Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Bilgi > Kültür Sanat > Rus Devlet Müzesi Tarihi ve Koleksiyonu | Rus Müzeleri

Rus Devlet Müzesi Tarihi ve Koleksiyonu | Rus Müzeleri

Dünyanın en büyük Rus sanatı koleksiyonuna ev sahipliği yapan Rus Devlet Müzesi dünyanın dört bir yanından sanatseverleri ağırlıyor. St. Petersburg şehrinde görkemli bir sarayda hizmet veren müzenin geçmişi 1895 yılına uzanıyor. Rusya müzeleri arasında önemli bir yere sahip olan Rus Devlet Müzesi’ni daha yakından tanımaya ne dersiniz?

Rus Devlet Müzesi Tarihi ve Koleksiyonu

Kaynak: https://virtual.rusmuseumvrm.ru/

Zengin koleksiyonu ile Rusya’nın en büyük müzelerinden biri olan Rus Devlet Müzesi’nin inşasına 1895 yılında başlandı. II. Nikolay tahta geçtikten sonra eski Rus imparatoru babası III. Aleksandr’ın anısına müze kurmaya karar vermiş, müzenin koleksiyonları başta Ermitaj Müzesi olmak üzere Alexander Müzesi ve Sanat İmparatorluğu Müzesi’nden toplanan eserlerle oluşturulmuştur. Resmi açılışı 1898’de gerçekleştirilen Rus Devlet Müzesi yedi binadan oluşuyor. Mermer Sarayı, St. Michael Kalesi, Stroganov Sarayı müzenin öne çıkan bölümleri arasında yer alırken İtalyan mimar Karl Ivanoviç Rossi’nin 1825 yılında yaptığı Mihail Sarayı müzenin ana koleksiyonlarına ev sahipliği yapıyor.

Rus Devlet Müzesi Koleksiyonu

Kaynak: https://virtual.rusmuseumvrm.ru/

30 bin hektarlık alan üzerine inşa edilmiş olan Rus Devlet Müzesi ülkenin en büyük Rus sanatı koleksiyonuna sahip. Rus Devrimi sonrasında pek çok eser millileştirilmiş ve müzede toplanmaya başlanmıştır. Rus sanat tarihindeki tüm önemli dönemleri ve akımları kapsayan 400 binden fazla eserin yer aldığı müze daimi ve geçici sergilerle ziyaretçilerini ağırlıyor. 11. yüzyıldan başlayarak günümüze uzanan Rus sanatının en seçkin örneklerini görebileceğiniz Rus Devlet Müzesi’nin bir de etnografya bölümü bulunuyor. Bin yıldan fazla süredir ülkenin Rus kültürünü ve tarihini temsil eden müzede heykeller, ikonlar ve objeler de sergileniyor.

Novodeviçi mezarlığı yazısı için tıklayınız.

Rus Devlet Müzesi’nin Başyapıtları

  • Karl Bryullov, Italian Midday
  • Karl Bryullov, The Last Day of Pompeii
  • Ivan Aivazovsky, The Ninth Wave
  • Vasily Surikov, Taking a Snow Time
  • Ilya Repin, Barge Haulers on the Volga
  • Alexey Sundukov, Waiting Line

Moskova turu yazısı için tıklayınız.

Rus Devlet Müzesi Ziyaret Saatleri
Kaynak: http://en.rusmuseum.ru/

Rus Devlet Müzesi’nin ana binası olan Mihail Sarayı salı günleri kapalı. Pazartesi 10.00-20.00, Çarşamba,Cuma, Cumartesi, Pazar 10.00-18.00, Perşembe 13.00-21.00 saatleri arasında ziyarete açık. Mermer Sarayı, St. Michael Kalesi, The Stroganov Sarayı bölümleri ise Salı günleri kapalı. Pazartesi-Çarşamba-Cuma-Cumartesi-Pazar 10.00-18.00, Perşembe 13.00-21.00 saatleri arasında ziyaret edilebiliyor.

Puşkin Müzesi Gezisi için tıklayınız.

Rus Devlet Müzesi Giriş Ücreti
Kaynak: http://en.rusmuseum.ru/

Mihail Sarayı, Benois Kanadı, Mermer Sarayı, Stroganov Sarayı, St. Michael Kalesi’ni içeren giriş bileti yetişkinler için 1500 ruble, öğrenciler için 750 ruble. Sadece müzenin ana binası olan Mihail Sarayı’nı gezmek isterseniz yetişkinler için bilet ücreti 500 ruble, öğrenciler için 250 ruble.

Rus Devlet Müzesi Adres

Inzhenernaya St, 4, St Petersburg, Rusya.

Kızıl Meydan Nerede? | Kızıl Meydan Gezilecek Yerler yazısı için tıklayınız.

Yorum ekle