Yolcu360 Blog
araç kiralama dolandırıcılık yöntemleri
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Kiralık Araç Rehberi > Uzak Durulması Gereken Araç Kiralama Dolandırıcılık Yöntemleri

Uzak Durulması Gereken Araç Kiralama Dolandırıcılık Yöntemleri

Araç kiralama dolandırıcılık yöntemleri çeşitleniyor. Güvenli araç kiralama için, bu yöntemler hakkında bilgi sahibi olmanız da fayda var. Böylece bu yöntemleri fark ederek dolandırılmaktan kurtulabilirsiniz.

İnternet aleminde yaşanan dolandırıcılık hikayelerini biliriz. Bunlardan birine düşmemek için hepimiz temkinli davranmaya çalışırız. Fakat bazen öyle bir şekilde çıkarlar ki karşımıza maalesef ki olayın kurbanı olabiliriz. Bu yüzden internette alışveriş yaparken çok dikkatli olmalı ve alışveriş yaptığımız sitenin güvenilir olduğundan emin olmalıyız. ‘Araç kiralarken dolandırıldım’ demek istemiyorsak hizmet alacağımız sitenin kurumsal olmasına dikkat etmek de büyük fayda var.

Araç Kiralama Dolandırıcılık Yöntemleri

Oto kiralamada dolandırıcılık vakaları günden güne artıyor. Kurumsalmış gibi görünüp aslen dolandırıcı olan oto kiralama siteleri insanları mağdur etmeye devam ediyor. İnternet sitelerinde profesyonel oto kiralama şirketiymiş gibi bir imaj veriyorlar.

Dolandırıcılar bu yöntem sayesinde gün geçtikçe birçok kişiyi mağdur etmeye devam ediyor. Mağdurlar, internet sitesine kendileri için istenen bilgileri girip ödemeyi yaptıktan sonra kimsenin kendileriyle iletişime geçmediğini söylüyorlar. Bazı durumlarda ise müşteriler aracı kiralarken depozito olarak ödedikleri ücretleri geri alamadıklarını ifade ediyorlar. Yetkililer bu konu üzerinden ne kadar eğilse de iş biraz da müşteride.

Araç Kiralama Dolandırıcılık Yöntemleri: Güvenli İnternet Sitelerini Kopyalamak

Dolandırıcılar adını duyurmuş, güvenilir araç kiralama firmalarının internet sayfasını kopya ediyorlar. İhtiyaç sahibi müşterilere araç kiralama vaadinde bulunan dolandırıcılar, polise ihbar edilen şikâyetlerle birlikte yavaş yavaş yakalanıyorlar. Fakat buna rağmen her gün daha farklı bir dolandırma yöntemiyle insanları mağdur etmeye de hız kesmeden devam ediyorlar. Şahsi telefon numarası ve ödemeler için bireysel IBAN kullanan dolandırıcılar şüpheleri üzerlerine çekseler de göz boyamaya devam ediyorlar.

‘Kiraladığınız aracı yarın kapı önüne getireceğiz’. ‘Bizlere konum atmanız yeterli.’ Bu tarz cümlelerle insanlara güven vermeye çalışan dolandırıcılar bununla kalmayıp ehliyet ve kimlik gibi belgeleri de istiyorlar. Tüm bunlara maruz kalmamak için kurumsal iletişim adresi olmayan firmalardan alışveriş yapmamak gerekir. Öte yandan kullanacağınız araç kiralama sitesindeki yorumları dikkate almalısınız.

Güvenilir firmaların yorum kısmında gerçek müşteriler tarafından yapılmış genellikle olumlu iletiler bulunur. Bu yorumları dikkate alarak hizmet alınacak site ile iletişime geçilmeli. Hatta fotoğraf ya da video istenmeli.

Araç Kiralama Dolandırıcılık Yöntemleri: Depozito Ücretlerini İade Etmemek İçin Araca Zarar Verenler

Dolandırıcılar sahte oto kiralama sitesi kurup piyasa değerinin altında ücret koyuyorlar. Araçları kiralayacak kişilerden, aracı kiralamadan evvel yüklü miktarda teminat ücreti talep ediyorlar. Bu ücret, sözleşme aykırı durumlarda ve trafik cezasına karşılık müşteriden alınan depozitodur.

Depozito ücretini fırsat bilen dolandırıcılar, bu ücret sayesinde insanları dolandırıp yüksek miktarda kar yapmaya çalışıyorlar. Dolandırıcılar, araçları kullandıkları esnada hiçbir sorun yaşamayan kişilerin adresine gidip maskeli kişiler tarafından aracı çizdiriyorlar. Kendi araçlarına kendileri hasar verip suçu müşteriye atıyorlar.

Çizik, hasarlı araç ile karşı karşıya kalan müşteriler hizmet aldıkları araç kiralama firmasına durumu anlatmaya gidiyorlar. Fakat başlarına geldiklerinden habersiz oldukları için sonuç alamıyorlar. Aracın çizildiğini iddia edip müşteriden alınan depozitoyu iade etmeyen firmalar, hizmet almak isteyen insanları bu şekilde dolandırıyorlar.

Araç Kiralama Dolandırıcılık Yöntemleri: Kiralık Araçları İkinci El Olarak Satmaya Çalışanlar

Dolandırıcılar Rent A Car firmalarında birinden aldıkları araçları sanki ikinci elmiş gibi müşterilere satmaya çalışıyorlar. Birçok şikâyetle yüz yüze gelen emniyet müdürlüğü bu konuda çalışmalarını daha da yoğunlaştırıyor.

Müşteriler, aldıkları otomobilleri sahibinden satın alıp kullanacaklarını sanıyorlar. Ama birkaç gün sonra aracın kiralandığı firma tarafından gelen mesaj ve ya aramalar ile dolandırıldıklarını görüyorlar. Aracın asıl sahiplerinin satın aldıkları kişiler olmadıkları ortaya çıkıyor. Çoktan ödemesi yapılmış aracı satan kişiler, bu şekilde dolandırılabiliyor. Karşı karşıya kaldıkları bu kötü durum karşısında son çare olarak doğrudan mahkemeye ve polise başvuruyorlar.

Rent A Car Mağdurları

Araba satın almak üst üste gelen zamlarla birlikte birçok kişi için hayal haline geldi. Fakat araba özellikle büyük şehirlerde yaşayan insanlar için gerekliliği günden güne artan bir şey. Dolayısıyla birçok insan için karşılanması gereken bir ihtiyaçtır. Yalnızca büyük şehirde yaşayanlar için değil.

Tatil seyahati, iş yolculuğu ya da kişisel ihtiyaçlar için araç kiralama çok pratik. Bu gerekliliği sağlamak için insanlar araç satın almak yerine kiralamayı daha uygun görüyorlar. Fakat bu ihtiyacı fırsata çevirmeye çalışanlar yüzünden araba kiralamak isteyen insanlar dolandırıldıkları ile kalıyorlar. Yurt içinde ve dışında çeşitli sorunlarla baş başa kalan insanlar bu sorunlarla nasıl başa çıkacaklarını düşünüyorlar.

Rent A Car Davaları

Son zamanlarda sayısı oldukça artan Rent A Car davaları bu durumun ciddiyetini de ortaya koyuyor. Araç kiralamak isteyen müşteriler Rent A Car firmalarına başvuruyorlar. Kiraladıkları aracın Rent A Car sözleşmesinin yanında bir de boş senet imzalamaya mecbur bırakılıyorlar.

Müşterilerin Rent A Car sözleşmesinin yanında boş senet imzalamalarının sebebi aracın kaskosunun olmaması. Rent A Car firmaları müşterilerine imzalattığı bu seneti bir güvence olarak görüyorlar. Bu sayede aracın kaza yapması veya herhangi bir hasar alması durumunda müşteriye yüklü miktarda ödenek çıkarıyorlar. Araç kiralarken imzalatılan boş senet bir başkasına ciro ediliyor.

İcra takibine konu edildiği takdirde, boş senedi imzalayan kişi haksız yere borçlandırılıyor. Rent A Car firmalarının araç kiralayanlardan boş senet alarak icra takibi başlatıyor. Bu nedenle Rent A Car mağdurları, araç kiralama mağdurları ortaya çıkıyor.  Kaskosuz aracın tüm hasar masrafını ödemek zorunda kalan müşteriler son çare olarak bu dolandırıcılık karşısında mahkemelere başvuruyorlar.

yolcu360 blog arama banner

Güvenli Bir Araç Kiralama Deneyimi için Her Zaman Yolcu360!

Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile tüm kiralık araç ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz. 1 dakikadan kısa sürede istediğiniz yerde istediğiniz zaman aracını kiralayabilirsiniz. Üstelik ücretsiz iptal ve iade garantisiyle! Bunun yanı sıra ödüllü Misafir Merkezimizden 7/24 destek alabilirsiniz.

En iyi araç kiralama fiyatları için ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

15 yorum

  • Yolcu 360 adında firmadan araç kiraladım dolandirildima 5100 TL para istediler IBAN atıp bende gönderdim sonra 7000 istenildi onu yollamadim iadenizi yapamayız dosyanızı kapatmanız için 7000 yollamalisiniz denildi bende göndermedim yani dolandirildigimi anladım aşama aşama dolandırıyorlar ince 1000 TL istediler sonra sigorta yapcaz deyip 4000 istendi 10 dk içinde iade edicaz dediler ve gönderdim ama anladimki dolandirilmisim

    • Murat Bey Selamlar,
      Yaşadığınız sorun nedeniyle üzgünüz.
      Yolcu360’a ait tek ve resmi web sitesi www.yolcu360.com adresidir. Yolcu360 mobil uygulaması, 0850 360 5 360 numaralı Misafir Merkezi ve www.yolcu360.com web sitesi dışında herhangi bir web sitesi, telefon numarası ya da WhatsApp üzerinden tarafımızca kiralama işlemi yapılması mümkün değildir. Dolayısıyla, araç kiralama platformu görünümünde oluşturulan sahte web siteleri ve WhatsApp hesapları üzerinden yapılan, oluşturulmaya çalışılan hiçbir rezervasyon Yolcu360 tarafından yapılmış sayılmaz. Yaşadığınız bu sorun hakkında size en hızlı şekilde dönüş sağlayıp bilgilendirebilmemiz adına bizlere 0850 360 5 360 numaralı misafir merkezinden ulaşmanızı rica ederiz.
      Teşekkürler.

      • Murat bey merhaba. Bu yolcu 360 tarafından dolandırılan sadece siz değilsiniz.Biz de iki gün önce dolandırıldık.sizinle aynı şeyleri yaşadık. Bizden de
        önce kapora sonra sigorta parası istediler. Ve arabayı getirmediler

      • Bu yolcu 360 tarafından dolandırılan sadece siz değilsiniz.Biz de iki gün önce dolandırıldık.sizinle aynı şeyleri yaşadık. Bizden de
        önce kapora sonra sigorta parası istediler. Ve arabayı getirmediler

        • Ayşe Hanım Selamlar,
          Yaşadığınız sorun nedeniyle üzgünüz.
          Yolcu360’a ait tek ve resmi web sitesi www.yolcu360.com adresidir. Yolcu360 mobil uygulaması, 0850 360 5 360 numaralı Misafir Merkezi ve www.yolcu360.com web sitesi dışında herhangi bir web sitesi, telefon numarası ya da WhatsApp üzerinden tarafımızca kiralama işlemi yapılması mümkün değildir. Dolayısıyla, araç kiralama platformu görünümünde oluşturulan sahte web siteleri ve WhatsApp hesapları üzerinden yapılan, oluşturulmaya çalışılan hiçbir rezervasyon Yolcu360 tarafından yapılmış sayılmaz. Yaşadığınız bu sorun hakkında size en hızlı şekilde dönüş sağlayıp bilgilendirebilmemiz adına bizlere 0850 360 5 360 numaralı misafir merkezinden ulaşmanızı rica ederiz.
          Teşekkürler.

        • Ayşe Hanım Selamlar,
          Yaşadığınız sorun nedeniyle üzgünüz.
          Yolcu360’a ait tek ve resmi web sitesi www.yolcu360.com adresidir. Yolcu360 mobil uygulaması, 0850 360 5 360 numaralı Misafir Merkezi ve www.yolcu360.com web sitesi dışında herhangi bir web sitesi, telefon numarası ya da WhatsApp üzerinden tarafımızca kiralama işlemi yapılması mümkün değildir. Dolayısıyla, araç kiralama platformu görünümünde oluşturulan sahte web siteleri ve WhatsApp hesapları üzerinden yapılan, oluşturulmaya çalışılan hiçbir rezervasyon Yolcu360 tarafından yapılmış sayılmaz. Yaşadığınız bu sorun hakkında size en hızlı şekilde dönüş sağlayıp bilgilendirebilmemiz adına bizlere 0850 360 5 360 numaralı misafir merkezinden ulaşmanızı rica ederiz.
          Teşekkürler.

        • Ayşe Hanım Selamlar,
          Yaşadığınız sorun nedeniyle üzgünüz.
          Yolcu360’a ait tek ve resmi web sitesi www.yolcu360.com adresidir. Yolcu360 mobil uygulaması, 0850 360 5 360 numaralı Misafir Merkezi ve www.yolcu360.com web sitesi dışında herhangi bir web sitesi, telefon numarası ya da WhatsApp üzerinden tarafımızca kiralama işlemi yapılması mümkün değildir. Dolayısıyla, araç kiralama platformu görünümünde oluşturulan sahte web siteleri ve WhatsApp hesapları üzerinden yapılan, oluşturulmaya çalışılan hiçbir rezervasyon Yolcu360 tarafından yapılmış sayılmaz. Yaşadığınız bu sorun hakkında size en hızlı şekilde dönüş sağlayıp bilgilendirebilmemiz adına bizlere 0850 360 5 360 numaralı misafir merkezinden ulaşmanızı rica ederiz.
          Teşekkürler.

    • Murat bey merhaba. Bu yolcu 360 tarafından dolandırılan sadece siz değilsiniz.Biz de iki gün önce dolandırıldık.sizinle aynı şeyleri yaşadık. Bizden de
      önce kapora sonra sigorta parası istediler. Ve arabayı getirmediler

      • Ayşe Hanım Selamlar,
        Yaşadığınız sorun nedeniyle üzgünüz.
        Yolcu360’a ait tek ve resmi web sitesi www.yolcu360.com adresidir. Yolcu360 mobil uygulaması, 0850 360 5 360 numaralı Misafir Merkezi ve www.yolcu360.com web sitesi dışında herhangi bir web sitesi, telefon numarası ya da WhatsApp üzerinden tarafımızca kiralama işlemi yapılması mümkün değildir. Dolayısıyla, araç kiralama platformu görünümünde oluşturulan sahte web siteleri ve WhatsApp hesapları üzerinden yapılan, oluşturulmaya çalışılan hiçbir rezervasyon Yolcu360 tarafından yapılmış sayılmaz. Yaşadığınız bu sorun hakkında size en hızlı şekilde dönüş sağlayıp bilgilendirebilmemiz adına bizlere 0850 360 5 360 numaralı misafir merkezinden ulaşmanızı rica ederiz.
        Teşekkürler.

      • Merhaba
        Aynen bizede bunu yaptilar!
        Araba gelmedi ve telefonlara bakmayip blok cektiler.yolcu360 demekki herhangi bir önlem halen almamis!
        Yolcu360 sikayat etmesi gerekir! Ve halen magdurlar cikiyor !

        Beni bu numaradan WhatsApp üzeri dolandirdilar!
        +90 535 676 11 79

        • Selamlar,
          Yaşadığınız sorun nedeniyle üzgünüz.
          Yolcu360’a ait tek ve resmi web sitesi www.yolcu360.com adresidir. Yolcu360 mobil uygulaması, 0850 360 5 360 numaralı Misafir Merkezi ve www.yolcu360.com web sitesi dışında herhangi bir web sitesi, telefon numarası ya da WhatsApp üzerinden tarafımızca kiralama işlemi yapılması mümkün değildir. Dolayısıyla, araç kiralama platformu görünümünde oluşturulan sahte web siteleri ve WhatsApp hesapları üzerinden yapılan, oluşturulmaya çalışılan hiçbir rezervasyon Yolcu360 tarafından yapılmış sayılmaz. Yaşadığınız bu sorun hakkında size en hızlı şekilde dönüş sağlayıp bilgilendirebilmemiz adına bizlere 0850 360 5 360 numaralı misafir merkezinden ulaşmanızı rica ederiz.
          Teşekkürler.

      • Melek Hanım Selamlar,
        Yaşadığınız sorun nedeniyle üzgünüz.
        Yolcu360’a ait tek ve resmi web sitesi www.yolcu360.com adresidir. Yolcu360 mobil uygulaması, 0850 360 5 360 numaralı Misafir Merkezi ve www.yolcu360.com web sitesi dışında herhangi bir web sitesi, telefon numarası ya da WhatsApp üzerinden tarafımızca kiralama işlemi yapılması mümkün değildir. Dolayısıyla, araç kiralama platformu görünümünde oluşturulan sahte web siteleri ve WhatsApp hesapları üzerinden yapılan, oluşturulmaya çalışılan hiçbir rezervasyon Yolcu360 tarafından yapılmış sayılmaz. Yaşadığınız bu sorun hakkında size en hızlı şekilde dönüş sağlayıp bilgilendirebilmemiz adına bizlere 0850 360 5 360 numaralı misafir merkezinden ulaşmanızı rica ederiz.
        Teşekkürler.

  • 3 gün önce bende dolandırıldım Fiat egea benzeri araçlar günlük 600 lira dediler 2000 TL de depozito istediler toplam 2600 gönderdim sonra mesaj attı wpden yazıyor kasko sigorta poliçilerinin onaylanması için 5000 daha istediler 15 dk sonra geri gönderelim diye orda anladım olayı 5000 i göndermedim olay cuma günü oldu mesai bitti pazartesi günü yatar hesabınıza dendi ama yatmadı

    • Selamlar yaşadığınız kötü tecrübe için üzgünüz, Yolcu360 olarak; Yolcu360 Mobil Uygulaması ve Web Sitesi üzerinden 3D Ödeme Sistemi ile ödeme alınır, Misafir Merkezi Numarası 0850 360 5 360 üzerinden ise IVR Ödeme Sistemi ile ödeme alınır. Bunun haricinde herhangi bir web sitesi, telefon numarası, WhatsApp üzerinden tarafımızca kiralama ya da şahsa ait IBAN’a para gönderme işlemi ile araç kiralama yapılması mümkün değildir.Bu nedenle araç kiralama platformu görünümünde oluşturulan sahte web siteleri ve WhatsApp hesapları üzerinden yapılan, oluşturulmaya çalışılan hiçbir rezervasyon, Yolcu360 platformu tarafından ödeme alınmadığı için, gerçek rezervasyon olarak kabul edilemez. Detaylı bilgi için 0850 360 5 360 numaralı çağrı merkezimizi 7/24 arayabilirsiniz.