Yolcu360 Blog
arac-sahibi-olmak-1
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Otomotiv Dünyası > Araba Sahibi Olmak Yerine Alternatifler

Araba Sahibi Olmak Yerine Alternatifler

Bu zamanda her şeyin çok pahalı olmasından çoğumuz az çok mustaribiz. Çünkü yükselen fiyatlar karşısında bazen bütçelerimiz masraflarımıza yetişmiyor. Araba sahibi olmak da biraz hayal olmaya başlıyor çoğumuz için. Araba sahibi olmak arabanın kendi masraflarının dışında bir de yakıt için harcama yapmak demek. Yani sürekli yükselen akaryakıt zamlarına bakınca yetişmesi zor bir durum. 

Tüm zorlukların yanında alternatifler tükenmiyor tabii ki. Araba sahibi olmanın farklı bir versiyonuyla yine araba sahibi olabilirsiniz. Nasıl mı? Çok basit; kiralayarak. Evet yıllık veya aylık hatta haftalık olarak kiraladığınız araçlarla yine bir yerden bir yere rahatça geçebilirsiniz. İsterseniz gelin bu işin ayrıntısına birlikte bakalım.

arac-sahibi-olmak.jpg

Araba Almak

Araç sahibi olmanın türlü türlü zorlukları var demiştik. Bir kez arabayı aldım kurtuldum diyenlerin sayısı belli bir azınlığı geçmiyor. Bu yüzden araç sahibi olmak birçok kişi için hala zor bir durum. 

Araba sahibi olmanın masrafları nedir peki? İlk olarak normal bir çalışan olduğunuzu ve ortalama bir maaşınızın olduğunu düşünelim. Arabayı tek seferde alacak birikiminiz yoksa taksitle almak zorundasınızdır. Arabayı taksitle almak için de bankadan kredi çekmeniz gerekecek. Hem çektiğiniz kredi hem krediniz faizi derken fiyat yükselecek. Neyse, bu kısım tamam diyelim.

Sonra, yani krediyi çektiniz arabayı aldınız ve her ay bankaya belli bir miktar para yatırıyorsunuz. Şimdiki araba fiyatlarına ve alım gücüne bakarsak minimum 2 yıl taksit ödenir. Taksit ödemenin yanında aracın kasko masrafı vardır. Bu sigorta türü zorunlu değildir ama aracın korunması için gereklidir. Dolayısıyla yaptırılması gerekir ve yıllık bir ücret bedeli ödenir. Bununla beraber zorunlu trafik sigortası vardır. Zorunlu trafik sigortasını yapmak adı üstünde zorunludur ve bu da masraf demektir. Aracın yıllık muayenesinin yapılması gerekir. 

Tüm bu bitmeyen masrafların yanında bir de yakıt masrafı var. Günden güne artan petrol fiyatları masraflar üstüne el yakmaya son sürat devam ediyor.

Şimdi tüm bu harcamalara bakınca araç satın almaya gücü yetmeyenler üzülmesin. Bu masraflarla uğraşamam diyenler ya da üst model araç kullanmak isteyenler de. Çünkü hepsi için farklı alternatifler üretilmiş; Araç kiralamak.

Araç Kiralamak 

Yukarıda saydığımız masrafları ödemek istemeyenler için araç kiralamak gibi bir alternatifinin olduğunu söyledik. Peki araç nasıl kiralanır? Araç kiralamak için gerekli işlemler neler? Biraz da bu konuya değinelim.

Araç kiralamak isteyenlerin rent a car firmalarına gitmeden önce mutlaka bilmesi gereken bazı noktalar vardır. Araba kiralama şartlarını bilmeden araç kiralarsanız başınıza hiç uğraşmak istemeyeceğiniz türlü şeyler gelebilir. Bu yüzden araç kiralama planınız varsa bekleyen tatiliniz veya bunun için harcadığınız zamanınız boşa geçebilir. Bu yüzden otomobil kiralamadan önce araba kiralama şartlarını iyice okuyun. 

Leasing Nedir? Araç Kiralamada Leasing Nasıl Kullanılır? yazımızı okumak için tıklayın.

Araç Sahibi Olmak Yerine Diğer Alternatifler

Bisiklet

Bisiklet hem çevreyi hem de insan sağlını koruyan bir araç. Avrupa’da birçok yerde yaygınlık kazanan bisikletlerin birçok yönden daha avantajlı olduğunu belirtmek gerekir. Hem ekonomik anlamda hem de spor olarak kullanıcısına birçok yarar sağlayabilir.

Günden güne artan bisiklet yollarıyla da bu fırsatı değerlendirebiliriz. Artık çoğu belediye yol kenarlarına bisiklet durakları koyuyor. Cüzi bir miktarla çalışan bisikletlerin yaygınlık kazanması ekonomik anlamda iyi bir alternatif. Hem artan benzin fiyatlarını takip etmek zorunda kalınmaz hem açık havada temiz bir şekilde yol alınır.

Scooter

Scooter sürmek sadece keyifli değil aynı zamanda çevreye olan katkısı da göz ardı edilemez. Sadece işe gidip gelirken otomobil yerine scooter kullanmanız 325 milyon ton karbondioksit salınımını engeller. Aynı zamanda bisiklet gibi sürerken bacaklarınız yorulmuyor. Scooter ile araçların giremeyeceği çoğu yere girebilirsiniz. 

Hem rahat hem ekonomik hem de şık bir alternatif scooter. Hem güneş enerjisiyle çalışan türü var, hem elektrikli hem de benzinle çalışanı. İstediğinizi seçebilirsiniz. Hangisini seçerseniz kar edersiniz.

Motosiklet

Son zamanlarda satışlarında epey yükselme olan motosikletler de iyi bir alternatif olabilir. Hem hafif hem de araç fiyatlarına göre daha uygun olmaları onları cazip hale getiren yanlarından. Benzinli motosikletlerin yanı sıra elektrikliler de tercih edilebilir. Hem doğanın temiz kalması, daha az kirlenmesine olanak sağlar hem de bütçe açısından daha ekonomik olur. 

Kiralık Araç Mı Arıyorsunuz?

Birçok farklı marka ve modeli bulabileceğiniz, Türkiye’nin 1 numaralı araç kiralama platformu Yolcu360 ile dünyanın 110 ülkesinde, 1 dakikadan kısa sürede aracınızı kiralayabilirsiniz. Ödüllü Misafir Merkezimize (0850 360 5 360) 7/24 ulaşabilirsiniz. Ayrıca mobil uygulamamızı aşağıdaki bağlantılardan indirebilirsiniz.

yolcu 360 huawei app indirTrabzon'da Araba Sürme YerleriTrabzon'da Araba Sürme Yerleri

 

Yorum ekle