Yolcu360 Blog
bmw-m5-inceleme-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araç inceleme > BMW M5 İncelemesi: Özellikleri ve Fiyatı

BMW M5 İncelemesi: Özellikleri ve Fiyatı

BMW M5 serisi özellikleri çıktığı ilk günden bu yana merak konusu oldu. Yeni BMW M5 serisinin, önceki serilerden farkını inceliyoruz.  Karşınızda her detayıyla BMW M5 incelemesi!

bmw-m5-inceleme

BMW M5

BMW M5 serisi daha ilk bakışta kendisine aşık ediyor. Şık ve sportif duruşuyla sizi etkilemeyi başarıyor. Yeni laserlight farları, sportif jant kapaklarıyla mükemmel bir dış görünüme sahip. 

Güçlü motoru ve yüksek performansıyla açık ara tüm BMW serilerinin en iyisi olmaya aday. Bu araç, dinamik ve çevik hareket kabiliyetiyle hayatı hızlı yaşamayı sevenlerin tercihi. M5 serisi otomobil dünyasında tüm detaylarıyla fark yaratmaya hazır. 

BMW M5 İncelemesi: Özellikleri

bmw-m5-inceleme-2

BMW severlerin dört gözle beklediği M5 serisinin özelliklerini tek tek ele alıyoruz. 

635 Beygirlik Performans

Şimdiye kadar bildiğiniz tüm BMW modellerini unutun. Yeni BMW M5 serisi tam tamına 635 beygir gücüne sahip. 0 km ile 100 km arasına 3.0 saniyede hızlanabiliyor. BMW M5 özellikleri arasında en çok ilgi uyandırandır.

Ayrıca BMW M5 CS modeline özel sunulan M süspansiyon ve kendine özgü tasarımıyla sınırlı sayıda. Motor sporlarına ilgi duyanların şimdiden gözdesi olmaya hazır. Sahip olduğu olağanüstü performans gücüyle tüm rakiplerine meydan okuyor. 

8 Silindir Motor

750 Nm torka sahip olan BMW TwinPower turbo motor ile gücüne güç katıyor. Tam değişkenli valf kontrol teknolojisi Valvetronic ile düşük devirlerde bile mükemmel itiş gücü sağlıyor. 4.4 litre hacme sahip 8 silindir motorla oldukça dinamik ve güçlü.

M Süspansiyon

BMW M5 serisine özel profesyonel adaptif M süspansiyon ile integral aktif direksiyon teknolojisi bir araya geliyor. Böylece BMW severlerin sürüş dengesi üst düzeye çıkıyor. 

M Aerodinamik

BMW M5 serisinde yer alan ön rüzgarlıklar araca farklı bir izlenim kazandırıyor. Oldukça geniş hava girişleri sayesinde hava akışı kontrol altına alınıyor. Aynı zamanda M aerodinamik yapısı arabanın sportif görünümünü artırıyor. 

M Sport Fren

Serinin yeni frenleme sistemi sayesinde araba kullanmak daha güvenli bir hale geliyor. M sport frenin yüksek performansı, ıslak zeminlerde bile oldukça başarılı. Herhangi bir tehlike anında sizi her şekilde korumaya hazır. 

BMW 5 özellikleri arasında hayatınızı güvence altına alır. 

M Sport Diferansiyel

Arabalarda zaman zaman karşılaşılan problem yol tutuştur. Özellikle de virajlarda ve şerit değiştirme sırasında aracın kendini toparlaması zaman alır. 

BMW M5 serisi bu problemi sizin için ortadan kaldırıyor. Viraja hızlı girdiğiniz anlarda bile yol tutuşunu ve sürüş dengesini optimize ediyor. Bu sayede arka tekerleklerdeki devir hızı azaltarak arabayı kontrol altına alıyor. 

BMW M5 İncelemesi: Tasarım Özellikleri

bmw-m5-inceleme-4

BMW M5 teknik özellikleri kadar tasarım özellikleriyle de dikkat çekiyor. İşte benzersiz özellikleri:

Start-Stop Düğmesi

Aracınızı anahtar kullanmadan çalıştırmanıza yarayan bir sistemdir. Direksiyonun sağ üst kısmında yer alan bu kırmızı düğme ile motoru çalıştırabilirsiniz. Bu sayede anahtarı sadece aracınızın kilidini açmak için kullanırsınız.

BMW Laserlight

Araba alırken gözümüze ilk çarpan farlarıdır. Satın almak istediğiniz araçla göz göze gelmek içinizde farklı bir heyecan uyandırır. BMW laserlight teknolojisi sayesinde aklınızı başınızdan alıyor.

Ek olarak görüş mesafenizi klasik farlara oranla iki kat artırıyor. Dolayısıyla zifiri karanlıkta bile mükemmel bir aydınlatma imkanı sağlıyor. 

Sportif Ön Koltuklar

BMW M5 ön koltuklar, kendinizi rahat ve konforlu hissetmeniz için tasarlandı. Özel olarak tasarlanmış yapısıyla istediğiniz gibi ayarlayabilirsiniz. Ergonomik olmasından dolayı uygun açıyı yakalayabilirsiniz.

M Deri Direksiyon

Araç kullanırken direksiyon tutuşu oldukça önemlidir. En ufak bir titreme bile tümsekten geçerken çok büyük kazalara neden olabilir. Ya da şerit değiştirirken direksiyon hakimiyetiniz sağlam olmalıdır.

Bu yüzden BMW hem sizin hem diğer insanların hayatını düşünüyor. Rahat tutabilme imkanı sağlayan deri direksiyon tasarladı. Üzerindeki kavrama hatları ile tehlikeyi en aza indirmeyi başarıyor. 

Aynı zamanda direksiyonda yer alan entegre hava yastığı ile kaza anındaki çarpmalara karşı güven sağlıyor. 

Lastik ve Jantlar

BMW M5, orbit, gri, parlak hafif alaşım jantlara sahiptir. Ön tekerleklerde 9.5j x 20 inç jant, arka tekerleklerde ise 10.5j x 20 inç jant bulunmaktadır. 

275/35 R20 ön lastikler, 285/35 R20 arka lastikler, bu sayede yüksek kaliteli performans sunuyor.

Gösterge Paneli

Klasik araç göstergelerinden daha detaylı tasarlanmıştır. Özellikle araç sporu tutkunlarının yararlandığı sürüş bilgilerine de yer veriliyor. 

BMW M5’i pistte kullanmayı tercih ettiyseniz size özel “track” modunu seçebilirsiniz. Bu sayede sürüş sırasında lastik basıncı gibi pek çok bilgiyi gösterge panelinden okuyabilirsiniz. 

BMW M5 İncelemesi: Yakıt Tüketimi

bmw-m5-inceleme-3

BMW M5 serisinin tüm araçlarının yakıt tüketimine tek tek bakalım. 

Benzinli motora sahip BMW 520i Sedan modeli ortalama 6.7 litre/100 km yakıt tüketimine sahiptir. Bunun yanında BMW 530i xDrive Sedan ise ortalama 7.3 litre/100 km yakıt tüketimi vardır.

Dizel motora sahip BMW 520d xDrive Sedan model 5.5 litre/ 100 km yakıt tüketimine sahip. Dolayısıyla tüketimi en düşük olan. 

BMW M5 İncelemesi: Fiyatı

BMW M5 fiyatları kur bazlı belirlendiği için değişkenlik gösterebiliyor. Dolayısıyla satın almadan önce tekrar fiyat listesine göz atmanızda yarar var. Şimdilik en güncel BMW M5 fiyatı: 

BMW M5 xDrive Sedan Competition paket ve benzinli anahtar teslim fiyatı 6.688.700. 

Kiralık Araç mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

Yorum ekle