Yolcu360 Blog
chery-turkiyeye-geliyor-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Otomotiv Haberleri > Çinli Otomotiv Devi Chery Türkiye’ye Geliyor!

Çinli Otomotiv Devi Chery Türkiye’ye Geliyor!

Çinli otomotiv devi Chery Türkiye’ye geliyor! Chery, 2022 yılının son çeyreğinde Türkiye pazarına giriş yapmaya hazırlanıyor. Chery 3 farklı sınıfta, 3 SUV modeli ile pazara girecek.

Çin otomotiv endüstrisinin bir numaralı ihracat markası olan Chery Türkiye’ye geliyor!  Chery ilk etapta, ACTECO serisi, 1,6 lt’lik benzinli motorlara sahip 3 SUV modeli ile Türkiye pazarına giriyor. Bu modeller şu şekilde belirtiliyor; sportif coupe SUV modeli olan ve geçen yıl Guanzghou fuarında tanıtılan Omoda 5, 5 koltuklu kompakt, SUV Tiggo 7 ve 7 koltuklu orta boy SUV Tiggo 8. Bu üç modelin satışlarına yılın son çeyreğinde başlanması planlanıyor. Dolayısıyla bu döneme kadar otomobillerin homologasyon başvuruları, bayi ve satış sonrası teşkilatının oluşturma çalışmalarının bitmesini planlıyorlar.

chery-turkiyeye-geliyor

Chery’nin marka DNA’sının iki temelinden birini yüksek teknoloji, diğerini ise moda yaratacak tasarım anlayışı oluşturuyor. Ayrıca ACTECO motor ailesi Çin’in “En İyi 10 Motor”u arasına girme başarısını kazandı. Omoda 5 ile de Chery tasarımcıları, “Art in Motion” olarak adlandırılan ve akıcı çizgilerden oluşan tasarım felsefesini hayata geçirdi.

Çin’de on sekiz yıldır üst üste en yüksek binek otomobil ihracat hacmini gerçekleştiren Chery, temel teknolojiler konusunda Ar-Ge faaliyetlerine odaklanıyor. Ayrıca 20.794 patent başvurusunda bulunan Chery, 13.153 patent onayı alarak motor teknolojisinde 24 yıllık birikimiyle “Technology Chery”yi yarattı.

Chery, motordan şanzımana, temel bileşenlerden platform geliştirmeye ve geleneksel otomobil teknolojisinden alternatif enerji ve akıllı ağ bağlantısı gibi teknolojilere sahip. Bağımsız fikri mülkiyet hakları kendisine ait olan ACTECO serisi motorları geliştiriyor. Chery, Çin markalı yüksek performanslı motorlar alanındaki boşluğu doldurarak Çinli otomobil işletmelerinin motorlarıyla ilgili bağımsız Ar-Ge faaliyetlerinin artmasını sağladı. Şimdiye kadar, “Çinli Kalbe” sahip altı motor “En İyi 10 Motor” arasına girdi.

chery-turkiyeye-geliyor-5

Chery Hakkında: Chery Türkiye’ye Geri Geliyor

Chery, 1997 Çin merkezli bir otomotiv şirketi. Çin Hükümeti Chery Automobile Co.Ltd. adıyla hayata getirdi. Kısa zamanda Çinli otomobil üreticileri arasında en başarılı markalardan biri oldu.

Sürdürülebilir yaşam standartlarının gündemde olduğu bir çağdayız. Yenilenebilir enerji kaynaklarına yönelim artış gösteriyor. Dolayısıyla üretimden, sanayiye; sağlıktan, teknolojiye her alanda yenilenebilir kaynaklar tercih ediliyor.

Otomotiv sektörü de sürdürülebilirlikten payına düşeni alıyor. Özellikle gelişen teknolojik imkanlar sayesinde araba markaları kendilerine yeni bir bakış açısı kazandırıyorlar. Ayrıca elektrikle çalışan, karbon salınımı düşük araçlar üretmek konusunda epey başarılılar.

Chery de bu tür yenilikçi fikirlere sahip, Çin araba markaları arasında geliyor. Ürettikleri elektrikli arabalarla dünyanın geleceğine katkıda bulunuyorlar.  Ek olarak uygun fiyatları sayesinde her bütçenin bu araçlara ulaşabilmesi de oldukça önemli.

Chery markası kendi bünyesinde pek çok araba modeline sahip. Farklı büyüklük ve farklı segmentteki araçlarıyla hizmet veriyor.

Chery firması Anhui Eyaleti’ndeki Wuhu şehrinde. Her yıl 80’den fazla ülkeye 1.5 milyondan fazla araba ihraç ediyor. Dolayısıyla sürdürülebilirliğe epey katkı sağlıyorlar.

Kendi bünyesinde pek çok araba modeline sahiptir.  Üsteli kfarklı büyüklük ve farklı segmentteki araçlarıyla hizmet veriyor. Binek otomobilleri minivanlar ve SUV otomobillerini Chery; ticari araçlarını ise Karry markaları altında satışa sunmaktadırlar.

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Hem Çin arabaları hem de birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle