Yolcu360 Blog
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Dünya Gezi Rehberi > Asturias : İspanya’da bir cennet! / Asturias’ta Ne Yenir?

Asturias : İspanya’da bir cennet! / Asturias’ta Ne Yenir?

Asturias İspanya kıyılarının kuzeyinde lezzetli deniz ürünleri, muhteşem doğası ve mimarisi ile şahane bir gezi noktası. Avrupa’nın doğal kalmış güzelliklerinden biri olan Asturias; dalgalı denizi, tepelere kurulu şirin köyleri ve taş evleri ile İspanya’da mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri. Peki Asturias nerede? Asturias’ta ne yenir? 

Asturias’ın göz bebeği: Oviedo

Fernando Alonso’nun doğdu yerdir. 200.000 civarında bir nüfusa sahiptir.  II. Alfons  yaşadığı dönemde sarayını Oviedo’ya taşıyarak bu şehri başkent ilan etmiştir. Şehrin merkezinde 200 yıla kadar dayanan mimari eserleri görebilirsiniz. Ayrıca Oviedo Haç Yolu üzerinde yer alır. Bir anlamda kutsallığa sahip olduğuna inanılan bu şehir, maden bölgesinin tam ortasındadır.

Asturya Özerk Bölge Meclisi ve bölge idaresi de bu kentin sınırları içinde yer alır. Şehirdeki kültürel faaliyetlerin başında “Campoamor” Tiyatrosu gelir. Ayrıca Her yılın eylül ayında “San Mateo Festivali” dünyaca ünlü birçok sanatçıyı bu şehre çeker. Yüzölçümü 60 bin metrekare olan “Campo De San Fransisco” adındaki park ise bölge insanlarının buluşma noktasıdır.

Asturias’ta Ne Yenir?

Gastronomide adı lezzetleri ile sıkça geçen Asturias gerçek bir lezzet noktası. yolcu360.com’dan bir araba kiralayın ve kıyı boyunca uzanan balıkçı köylerini ziyaret edin. Her türlü deniz ürünün en tazesini bulabileceğiniz bu şirin köylerde; balığın, karidesin, yengecin tadına güzel manzaralar eşliğinde varın.


Asturias lokal lezzetleri arasında Fabada Asturiana da var. Kuru fasülyeden yapılan bu yemek de Asturias’a gidenlerin mutlaka denemesi gerekli.

Deniz ürünlerinin yanı sıra Asturias peynirleri de adından söz ettiriyor. Frisuelos, Cachopo bölgeye has peynir türleri.

Cider ve Calimocho ise Asturias’ta denemeniz gereken içecekler.


Dünya mutfağı yemekleri içinde İspanya mutfağının meşhur yemeği Paella, Asturias mutfağında da sıkça yapılıyor. Taze deniz ürünleri ve çeşitli baharatlarla bir araya getirilen bir anlamda pilav olan Paella lezzetine doyamayacaksınız.

Paella

Madrid’te Ne Yenir / Madrid Mekan ve Gurme Rehberi için Tıklayın!

Gijon: Asturias’ın edebiyat merkezi

Asturias İspanya’da Eski Orta Çağ’da adı “Gigia” olarak geçen Gijon, gözden uzak ve çok güzel plajlara sahiptir. Ayrıca bu kentte Antik Roma kalıntılarına da rastlayabilirsiniz. Görülmeye değer noktalarından bir başkası da yer altı arkeoloji siteleridir. Şehirdeki müzelerin en önemlilerinden birisi “Uluslararası Gayda Müzesi” dir. Nicanor Pinole, Evaristo Valle, Juan Barjola, LABoral Centro de Arte y Creacion Industria önemli diğer müzelerdir. Şehirde 13 adet kütüphane bulunduğu için bir anlamda edebiyat merkezi konumundadır.

Asturias – İspanya – Gijon
Asturias Havalimanı Hakkında

1968 yılında inşa edilen havalimanı, AENA şirketi tarafından işletiliyor ve her yıl yaklaşık 1,5 milyon ziyaretçi alıyor. Asturias yakınındaki havalimanları ise Leon Havaalanı 113 km Santander Havaalanı 178 km, La Coruna Havaalanı 191 km, Braganca Havaalanı 203 km Santiago de Compostela Havaalanı 207 km.


Asturias Havalimanı Araç Kiralama

Asturias Havalimanından araç kiralama ile bölgeyi konforlu bir biçimde keşfedebilirsiniz. Uygun fiyata Asturias Havalimanından araba kiralamak için yolcu360.com ile fiyat  karşılaştırması yapabilirsiniz. Asturias Havalimanı araç kiralama seçeneklerine bakmadan yola çıkmayın.

İspanya Turunda Görmeniz Gereken 5 Şehir için Tıklayın!

1 yorum