Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Türkiye Gezi Rehberi > Ballıca Mağarası | Ballıca Mağarası Nerede?

Ballıca Mağarası | Ballıca Mağarası Nerede?

Karadeniz Bölgesi’nin en güzel şehirlerinden biri olan Tokat, gerek gezilecek yerleri gerekse de doğal güzellikleri ile insanı kendisine hayran bırakıyor. Belki bir Karadeniz turu sırasında bu şehre uğramak, bu şehrin güzelliklerini keşfetmek istersiniz. Öyleyse, araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak, Tokat gezilecek yerler için yola çıkmaya ne dersiniz? Tokat otelleri, Tokat yemekleri, Tokat’a nasıl gidilir gibi bilgilerin yer aldığı Tokat gezi rehberi kapsamında Ballıca Mağarası / Ballıca Mağarası nerede yazısı Yolcu360 ekibi tarafından hazırlandı.

Ballıca Mağarası Nerede?

Ballıca Mağarası, Tokat merkezin 26 kilometre uzaklığında bulunan Pazar ilçesinin Ballıca Köyü’nde yer alıyor. Tokat araç kiralama seçeneklerini değerlendirerek, 39 dakika içerisinde Ballıca Mağarası’na ulaşabilirsiniz. Tokat oto kiralama opsiyonlarından sizin için uygun olanı seçtikten sonra Tokat Çevre Yolu ve D180 rotasını takip edin. Daha sonrasında Ocaklı Köyü Yolu yönünde sola döndüğünüzde Ballıca Mağarası karşınıza çıkıyor.

 Tokat araç kiralama seçenekleri için tıklayınız.

Ballıca Mağarası

Ballıca Mağarası, son zamanlarda özellikle mağara turizmine ilgi duyanların popüler adreslerinden biri. Mağaranın yüksekliği 90 ve 95 metre arasında değişiyor. 680 metre uzunluğundaki Ballıca Mağarası, 8 salondan oluşuyor. 3.4 milyon yaşında olduğu tahmin edilen Ballıca Mağarası, kendisine özgün Soğan Sarkıtları ile hem Türkiye’de hem de dünya da önemli bir konuma sahip. Bu nedenle yerli turistlerin olduğu kadar yabancı turistlerinde Ballıca Mağarası’na ilgisi büyük. Ballıca Mağarası’nın içerisindeki sarkıtlar milyonlarca yılda oluşması, mağaraya duyulan ilgiyi daha da arttırıyor.

Mağara içerisindeki nemin %55’ten fazla. Yaz ve kış aylarında sıcaklığı ise 17 ve 19 derece arasında değişiyor. Ancak mağarayı önemli kılan özelliklerden biri astım hastalığına iyi geldiği düşünülmesi. Ballıca Mağarası, atmosferdeki oranın yaklaşık dört katı saf oksijen içeriyor. Mağara içerisindeki oksijen fazla olduğu için Ballıca Mağarası astım hastaları tarafından da sıklıkla ziyaret ediliyor. Ballıca Mağarası salonlarına hep birlikte bakalım isterseniz.

Ballıca Mağarası giriş ücreti 2021: Öğrenci 8 TL, tam 16 TL.

Ballıca Mağarası Salonları

  • Havuzlu Salon

Nem oranı, Ballıca Mağarası içerisindeki diğer salonlara göre burada daha az. Havuzlu salondaki sıcaklık 20 derece. Bu salonda bulunan taşların üzerine dikkat ederseniz pullu bir yapı görürsünüz. Dikkat çeken bu pullu oluşumlar incelenmiş ve burada yaşam izlerine rastlanmış. Ayrıca salon içerisinde harç kullanılarak oluşturulmuş dikdörtgen şeklinde bir yapı bulunuyor. Bu yapıda daha önce burada yaşam olduğuna dair kanıtları güçlendiriyor.

  • Büyük Damlataşlar Salonu

Ballıca Mağarası içerisindeki en büyük salon olma özelliğine sahip. Kırık hatlar boyunca oluşmuş olan sütunlar doğrusal bir şekilde yer alıyor. Salon içerisinde küçük havuzlar bulunuyor. Bu havuzların içerisinde ise mağara incileri mevcut. Ballıca Mağarası içerisindeki bu salonda yüksek nem oranı var. Aynı zamanda açık havaya kıyasla 4 kat daha fazla oksijene sahip. Salondaki dev sarkıtlar ve dikitler ise mağaraya bambaşka bir atmosfer katıyor.

  • Fosil Salon

Ballıca Mağarası’nın en üst kısmında bulunuyor. Mutlak nem oranının yüzde 40 olduğu bu salon, aynı zamanda mağaranın en eski kısımlarından biri.

  • Yarasalı Salon

Salonun uzunluğu 25 ve 35 metre arasında değişiyor. Salonun genişliği ise 8 ve 20 metre arasında. Bu salonda mağara gülleri, mağara iğneleri ve damlataş havuzu bulunuyor. Adını ise içerisindeki cüce yarasalardan alıyor.

  • Çöküntü Salon

Salonun tabanındaki iri bloklar ve bu bloklar arasında derin kuyular yer alıyor.

  • Mantarlı Salon

Bu salonun adı mantar şeklinde olan dikitlerden geliyor. Damlalık sarkıtların en iyi örneklerini de yine bu salonda görmeniz mümkün.

Diğer Salonlar: Yeni Salon, Sütunlar Salonu. Ayrıca, Ballıca Mağarası, UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi‘ne 2019 yılında girdi. 🙂

Tokat Gezilecek Yerler
  • Tokat Kalesi

Tokat şehrinin en önemli gezilecek yerlerinden biri olan Tokat Kalesi, Roma döneminde yol güvenliği için yapılmış. 1074 yılında Danişmend Melik Ahmet Gazi tarafından fethedilen kalenin en büyük özelliklerinden birisi Çardak-ı Bedevi denilen zindanda Bizans İmparatoru Diegonis ve III. Vlad diğer adıyla Drakula tutsak kalmış olması.

  • Tokat Saat Kulesi

II. Abdülhamid’in padişah oluşunun 25. yılını kutlamak adına halkın yardımları ile 1902 yılında yaptırılmış. Tokat Saat Kulesi’nin yüksekliği ise 33 metre.

Gazi Osman Paşa Plevne Müzesi

Plevne Kahramanı Gazi Osman Paşa, Tokat için çok önemli bir şahsiyet. Gazi Osman Paşa’nın anılarını yaşatmak ve değerlerini gelecek kuşağa aktarmak için eski bir konak restore edilerek müzeye dönüştürülmüş. Müzede sadece Gazi Osman Paşa’nın hatırları değil, yaşadığı dönemin askeri üniformaları, günlük kıyafetleri, 2. Abdülhamit’in balmumu heykeli ve madalyalar gibi birçok eser mevcut.

Detaylı Tokat Gezilecek Yerler için tıklayınız.

Tokat Yemekleri

Tokat’a ilk kez geliyorsanız ve Tokat’ın nesi meşhur bilmiyorsanız, panik yapmayın. Biz yanınızdayız. 😊 Tokat yöresel yemekleri arasında neler varmış hep birlikte bakalım.

  • Tokat Kebabı
  • Zile Pekmezi
  • Tokat Çemeni
  • Çökelekli Tokat Gözlemesi
  • Tokat Keşkeği
  • Tokat Batı

Niksar Cevizi’de mutlaka denemeniz gereken lezzetler arasında. Tokat’ın neyi meşhur sorusunun diğer cevapları:

  • Tokat Bağ Yaprağı
  • Tokat Kuşburnu

Tokat’ın en iyi restoranları:

  • Pirhan Restoran
  • Fermanlı Ata Ocağı 
  • Peri Konağı Kahvaltı ve Yemek Evi
  • Liva Restaurant
Tokat Otelleri

Tokat konaklama konusunda birçok farklı seçenek mevcut. Tokat otelleri konusunda en fazla tercih edilen yerler:

  • Dedeman Tokat
  • Tokat Alin Otel
  • Tokat Royal Otel
  • Çavuşoğlu Otel Tokat
Tokat’a Nasıl Gidilir?

İstanbul Tokat kaç km? İstanbul’dan Tokat’a doğru yola çıkacak olanlar, kiralık araba için İstanbul araç kiralama seçeneklerinden faydalanarak, O-4 üzerinden 9 saat 27 dakika içerisinde Ballıca Mağarası Tabiat Parkı gezisi için şehre ulaşabilirler. İki şehir arası 819,1 kilometre.

Ankara Tokat arası kaç km?  Ankara ve Tokat arası D200 ve D190 üzerinden 373,7 kilometre. Ankara araç kiralama seçeneklerinden sizin için uygun olanı tercih ederek, 4 saat 32 dakika içerisinde Tokat gezilecek yerler ve Ballıca Mağarası için seyahatinize başlayabilirsiniz.

Samsun Tokat arası kaç km? Amasya Erzincan Yolu/Amasya – Erzurum Yolu/D100/E80 üzerinden Samsun ve Tokat arası 226,8 kilometre. Kiralık araç için Samsun merkez araç kiralama fırsatlarını değerlendirerek, 2 saat 52 dakika içerisinde Ballıca Mağarası için Tokat gezisine başlayabilirsiniz.

Amasya Tokat arası kaç km? Amasya ve Tokat arası D180 üzerinden 113,4 kilometre. Amasya araç kiralama opsiyonlarına göz atarak, 1 saat 33 dakika içerisinde şehre varabilirsiniz.

Yolcu360 Blog

Add comment