gözlerden uzak eşsiz bir manzaraya sahip. Atarneus kentini ortaya çıkarmak için arkeolojik çalışmalar hala devam ediyor. Bize sorarsanız bu muazzam kenti kimseler gelmeden bir an önce keşfedin.

Aşıklar Şelalesi

izmir-dikili-gezilecek-yerler-asiklar-selalesi
Vaktiyle burada Yörük Ali adında genç bir delikanlı yaşarmış. Padişahın güzeller güzeli kızı Sümeyra’ya meftun olmuş. Padişah bu ya, kızına Yörük Ali’yi layık görmezmiş. Padişah: “Derhal git buradan! Kızımdan uzak dur!” dediyse de Yörük Ali dinlememiş. Sümeyra ile gizli gizli buluşur ve evlenemedikleri için ağlarlarmış. Fakat bu durum padişahın kulağına gitmiş. Hemen askerlerine haber salmış: “Yörük Ali’yi öldürün!” demiş. Birbirlerine sarılmış ağlarken askerler onları görmüş. Tam o sırada bir mucize olmuş. Sonsuza kadar ayrılmamak için ettikleri dua birden kabul olmuş. İki aşık akan bir şelaleye dönüşüvermiş. O günden beridir bu şelalenin adına “Aşıklar Şelalesi” denmiş. Aşkın gücünü görmek istiyorsanız bu mucizevi şelaleyi ziyaret etmelisiniz.

Dikili’de Gezilecek Yerler: Ağlayan Mağara

izmir-dikili-gezilecek-yerler-aglayan-magara
Aşıkları ayıran padişahın bu yaptığı yanına kar kalmamış elbet. Kızının ölümünden sonra kendisini bir mağaraya kapatmış. Günlerce hatta aylarca pişmanlıktan ağlamış durmuş. Şelalenin ilerisinde yer alan bu mağaraya “Ağlayan Mağara” deniyor. Biraz yakından bakarsanız siz de göreceksiniz. Padişahın gözyaşları mağaranın duvarlarında hala görünüyor.

 Kalem Adası

izmir-dikili-gezilecek-yerler-kalem-adasi
Maldivler’e gidemiyoruz diye üzülmeyin. İşte karşınızda Ege’nin Maldivler’i Kalem Adası! Alabildiğine turkuazlığın ortasında yeşiller içinde bir ada. Dikili gezilecek yerler arasında eşsiz güzelliğe sahip. İster günübirlik ziyaret ister tatil için buraya gelebilirsiniz. Adanın kara ile bağlantısı olmadığı için ulaşım feribotla sağlanıyor. Seyahat rotanızı planlarken bu duruma dikkat etmenizde fayda var. Özellikle yeni evli çiftseniz Kalem Adası’nı balayı için tercih edebilirsiniz. Adada yer alan Oliviera Otel’inde konaklayabilirsiniz. Buranın Türkiye’nin en iyi balayı otelleri arasında yer aldığını da söyleyelim. Kalem Adası’ndan fotoğraf paylaşıp takipçilerinize: “Maldivler’den merhaba!” demeye ne dersiniz?

Dikili Gezilecek Yerler: Çandarlı

izmir-dikili-gezilecek-yerler-candarli
Çandarlı, Dikili gezilmesi gereken yerler denince akla gelen ilk yerdir. Mavi bayraklı plajıyla kusursuz bir görünüme sahiptir. İncecik kumu ve sıcacık güneşiyle sizi çağırır. Burası tarihi geçmişiyle de oldukça ünlüdür. Savaşçı kadınları bilirsiniz. Kendilerine “Amazonlar” denir. Rivayete göre yırtıcı Amazon kadınları bir zamanlar burada yaşarmış. Hatta kılıç seslerinin ta İzmir’e kadar duyulduğu söylenir. Kıran kırana yaptıkları mücadeleleri bir düşünsenize! Burada yer alan Çandarlı Kalesi, Dikili gezilmesi gereken yerler arasında tarihi öneme sahiptir. Cenevizliler’den bu güne kadar gelmeyi başarmıştır. Ayrıca kale 2013 yılında UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi’ne eklenmiştir.

 Karagöl Tabiat Parkı

izmir-dikili-gezilecek-yerler-karagol
Karagöl Tabiat Parkı, Dikili gezilecek yerler arasında el değmemiş doğallığa sahiptir. Volkanik hareketler sonucu Karagöl krater gölü oluşmuştur. Doğa tutkunlarının en çok tercih edilen adreslerinden biri. Yeşilin kalbinde, kendinizle
huzurlu bir yolculuğa çıkabilirsiniz. Ya da fotoğraf makinenizle eşsiz doğa manzaraları yakalayabilirsiniz.

Dikili’de Gezilecek Yerler: Zindancık Koyu

Koyun ismi sizin de dikkatinizi çekti öyle değil mi? Masmavi denizin boylu boyunca uzandığı bir koya neden Zindancık adı verildiğini biliyor musunuz? Gelin birlikte öğrenelim. Burası küçücük, kendi halinde bir koy. Dalgaların bile uğramadığı sakinlikte. Hatta öyle ki ay ışığı bile bu koya uğramıyor. Burası geceleri adeta zindan gibi karanlık bir hale dönüşüyor. Çıt çıkmıyor. İşte Zindancık adını da buradan alıyor. Zindancık Koyu, Dikili gezilmesi gereken yerler arasında en berrak suya sahiptir. Öyle ki taşların denizin altından size gülümsediğini hissedeceksiniz. Şehir hayatının koşuşturmacası sizi yorduysa bir tavsiyemiz var. Hafta sonu Zindancık Koyu’na kampa gelin. Doğayla baş başa kalıp, nefes almak size iyi gelecektir.

Bademli Ilıcası

izmir-dikili-gezilecek-yerler-bademli

İzmir doğal güzellikleriyle olduğu kadar doğal kaynaklarıyla da meşhur. Bademli ilçesinde yer alan ılıca, Dikili gezilmesi gereken yerler listesinde en şifalı olanı. 45 derecelik sıcaklığa sahip Bademli Ilıcası, romatizma ile ilgili hastalıkların tedavisinde kullanılıyor. Küçük taşlarla örülü minik havuzlardan oluşuyor. Tarihin tozlu sayfalarından gelmiş sağlık kaynağıdır. Hiçbir tesise ait olmadığı için tamamen ücretsiz kullanılıyor. Termal suyun şifalı kollarına kendinizi bırakınca yeniden doğmuş gibi olacaksınız.

Dikili Atatürk Botanik Bahçesi

izmir-dikili-gezilecek-yerler-ataturk-botanik-bahcesi
Dikili Atatürk Botanik Bahçesi ise ülkemizin en yetkin ve uluslararası niteliğe sahip tek botanik bahçesidir. Baş döndürücü güzelliğe sahip bu bahçe neredeyse 3.000’den fazla çeşitte bitkiyi barındırıyor. İlçe merkezine 10 dakikalık mesafede yer alıyor. Dikili’ye kadar gelmişken mis gibi çiçekleri koklamadan dönmemelisiniz. İçimizden bir ses valizleri hazırlamaya başladığınızı söylüyor.

İzmir’de Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle