Yolcu360 Blog
araç kiralamada kilometre sınırı ne demek? uzun yolda araç süren sürücü, yol manzarası
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Kiralık Araç Rehberi > Araç Kiralamada Kilometre Sınırı Nedir?

Araç Kiralamada Kilometre Sınırı Nedir?

Araç kiralamada kilometre sınırı nedir sorunsalı üzerinde konuşuyoruz. Bu konuda merak ettiğiniz tüm detaylar için içeriğimize yorum yazabilirsiniz.

Araç kiralama ihtiyacı, giderek artıyor. Günlük araç kiralama, kısa dönem araç kiralama ya da uzun dönem araç kiralama gibi farklı seçenekler var. Oto kiralama, belirli bir dönemde araca olan ihtiyacı karşılamanın pratik bir yolu oluyor. Ancak araba kiralamanın da dikkat edilmesi gereken bazı detayları var. Örneğin araç kiralarken teslim alınan aracın durumuna dikkat etmek önemli.

Diğer yandan araç kiralamada uygun fiyatı bulabilmek için karşılaştırmak yapmak avantajlı olabilir. Uygun fiyata araç kiralamak üzere rent a car firmalarının sunduğu fiyatları karşılaştırabilirsiniz. Araç kiralama yaparken dikkat edilecek konu başlıklarından biri de km sınırı. Araç kiralamada km sınırı konusu çok önemli. Peki, oto kiralamada km sınırı nedir ve nasıl uygulanır?

Araç ihtiyacının artması ile araç kiralama konsepti de bu soruna çözüm buluyor. Bu konuda farklı bileşenler oldukça önemli oluyor. Araç kiralarken sürenin yanı sıra kilometre sınırı da oldukça önemli. Km sınırı araç kiralama şirketlerine göre değişkenlik gösteriyor. Araç kiralayan kullanıcılar ise bu ölçüte göre araç kiralayabiliyor.

araç kiralamada kilometre sınırı, km göstergesiAraç Kiralamada Kilometre Sınırı Ne Demek?

Kullanıcıların, aklına araç kiralamada km sınırı nedir? sorusu takılabiliyor. Araç kiralarken kullanıcılar genellikle süreye göre kiralama işlemini gerçekleştiriyor. Ancak kiralanan süre içerisinde kullanım süresi de oldukça önemli. Bu nedenle araç kiralamada maksimum kilometre sınırı bulunuyor. Kullanıcılar, araç kiralamada km aşımı yapınca ise ekstra ücret ödeyebiliyor.

Kilometre Sınırı Neye Göre Hesaplanıyor?

Kullanıcılar, araç kiralarken araç segmentine ve kiralama süresine baktığı gibi kilometre sınırına da bakıyor. Kilometre sınırı aşağı yukarı kiralanan sürede yapılabilecek ortalama kilometreye göre hesaplanıyor. Çok ekstra  kullanımın önüne geçen bu sınır, araç kiralama şirketlerine göre de değişiklik gösterebiliyor. Ortalama kullanımda aşılması zor olan bu sınırı aşınca ekstra ücret talep ediliyor. Araç kiralama esnasında şartlara göz atabilir, buna göre kiralama işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Araç kiralamada km sınırı aşağıdaki detaylar ekseninde belirleniyor:

Aracın Grup Tanımı: Araç Kiralamada Kilometre Sınırı

Kiralayacağınız aracın grubu, km sınırı belirlemede ve km sınırı aşımında ödeyeceğiniz ek ücret üzerinde etkilidir. Ekonomi sınıfı araçlar, orta sınıf araçlar, büyük sınıf araçlar, SUV araçlar, minibüsler, lüks araçlar, premium araçlar şeklinde sınıflar bulunuyor. Bunların her birindeki araçlar için km sınırı ve buna istinaden ödenecek rakam birbirinden farklı olabilir.

Aylık ve Günlük Kiralama

Kiralanacak araç için süre de km aşımında dikkate alınıyor. Aylık km limiti ile günlük km limiti farklı olabiliyor. Buna göre km aşım bedeli de değişiyor.

kısa süreli kiralamada kilometre sınırı, araba süren genç kadın gezginKısa Süreli Araç Kiralamada Kilometre Sınırı

Dakika bazında araç kiralama uygulamaların bir çoğunda km sınırı var. Söz konusu kilometre hesabı, anlaşmanıza göre değişiyor. Bu hesap ortalama kullanım hızına bağlı olarak ve rakip analizleri ile bulunuyor. Ortalama kullanım kilometresinin üzerinde bir kullanım olunca, uygulama bu kullanımı ekstra ücret tarifesine göre hesaplıyor.

Günlük Araç Kiralamada Kilometre Sınırı

Kullanıcılar, günlük araç kiralamada km sınırı merak ediyor. En sık kullanılan kiralama türlerinden biri olan günlük araç kirasında genellikle km sınırı konulmuyor. Fakat bazı istisnai şirketlerin kendi politikalarından kaynaklı sınırları olabiliyor. Söz konusu şirketlerden araç kiralarken ise araç kiralamada günlük km sınırı öğrenebilirsiniz. Bunun yanı sıra aşım ücretlerini ödeyerek dilediğiniz kilometreye kadar kiraladığınız araçları kullanabilirsiniz.

uzun dönem araç kiralamada kilometre sınırı, trafikte genç erkek sürücü, araç iç mekanUzun Dönem Araç Kiralamada Kilometre Sınırı

Çoğu kullanıcı araç satın almak yerine uzun süreler araç kiralamayı tercih edebiliyor. Bunun yanı sıra kullanıcıların kişisel araçlarında arıza, kaza ve tamir gibi işlemler olabiliyor. Bu süreçte arabasız kalmak istemeyen kullanıcılar uzun süreli araç kiralıyor.  Aylık araç kiralamada km sınırı bulunabiliyor.

KM Sınır Aşımında Araç Segmenti Önemli Mi?

Oto kiralama yapılırken araçlar, segmentine göre fiyatlanıyor. Farklı amaçlar için farklı segment otomobiller tercih eden kullanıcıların akıllarına km sınırında segment farkının olup olmadığı takılıyor. Çok farklı araçlar dışında çoğu segment araçta kilometre sınırı aynı oluyor. Bunun dışında kilometre sınır aşımında da ödenilen ücret genel olarak aynı.

KM Sınır Aşımında Aşım Ücreti Hesaplaması

Şirketler belirlenen kilometrelerin üstünde kullanımlarda aşım bedeli talep ediyor. Kullanıcıların aklına araç kiralamada km aşım ücreti ne kadar sorusu takılabiliyor. Firmalar arası bu bedel değişkinlik gösterse de hesaplama türü genellikle aynı. Basit olarak anlatılırsa, yapılan kilometreyi belirlenen kilometre sınırından çıkarıp, km başı aşım bedeli ile çarparak hesaplanıyor. Ancak şirketler bazında farklı hesaplamalara da rast gelmek mümkün.

otomobil hız göstergesi, araç kiralamada kilometre sınırıAraç Kiralama Yaparken Bunlara Dikkat Edin!

Rent a car hizmeti alırken dikkat edeceğiniz bazı noktalar var. Bu konuları önceden bilmeniz size avantaj sağlar. Şimdi o noktalara göz atalım.

Neye İhtiyacınız Var?

Öncelikle araç kiralama ihtiyacınızın kapsamını belirleyin. Ne süre ile ve nasıl bir araca ihtiyacınız olduğuna karar verin. Böylece doğru zamanla ile gerçekten ihtiyacınızı karşılayacak olan aracı kiralayabilirsiniz. Araç kiralamada ilk dikkat edeceğiniz konu, ihtiyaçlarınıza uygun olması. Burada kendinize şu soruları sorun:

  • Aracı ne süre ile kullanacağım?
  • Nasıl bir araca ihtiyacım var?
  • Aracı kiraladığım ofise teslim etmem mümkün mü / değil mi?
  • Ek sürücüye ihtiyacım var mı?

yolcu360 blog arama bannerFiyatları Karşılaştırın!

Fiyat karşılaştırmak büyük avantaj sunabiliyor. Özellikle de online fiyat karşılaştırma alt yapıları için çok avantajlı sonuçlar almak mümkün. Üstelik dakikalar içinde fiyat karşılaştırmak, büyük konfor. Tarafsız bir alt yapı ile geniş seçenek havuzu içinde fiyat karşılaştırmak da önemli. Araç kiralama işlemlerinde fiyat karşılaştırma ile bütçenize en uygun seçeneği bulabilirsiniz. Kiralamak istediğiniz sürede sizin kriterlerinize uygun araçlarda rent a car firmalarının verdiği fiyatları gözden geçirin. Bu amaçla yolcu360.com üzerinden fiyat karşılaştırması yapabilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

yolcu360 araç kiralamaAracı İnceleyin!

Kiralama noktasına gittiğinizde ya da araç size teslim edileceği zaman aracı inceleyin. Kiralama sözleşmesinde belirtilmeyen bir sorun var mı bakın. Bu amaçla aşağıdaki detayları gözden geçirebilirsiniz.

  • Lastikleri mutlaka kontrol edin.
  • Çizik ve vurukları gözden geçirin.
  • Yakıt oranına bakın. Araç kiralamada aracı teslim aldığınız yakıt seviyesine iade etmeniz gerekiyor.
  • Gösterge ekranı gibi dijital aksamı inceleyin.
  • Aracın km’sine bakın.

Özetle; araç kiralamada günlük km limiti ya da aylık km limiti görebilirsiniz. Limit aşımında söz konusu rent a car firmasının belirlediği rakamlar önemlidir. Zira, bir rent a car şirketinden diğerine şart farklılıkları ile karşılaşabiliyoruz.

Yorum ekle