Yolcu360 Blog
ankara-yoga.jpg
Araç Kiralama > Yolcu360 Blog > Gezi Rehberleri > Yaşam > En İyi 6 Ankara Yoga Stüdyosu

En İyi 6 Ankara Yoga Stüdyosu

En iyi Ankara yoga stüdyoları hangileri araştırıyoruz! İşte hem bedeninize hem ruhunuza çok iyi gelecek en iyi yoga stüdyoları!

Yurt içi ve yurt dışında yüzlerce lokasyonda, binlerce marka ve modelde aracı dakikalar içerisinde kolayca kiralamak için Yolcu360’ın kiralık araç seçeneklerini inceleyebilirsiniz!

Yoganın Tarihçesi

Yogayı ne kadar biliyoruz? Yoga sizce bir spor mu yoksa bir inanç mı? Aslına bakarsanız yoga ne bir spor ne de din kadar dogmatik değildir. Yoga baş aşağı durmak ya da sanıldığı gibi az miktarda sebze ile beslenmek de değildir. Bize sorarsanız yoga evren ile birlik, bütünlük, sükunet, huzur ve iletişim halinde olmaktır. Bu yüzden günün karmaşasından uzaklaşmanız için keyifli bir fırsattır. Yoganın tarihçesi milattan yaklaşık 2000 yıl öncesine kadar uzanmaktadır. Yoga çalışmalarına ait ilk belirtiler bizleri M.Ö. 5000 ile M.Ö. 1200 yıllarına götürmektedir. Eski yerleşim merkezleri olarak bilinen Mojendro-Daro ve Harappa günümüzde Hindistan ve Pakistan sınırları içinde bulunan yerleşim bölgelerinde yapılan kazılarda yoga pozları uygulayan kişi figürleri kazınmış taş tabletler bulunmuştur. Bunun yanı sıra yoga, Hint felsefesinin temeli olan Veda’larda ve Upanişad’larda da yer almıştır. Ayrıca Hintlilerin temel kaynaklarından biri sayılan Mahabharata Destanı’nın bir bölümü içerisinde de yogaya dair referanslar bulunmaktadır.

Ankara’daki En İyi Yoga Stüdyoları

ankara-yoga.jpg

Ankara yogaya başlamayı düşünenler, iş yoğunluğundan yoga stüdyolarını araştırma fırsatı bulamıyor musunuz? Merak etmeyin sizler için Ankara’daki en iyi yoga stüdyolarını listeliyoruz.

  • Atölye Yoga (Google Puanı: 5.0)

Ankara’daki en iyi yoga stüdyoları listemizde yerini alan Atölye Yoga sizleri bekliyor. Şehrin karmaşasından uzaklaşmak şöyle derin bir nefes almak isteyenler için keyifli bir adres. Hafta içi her gün farklı saat dilimlerinde alanında uzman eğitmenler tarafından profesyonel bir yoga dersi alabilirsiniz. Dilerseniz bireysel dilerseniz grup etkinliklerine katılabilirsiniz. Ankara’nın iki farklı adresinde şubesi olan Atölye Yoga’ya mutlaka uğramanızı tavsiye ediyoruz.

Adres 1: Güvenevler, Güvenlik Caddesi, No:125, D:3, 06690, Çankaya/ ANKARA.

Adres 2: Gaziosmanpaşa, Koza Sokak, 47/7, 06680, Çankaya/ ANKARA.

  • Yoga House (Google Puanı: 4.7)

Yoga House ekibi sizlerle birlikte olmak için sabırsızlanıyor. Yoganın herkes için yapılabilir bir spor olduğunu düşünüyorlar. Her yaştan katılımcıya müthiş faydalarının olduğu da elbette kabul ediyorlar. Nitekim bu düşünceden yola çıkarak farklı yoga türlerinde çeşitli gruplara hitap ediyorlar. Yogayı ruhunuzda hissetmeniz gerektiğine inanıyorlar. Uygulama gerektiren bu spor kişisel deneyimin bir birikimidir. Yoga House, stüdyosunda size ev huzurunuzu sunuyor. Yogayı sadece bir ders olmaktan çıkararak bir paylaşım haline getirildi. Bunun yanı sıra kütüphanelerindeki kişisel gelişim kitaplarını okuyabilirsiniz. Hatta dilerseniz bahçede sizin için hazırlanan sıcacık yeşil çayınızı içip sakinleşebilirsiniz. 

Adres: Çayyolu, Prof. Dr. Ahmet Taner Kışlalı Mahallesi, 2731. Sokak, OttoVille Sitesi, 23/8A, 06000, ANKARA.

  • Yoga Soul (Google Puanı: 5.0)

Kapın yoga matlarınızı! Yoga Soul sizleri Hindistan’ın topraklarından dünyanın dört bir yanına yayılan binlerce yıllık geleneğe doğru yola çıkarıyor. Yoganın bildiğiniz faydalarının yanı sıra ufkunuzu açan sadeliğine de değiniyorlar. İster genç katılımcı ister yaşlı katılımcı olun, sizleri yoganın zihni sakinleştirici ve vücudu güçlendirici gücünü keşfetmeye davet ediyor. Nitekim yoga belirli nefes alma teknikleri ve meditasyon ilkeleriyle birlikte poz adı verilen birtakım özel egzersizlerin birleşiminden meydana geliyor. Bu sebeple de yoganın herkes için olduğunu savunuyorlar.

Adres: Birlik, 486. Sokak, No 7, 06610, Çankaya/ ANKARA.  

ankara-yoga.jpg

  • Dem Stüdyo (Google Puanı: 4.9)

2016 yılından günümüze müşterilerine hizmet veren Dem Stüdyo, Ankara’daki en iyi yoga stüdyoları listemizde yerini alıyor. Yogayı öğrenmek isteyen ve yaşamının bir parçası haline getirmek için sabırsızlanan tüm yoga severleri ağırlamayı bekliyorlar. Butik bir stüdyo olarak devam eden Dem Stüdyo sade, samimi ve sıcak  bir ortam oluşturmaktadır. Stüdyoda tüm dersler her seviyeye ve her beden tipine açıktır. Sadece derslere aktif katılım sağlayarak, pratiğinize devam etmeniz yeterlidir. Böylece bedeninizde ve zihninizde yoganın etkilerini görmeye başlayacaksınız. Bunun yanı sıra Dem Stüdyo’ya uğrayamadığınız günler Zoom üzerinden online olarak da eğitimlere katılım sağlayabilirsiniz.

Adres: Yıldızevler, 721. Sokak, No:4/A, 06550, Çankaya/ ANKARA.

  • Yogamma (Google Puanı: 4.9)

Yogaya yeni başlayanlardan mısınız? O halde sizleri Yogamma’nın yeni başlayanlar için özel olarak hazırladığı seanslara katılmaya davet ediyoruz. Temel Yoga programında altı haftalık döngüler halinde tasarlanan seanslar yer alıyor. Yeni başlayan yoga severlerin öğrenmesi gereken temel ilkeler ve ana duruş gruplarındaki hizalanmalar ile öğretici bir başlangıç yapabilirsiniz. Ayrıca üyelik seçeneği olarak ilk seansınıza ücretsiz olarak katılabilirsiniz. Beğendiğiniz takdirde devamında ekonomik olarak uygun 30 Gün Tanışma Üyeliği programı ile devam edebilirsiniz. Yogamma, güçlü altyapısı ve uzman kadrosu ile sizlere dünya standartlarında yoga dersleri hizmeti sunmaktadır. Dilerseniz yoga derslerinize evinizden online olarak da katılım sağlayabilirsiniz. Her zaman kendilerini güncel tutmayı hedefleyen ve sürekli gelişen programları sayesinde yoga oldukça keyifli bir hale geliyor.

Adres: Gaziosmanpaşa, Beyaz Zambaklar Sokak, No:9, 06670, Çankaya/ ANKARA.

ankara-yoga.jpg

  • Yoga Fiz (Google Puanı: 4.7)

2017 yılında yoga severlerin hizmetine açılan Yoga Fiz kısa zamanda en iyi Ankara yoga stüdyoları listesinde yerini almıştır. Ruhunuzu besleyen, bedeninize iyi gelen bu sporu yıllardır sizlerle buluşturuyor. Lokasyon açısından da oldukça kolay ulaşılabilir olması da Yoga Fiz’i tercih edilebilir kılıyor. Bunun yanı sıra stüdyoda ileri seviye manuel terapi eğitimlere, yoga sektöründen tanınan isimlerin katılım sağladığı workshoplar da düzenleniyor.

Adres: Yıldızevler Mahallesi, Turan Güneş Bulvarı, No: 2, Nişantaşı Plaza, 714. Sokak, D:3.Kat, 06550, Çankaya/ ANKARA.

Yorum ekle