Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Belvedere Sarayı Tarihi | Belvedere Sarayı Koleksiyonları

Belvedere Sarayı Tarihi | Belvedere Sarayı Koleksiyonları

Belvedere Sarayı, Viyana gezilecek yerler listesinin üst sıralarında yer almaya değer bir kütür&sanat durağı. Her yıl binlerce sanatseverin ziyaret ettiği Belvedere Sarayı ihtişamlı barok mimarisi, paha biçilmez eserleri, göz alıcı bahçesi ile Viyana’nın en güzel saraylarından biri. Yukarı ve Aşağı Belvedere Sarayı olmak üzere iki ana yapıdan oluşan mimari şaheserin geçmişi 17. yüzyıla uzanıyor.

Belvedere Sarayı Tarihi

Dünyanın önde gelen sanat müzelerinden biri olan Belvedere Sarayı Avusturyalı general ve aynı zamanda Savoy Prensi Eugene’nin isteği üzerine inşa edilmeye başlamış. Ünlü Barok mimar Johann Lukas von Hildebrandt tarafından 1712 yılında yazlık konut olarak inşa edilen kompleksin ardından 1717 yılında Yukarı Belvedere’nin yapımına başlanmış.

Prens Eugene’nin ölümünün ardından 1752 yılında İmparatoriçe Maria Theresa tarafından satın alınan saray imparatorluk koleksiyonları için sergi mekanına dönüştürülmüş. 1781 yılında halkın ziyaretine açılan Yukarı Belvedere Sarayı dünyanın ilk kamu müzelerinden biri olması ile de ünlü. Her iki yapı Dominique Gerard tarafından yapılan bahçe düzenlemesi ile birbirine bağlanmış. Yıllar içerisinde bağışlarla koleksiyonu zenginleşen Belvedere Sarayı’na sonradan Belvedere 21 bölümü de eklenmiş.

Belvedere Sarayı Bölümleri

Yukarı ve Aşağı Belvedere olmak üzere iki saraydan oluşan komplekste ahırlar, bahçeler, Orangery Galerisi ve Belvedere 21 binası bulunuyor. Yukarı Belvedere Sarayı günümüzde müze koleksiyonunun büyük çoğunluğuna ev sahipliği yapıyor. Başta Gustav Klimt Galerisi olmak üzere barok döneme ait eserler bu bölümde sergileniyor. Aşağı Belvedere Sarayı Barok döneme ait heykeller ile göz alıcı duvar resimleriyle ünlü Grotesk Salonu ile dikkat çekiyor.

Schwechat Viyana Uluslararası Havalimanı araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Belvedere Sarayı Koleksiyonları

 

Kurulduğu ilk yıllarda Prens Eugene’nin sanat koleksiyonunun yer aldığı Belvedere Sarayı 1781 yılından itibaren imparatorluk koleksiyonları ile zenginleşerek halka açılmıştır. 900 yıllık sanat tarihi kapsayan 19 bine yakın eserin sergilendiği Belvedere Sarayı Ortaçağ’dan günümüze uzanan muhteşem bir seçki sunuyor. Belvedere Sarayı dünyaca ünlü ressam Gustav Klimt’in The Kiss – Öpücük eserine ev sahipliği yapması ile biliniyor. Yukarı Belvedere Sarayı’nda Gustav Klimt’e özel bir de galeri bulunuyor. Dünyadaki en büyük Klimt koleksiyonu Gustav Klimt Galerisi’nde sergileniyor. Belvedere Sarayı’nda Elena Luksch-Makowsky, Egon Schiele, Helene Funke, Oskar Kokoschka gibi Avusturya sanatının önde gelen isimleri de yer alıyor. Vincent Van Gogh, Claude Monet, Auguste Rodin Belvedere Sarayı’nın koleksiyonları arasında.

Belvedere Sarayı Başyapıtları

  • Gustav Klimt – The Kiss
  • Gustav Klimt – Judith and Head of Holofernes
  • Egon Schiele, 4 Trees
  • Edvard Munch, The Painter Paul Hermann and the Doctor Paul Contard
  • Vincent Van Gogh, The Plains of Auvers
  • Oskar Kokoschka, The Painter Carl Moll
  • Oskar Kokoschka, Mother and Child
Belvedere Sarayı Ziyaret Saatleri

Yukarı Belvedere Sarayı pazartesi günleri hariç salı-pazar arası 10.00-18.00 saatleri arasında, Belvedere 21 pazartesi günleri hariç 11.00-18.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir. Aşağı Belvedere Sarayı tadilatta olduğu için kısa süreliğine ziyarete kapalı.

Belvedere Sarayı Giriş Ücreti

Belvedere Sarayı’nın her bir bölümünü gezebilmek için farklı bilet almanız gerekiyor. Yukarı Belvedere Sarayı’na giriş ücreti yetişkinler için 16 euro, 65 yaş üstü ve 26 yaş altı için 13.50 euro, 19 yaş altı ücretsiz. Belvedere 21 giriş ücreti yetişkinler için 9 euro, 65 yaş üstü ve 26 yaş altı için 7 euro, 19 yaş altı için ücretsiz. Belvedere Sarayı’nın bahçe bölümü ücretsiz gezilebiliyor.

Viyana Sanat Tarihi Müzesi Hakkında Bilgiler yazısı için tıklayınız.

Belvedere Sarayı Adres

Prinz Eugen Strasse 27, Viyana, Avusturya.

Viyana araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Yorum ekle